icon
12 / 17
Od @verrra1
avatar
tokina
autor

Cesto:
150g špaldovej múky
50g kokosového oleja (keď je v tohom stave, ja ho skladujem v chladničke, aby bol tuhý)
50g masla
40g kokosového cukru (náhodne som naň natrafila v bile)
1 žĺtok
štipka soli
mandľové lupienky
NÁPLŇ:
250g tvarohu
1 žĺtok
1/2 vanilkový lusk
trochu cukru (podľa chuti, može byť aj trstinový)
ovocie može byť ľubovoľné ja som dala jahody cca 200g.

Všetky suroviny na cesto zmiešame, a treba dať na pol hodinku do chladničky. 2/3 cesta rozvaľkať (alebo rukami popritláčať) do okrúhlej formy. Posypala som aj mletými mandľami. Navrstviť tvaroch zmiešaný zo žĺtkom, vanil.luskom a cukrom. Potom dať ovocie. Ja som použila mrazené jahody, ktoré som na panvici krátko zohriala, aby som ich zbavila šťavy, ktorú som nechala zredukovať a poliala ňou hotový koláčik. Zo zvyšného cesta spravíme pásiky (moje niesú moc súmerné lebo mi pomáhal 3ročný synemoticon), s ktorých spravíme mriežku. Pečieme pri 180' 30-40min.

Ja som robila koláč v malej forme, ale určite ho nabudúce spravím do väčšej, leb o sa rýchlo zjedol. Preto treba dať všetky suroviny krát dva (okrem žĺtkou, tie stačia po jednom aj do cesta, aj do plnky)

Odpovedz
25. jan 2016
avatar

@tokina prosim ta aky priemer mala ta forma ? vyzera to super jedlo 🙂

Odpovedz
25. jan 2016
avatar
tokina
autor

@cimpel to nie je moj recept 😉

Odpovedz
25. jan 2016
avatar

@verrra1 prosim aky mala priemer ta forma ?

Odpovedz
25. jan 2016