icon
15 / 441
Parížske rožky.
avatar

velmi dobre vyzerajú🙂,mozem recept poprosit?

Odpovedz
3. dec 2013
avatar
zoe_a
autor

@alenf mala som len link ulozeny a zda sa ze uz nefunguje, aspon mne ho nechce otvorit :( http://varimeslaskou.blogspot.co.at/2011/05/par...

Odpovedz
3. dec 2013
avatar

hm,nie nejde,vdaka za ochotu🙂

Odpovedz
3. dec 2013
avatar
zoe_a
autor

@alenf no mam aj ja smolu, budem musiet hladat iny recept ale tieto boli odskusane :(

Odpovedz
3. dec 2013
avatar

ked najdes posles mi link?

Odpovedz
3. dec 2013
avatar
zoe_a
autor

@alenf jasne

Odpovedz
3. dec 2013
avatar
zoe_a
autor

@alenf Vynikajúce PARÍŽSKE ROŽKY

Sneh na rožteky:

* 4 bielka
* 20dkg kryštálového cukru
* 20 dkg mletých orechov

Všetky suroviny dáme do hrnca a šľahám rovno na sporáku, kým zmes nie je teplá. Potom nechám úplne vychladnúť, občas premiešam. Naplním vrecko na zdobenie a na plech vyložený papierom na pečenie striekam rožteky požadovanej veľkosti - tieto sa neroztekajú. Rožteky suším 30 minút pri teplote 150 °C.
Po upečení sú zvonku suché a vnútri mäkké, orechové.

Krém:

* 4 vajcia
* 16 dkg kryštálového cukru
* 1 vanilkový cukor

Všetko spolu ušľahám nad parou - keď je to horúce, je to hotové - po nabratí na prst pena netečie ale sa tak ťahá a vracia späť, "krátka niť" sa tomu že vraj hovori. Naposledy som šľahala skoro 40 minút. Netrpezlivých to môže odradiť, nevzdávajte sa však.

Po úplnom vychladnutí (občas premiešať) - ideálne je, keď maslo aj ušľahanú zmes "zabudnete"aspoň na tri hodiny na drese, aby získali rovnakú teplotu a aby sa vám krém nezrazil - primiešame uvarenú masu postupne k dobre rozmiešanému maslu. Na záver pridáme 3 kávové lyžičky zomletej kávy, môže byť aj viac. Tento kávový krém chutí naozaj luxusne. Vrecko na zdobenie naplníme krémom a zdobíme/plníme.

Keď rožteky ozdobíme krémom, dáme ich do chladničky stuhnúť. Neskôr ich máčame v poleve z roztopenej čokolády, do ktorej pridáme kúsok cery a kúsok masla, pre dobrú chuť a vôňu. Nie je na škodu, keď jednotlivé kroky robíte v iných dňoch - mám na mysli pečenie rožkov, plnenie krémom a máčanie v čokoláde.

Sú vynikajúce tak na tretí deň, keď odležia. Sú prudko jedlé a obvykle robievame aj dve dávky naraz

Odpovedz
3. dec 2013
avatar

@zoe_a jeej vdaka velka🙂

Odpovedz
3. dec 2013
avatar
zoe_a
autor

@alenf nzc 🙂

Odpovedz
3. dec 2013
avatar

@zoe_a u nás taky tak 🙂

Odpovedz
5. jan 2014
avatar

ahoj cestona rozky miesas na sporaku alebo nad parou?? anechvas uplne vychladnut?po vyhladnuti nejde moc tazko strikat na plech???

Odpovedz
12. nov 2014
avatar

tieto milujeeeem

Odpovedz
24. jan 2015
avatar

Ahoj dnes som sa pustila do roztekov akurat idem robit plnku a maslo nieje napisane v ingredienciach ale az v postupe..to mam dat cele250g?ma byt original 82% alebo moze byt aj hera? Dakujeeeeem
@zoe_a

Odpovedz
23. dec 2015
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
zoe_a
autor

@janulla142 recept je skopirovany z netu nie je moj ..ja pouzivam maslo ale chutna je aj hera maslova. Kto ma co rad.nech sa podaria☺

Odpovedz
23. dec 2015
avatar

@zoe_a takze cele mozem dat?

Odpovedz
23. dec 2015
avatar
zoe_a
autor

@janulla142 ano 🙂

Odpovedz
23. dec 2015
avatar

@zoe_a uz sa chladia 😀

Odpovedz
23. dec 2015
avatar
zoe_a
autor

@janulla142 sikulka 🙂

Odpovedz
23. dec 2015
avatar

@zoe_a 😆juuj tesim sa z Tvojho albumu ,skvele kolaciky..dakujem leti 💙

Odpovedz
23. dec 2015
avatar
zoe_a
autor

@janulla142 jejda dakujem ti a som rada ze som inspirovala☺

Odpovedz
23. dec 2015