icon
21 / 63
Úžasna mäkkučká voňavučka Vianočka :}
avatar

jeej, mohla by som poprosiť recept? ak to nie je rodinné tajomstvo 🙂

Odpovedz
8. okt 2013
avatar

@sepkev Nie je ;) pisem spravu 🙂

Odpovedz
8. okt 2013
avatar

Môžem poprosiť receptík ďakujem.

Odpovedz
1. dec 2013
avatar

aj ja poprosim receptik,dakujem

Odpovedz
1. dec 2013
avatar

@sisulka23
@susin
recept odoslany ;)

Odpovedz
1. dec 2013
avatar

Krásna prosiiiiiim si recept 😉 dakujeeeeem

Odpovedz
22. feb 2014
avatar

@kats Posielam ;)

Odpovedz
22. feb 2014
avatar

Ahoj, aj ja chceeeem receptík :D vyzerá úžasne dakujem

Odpovedz
22. feb 2014
avatar

@akire33 Posielam ;) a dobru chut prajem ;)

Odpovedz
22. feb 2014
avatar

Môžem aj ja poprosit receptík? Dakujem

Odpovedz
22. feb 2014
avatar

@dorisil Tak isto posielam ;)

Odpovedz
22. feb 2014
avatar

Aj jaaaa receptik aj na spaldovy chlebik 🙂. Dakujem.

Odpovedz
26. feb 2014
avatar

mozem poprosit aj na toto recept? dakujem 🙂

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

@nonatka poslem ti na postu 🙂
@henuskah capnem aj tu recept ;)

Odpovedz
29. máj 2014
avatar

Vianocka:

250g - hladka spaldova muka
200g - polhruba muka alebo si date 450g hladkej muky ;)
2 - vajicka
200ml - mlieko
70g - kr.cukor
50g - maslo
1/2 - malej lyzicky soli
Na potretie po vykysnuti na plechu pred pecenim: 1 vajicko + 1 lyzicka polievkova mlieka
Na potretie po peceni: trosku masla a 1 vanilkovy cukor

Postup: Z vlazneho mlieka, drozdia a trochu cukru urobime kvasok
- jemne premiesame muku, kvasok, rozpustene maslo, cukor, sol, zltka
- pridame vyslahany sneh a dalej miesame
- Vymiesane cesto nechame vykysnut 30 minut. ( ja to robim v pekarnicke.. tak ho tam mam.. pokial sa mi nepricapi o vrch pekarnicky ;)
- cesto rozdelime na vacsiu a mensiu polovicu
- Vacsiu cast rozdelime na 3 hadikov cca 35-40cm dlhych
- vymastime plech s maslom a na nom spletame 1 rad
- druhy rad vianocky spletame na 1 rade .. a nechame podkysnut 20 minut.
- podkysnute potrieme s vymiesanym vajickom a s 1pl mlieka
- pecieme na 180`C a ak zacina chytat farbu tak stupne znizime na 160`C
- Po upeceni hned potrieme rozpustenym maslom a posypeme vanil. cukrom

Odpovedz
29. máj 2014