icon
301 / 441
avatar

vidím, že pomocník odskúšaný, spokojná???

Odpovedz
7. máj 2015
avatar
zoe_a
autor

@makli ano, vyskúšaný, je super, dnes mal zaťažkavajúcu skúšku, robila som 3 korpusy na torty a na záver len takúto rýchlovku. Zajtra pokračujeme, tak uvidíme čo dá 🙂

Odpovedz
7. máj 2015
avatar

Receptik??

Odpovedz
7. máj 2015
avatar
zoe_a
autor

@siska07 Na cesto:
- 113 g Hery maslové
- 130 g cukru krupice
- 3 vajcia
- 60 ml mlieka
- 195 g hladkej múky
- 1,5 ČL kypriaceho prášku
- 50 g opražených mandľových lupienkov
- citrónová kôra z jedného citróna
- 1/2 ČL mandľového extraktu
- štipka soli

Na krém:
- 250 g Hery maslovej
- 190 g cukru múčka
- 50 ml mlieka
- 1/2 ČL mandľového extraktu
- 75g bielej čokolády
- 30 ml smotany 33%

Na ozdobu:
- 100 g mandľových lupienkov
- lentilky

Rúru si predhrejte na 175 ˚C. Pripravte si papierové košíky, prípadne plech na cupcakes, ktorý vyložte papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu - zaistíte si tým správny tvar cupcake.

Zmäknutú Heru maslovú vyšľahajte s krupicovými cukrom do hladkej peny. Pridávajte postupne vajcia a mandľový extrakt. Vedľa si preosejte múku, kypriaci prášok a soľ. Do vyšľahanej peny prisypte polovicu múčne zmesi a mlieko. Krátko prešľahajte. Dosypte zvyšok sypkých surovín a mandľové lupienky, ktoré si vopred opražte. Na záver dôkladne vyšľahajte.
Košíčky plňte lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečte 17-20 minút, upečení vyskúšajte zapichnutím špajle. Po vytiahnutí z rúry nechajte cupcakes vychladnúť.

Na krém si vyšľahajte zmäknutú Heru maslovú s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujte tak, že na dno umiestnite do jednej časti Heru maslovú a do druhej nasypte práškový cukor, ktorý zalejte a premiešajte s vlažným mliekom. Potom začnite všetko šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli kým nevznikne hladká hmota. Potom nechajte vychladnúť. Nakoniec do krému pridajte vychladnutú čokoládu a mandľový extrakt. Dôkladne všetko premiešajte. Nechajte chvíľu schladiť v chladničke a môžete zdobiť. Môžete k tomu použiť lyžicu, prípadne cukrársku zdobičku. Než krém zatuhne, vkladajte do neho mandľové lupienky a lentilky tak, aby pripomínali kvety. Je dobré natierať cupcakes krémom jeden po druhom a hneď je zdobiť.

Ja som do cesta pridala mrazené lesné ovocie takže sú také kyselkavé s tou bielou čokoládou super kombinácia 🙂

Odpovedz
7. máj 2015