@alenf mala som len link ulozeny a zda sa ze uz nefunguje, aspon mne ho nechce otvorit :( http://varimeslaskou.blogspot.co.at/2011/05/par...
@alenf Vynikajúce PARÍŽSKE ROŽKY
Sneh na rožteky:
* 4 bielka
* 20dkg kryštálového cukru
* 20 dkg mletých orechov
Všetky suroviny dáme do hrnca a šľahám rovno na sporáku, kým zmes nie je teplá. Potom nechám úplne vychladnúť, občas premiešam. Naplním vrecko na zdobenie a na plech vyložený papierom na pečenie striekam rožteky požadovanej veľkosti - tieto sa neroztekajú. Rožteky suším 30 minút pri teplote 150 °C.
Po upečení sú zvonku suché a vnútri mäkké, orechové.
Krém:
* 4 vajcia
* 16 dkg kryštálového cukru
* 1 vanilkový cukor
Všetko spolu ušľahám nad parou - keď je to horúce, je to hotové - po nabratí na prst pena netečie ale sa tak ťahá a vracia späť, "krátka niť" sa tomu že vraj hovori. Naposledy som šľahala skoro 40 minút. Netrpezlivých to môže odradiť, nevzdávajte sa však.
Po úplnom vychladnutí (občas premiešať) - ideálne je, keď maslo aj ušľahanú zmes "zabudnete"aspoň na tri hodiny na drese, aby získali rovnakú teplotu a aby sa vám krém nezrazil - primiešame uvarenú masu postupne k dobre rozmiešanému maslu. Na záver pridáme 3 kávové lyžičky zomletej kávy, môže byť aj viac. Tento kávový krém chutí naozaj luxusne. Vrecko na zdobenie naplníme krémom a zdobíme/plníme.
Keď rožteky ozdobíme krémom, dáme ich do chladničky stuhnúť. Neskôr ich máčame v poleve z roztopenej čokolády, do ktorej pridáme kúsok cery a kúsok masla, pre dobrú chuť a vôňu. Nie je na škodu, keď jednotlivé kroky robíte v iných dňoch - mám na mysli pečenie rožkov, plnenie krémom a máčanie v čokoláde.
Sú vynikajúce tak na tretí deň, keď odležia. Sú prudko jedlé a obvykle robievame aj dve dávky naraz
ahoj cestona rozky miesas na sporaku alebo nad parou?? anechvas uplne vychladnut?po vyhladnuti nejde moc tazko strikat na plech???
@janulla142 recept je skopirovany z netu nie je moj ..ja pouzivam maslo ale chutna je aj hera maslova. Kto ma co rad.nech sa podaria☺
@janulla142 ano 🙂
@janulla142 sikulka 🙂
@janulla142 jejda dakujem ti a som rada ze som inspirovala☺

velmi dobre vyzerajú🙂,mozem recept poprosit?