icon
51 / 63
avatar

to pečieš takto zakryté? Keď pozerám aké máš tie chlebíky krásne mohla by si mi prosím hodiť nejaký do IP? Ja som skúšala piecť, ale nevydaril sa mi ani jeden ☹ Bezlepkové sa mi daria , ale lepkové pre muža a deti nie ☹

Odpovedz
2. jún 2014
avatar

@suzann dam sem recepty ;) Tak si mozes potom skopirovat 🙂 a peciem bez vrchu 🙂 takto len nechavam podkysnut ;) ide mu to rychlejsie ;) Ja nechavam vymiesit a vykysnut v pekarnicke ;D tak ho poprekladam par krat.. a este necham vykysnut v janskom skle ;)

Odpovedz
2. jún 2014
avatar

Chlebik spaldovy:
- 250g - hladka spaldova muka
- 250g - celozrna spaldova muka
- 2 vajicka
- 300 ml vody .. ( ale ak robite kvasok tak len 200 ml vody , lebo do kvasku davate 100ml mlieka )
- 1 balicek suseneho drozdia, alebo normalneho drozdia
- 1 malu lyzicku soli ( alebo podla chuti aj viac )
- tak isto aj rascu
- semiacka podla chuti
jednu malu lyzicku cukru .. a tu mozete dat do kvasku, ak si robite normalne z drozdia + to 1 dl co odpocitate z tej vody

Chlebik spaldovy - zemiakovy:
- 200 ml voda (inac sa dava 300ml .. ale 1 dl mlieka sa dava do kvasku)
- 25 g maslo - roztopis
- 2 vajicka
- 150 g varene a prelisovane - alebo poriadne popucene - kludne aj s ponornym mixerom
- 1 mala lyzicka soli
- 1 mala lyzicka cukru
- 630 g muky .... moze byt pol a pol hladka a celozrna muka 🙂
- 1 drozdie - urobite kvasok s 1dl mlieka a tu malicku lyzicku cukru

Obe chlebiky : Ked cesto vykysne .. tak ho na doske este kusok premiesite - poprekladate ... a date na plech na papier na pecenie ( alebo to janske sklo) . Potom ho kusok porezete na vrchu s nozom a natriete s osolenou vodou a zakryjete utierkou .
- Nechaj kysnut 20-25 minut ;) - Date do rury na 220 stupnov 10-15 minut ;)
- Potom chlebik potriete vodou a peciete 10- 15 minut uz na 180 stupnoch.
- Potom zase chlebik potriete s vodou osolenou a pecies poslednych 10- 15 minut ;) Ked chlebik vyberiete von, tak ho este potriete s vodou a nechajte vychladnut ;)

TIP: Ked peciem v rure chlebik, tak si vymastim janske sklo s palmarinom a posypem s hrubou mukou 🙂 v tom nechavam chlebik aj vykysnut.. a potom ho v janskom skle aj peciem ;) Je to lepsie ako papier na pecenie a plech 🙂 Ma potom pekny tvar ;)

Odpovedz
2. jún 2014
avatar

Idem to určite vyskúšať. Som zvedavá čo na to povedia doma 🙂

Odpovedz
10. jún 2014
avatar

@suzann nooo mne zatial kazdy povedal, ze chuti vyborne ;) skuuus ;) je to ina chut ;) je tam viac veci , ktore dobre chutia ;) a ked nebude chutit... tak si rob z polovicnej davky pre seba ;)

Odpovedz
10. jún 2014
avatar

mňa by žiaľ špalda zabila 🙂 Mám bezlepkovú diétu 🙂

Odpovedz
10. jún 2014
avatar

@suzann ujha ... tak to by som ti asi nedopriala toho vela :P takze si robis bezlepkove pecivo ?

Odpovedz
10. jún 2014