icon
28 / 692
Naša obľúbená olejová bábovka.
avatar

ta sa mi vecne prilepí na formu a ani za svet ju odlepit, neviem, co robim zle..chutovo je super, ale na kompletku osklbaná

Odpovedz
27. júl 2012
avatar
zoe_a
autor

@nelly2511 skus potriet formu maslom alebo aj bravčovou masťou a vysypať nie mukou ale struhankou, mne sa este nikdy neprilepila..

Odpovedz
28. júl 2012
avatar

joj ja som už strasne davno nerobila a ked tuto vidim tak mam taku chut ako ju robis

Odpovedz
5. sep 2012
avatar
zoe_a
autor

@mikella jemna babovka:

200 g pras. cukor, 200 g hl.muky, 4 vajcia, 1 van.cukor, 4 dcl vlaznej vody, 1 dcl oleja, 1/2 kypr.prasku, kakao, hrozienka
Vymiesat pras.cukor + van. cukor + zltka + voda dopenista, pridat muku s kypr.praskom, olej a nakoniec sneh zo 4 bielkov. Do vymastenej a vysypanej formy naliat 2/3 cesta a 1/3 rozmiesat s kakaom. Dat do formy a piect v mierne vyhriatej rure asi 40 min.

Odpovedz
5. sep 2012
avatar
zoe_a
autor

@mikella oprava receptu nie 4 dcl vlaznej vody, ale len 1 dcl, nejako mi preskocil prst 🙂

Odpovedz
5. sep 2012
avatar

Tento tyzden ju uz robim druhykrat asi bude nieco na to ze je super 🙂 dakujeme za receptik

Odpovedz
3. máj 2014