icon
1 / 12
Piškótová bublanina s ovocím - ja som si ju upravila a pridala i do jednej č. granko + horku cokoladu
avatar

Potrebujeme:

6 vajec
220 g jemného kryštálového cukru
50 g masla alebo tuku na pečenie
180 g hrubej múky
500 g čerstvého (alebo mrazeného) ovocia
hrsť podrvených detských piškót
tuk na vymazanie a hrubú muku na vysypanie plechu
práškový cukor na posypanie
Postup:

1.Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho zbavíme prípadných stopiek alebo kôstok. Koláčovú formu vymažeme tukom a vysypeme múkou.
2.Pripravíme piškótové cesto: Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny. Zároveň po troškách všľahávame roztopené vlažné maslo. Z bielkov a zo zvyšku cukru vyšľaháme sneh, ktorý s preosiatou múkou striedavo vmiešavame do cesta.
3.Rúru vyhrejeme na 180 °C. Cesto rozotrieme na pripravený plech. Ovocie zmiešame s podrvenými piškótami, aby nekleslo ku dnu a nepripaľovalo sa, a rovnomerne ho rozdelíme na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

Odpovedz
13. máj 2015
avatar

tak toto vyzerá skvelo 🙂

Odpovedz
30. okt 2015