icon
184 / 441
Pani žemľovka :) Bombová, slivková s vanilkovým pudingom :)
avatar

Mozem poprosit recept? Som zaciatocnik vo vareni 😄

Odpovedz
18. sep 2014
avatar

oooo ako ste ju robili ???

Odpovedz
22. okt 2014
avatar
zoe_a
autor

@tindiak
@aliska1 nech sa páči žienky receptík:
Recept mam z dvoch casopisov Novy cas pre zeny a f.o.o.d: odpisujem 6 rožkov, 400 ml mlieka, 50 g masla, 80 g pras.cukru, 4 zltky, 2 balicky van.cukru, vykostkovane slivky z kompotu, 4 bielky, 150 g pras. cukru, van. puding + mlieko, cukor podľa chuti. Rožky nakrájať na kolieska. V mlieku rozmiešať žĺtky, rozpustene maslo, van.cukor, praš. cukor 80 g. Polovicu nakrajaných rožkov postupne namáčať do mlieka a ukladať na dno vymastenej a struhankou vysypanej zapekacej misy. Na rožky naniesť uvarený van.puding. Na puding slivky posypané van.cukrom a opať rozložiť vrstvu rožkov namočených v mliečku. Naplnenú formu vložiť do vyhriatej rúry. Tesne pred dopečením vyšľahať bielka so 150 g praš. cukru dotuha. Snehom potrieť žemľovku a nechať zapiecť.

Odpovedz
22. okt 2014
avatar

@zoe_a dakujem 🙂) vyzera uzastne

Odpovedz
22. okt 2014
avatar
zoe_a
autor

@aliska1 aj chutí skvele, mne sa uz klasika jablka tvaroh objedla, toto je ina pecka, odporúčam 🙂

Odpovedz
22. okt 2014
avatar

@zoe_a este sa chcem spytat na kolkych stupnoch a kolko minut zapekas zemlovku uz zo snehom

Odpovedz
22. okt 2014
avatar
zoe_a
autor

@aliska1 ja takmer vsetko peciem na 180 stupnoch ale nemam to zial odstopnute, kukam kym sa sneh pekne nezapečie.

Odpovedz
22. okt 2014
avatar

Dakujem, cez vikend vyskusam 👍

Odpovedz
22. okt 2014