icon
314 / 692
Moje prvé pred Vianociami skúšobné parížske rožky.
avatar

vyzeraju uuuzasne, tiez by som skusila, uz minule Vianoce som sa odhodlavala 🙂 .. prosim recept + ako to islo, bolo to tazke?

Odpovedz
19. nov 2013
avatar
zoe_a
autor

@makarion dakujem ti za pochvalu..aj ked nevyzeraju uzasne, kazdy je iny :D ale asi to chce cvik, hlavne ze su chutne.. uz som neodolala a jeden vyskusala..robila som podla tohto receptiku a pre istotu na zaciatok len z polovicnej davky takze ich vyslo len par:http://varimeslaskou.blogspot.co.at/2011/05/parizske-rozteky-podla-lydus.html
...ale ta plnka nebola podla mojich predstav tak som do nej primiesala este puding z polovicnej davky zlateho klasu..teraz su podla mna mnamky 🙂

drzim palce nech sa vydaria 🙂

Odpovedz
19. nov 2013
avatar

mňááááám 😀

Odpovedz
19. nov 2013
avatar
zoe_a
autor

@rischina taketo chute vam "uprostred" tyzdna robim ze? :D

Odpovedz
19. nov 2013
avatar

@zoe_a no veď 😀 moja mama ich robí neskutočne dobré, len ju musím na to prehovárať. Ja mám na pečenie "kľavé" ruky 😀

Odpovedz
19. nov 2013
avatar
zoe_a
autor

@rischina tak by si nam mohla vyzistit aspon recept hmmm? 🙂

Odpovedz
19. nov 2013
avatar

@zoe_a no to môžem, spýtam sa jej.

Odpovedz
19. nov 2013
avatar
zoe_a
autor

@rischina dikes 🙂

Odpovedz
19. nov 2013
avatar

@zoe_a no 🙂 neviem akým jazykom hovorila, ale povedala mi, že plnka sa robí nad parou, vyšľaháš vajcia do nich zamiešať cukor a potom to šľahať nad parou. Osobitne vymiešať smetol do penista a potom do tohto smetolu pridávať tie vajíčka ale veľmi pomaly a za stáleho miešania - to je plnka. A tie rožteky, vraj sneh vyšľahať, do toho cukor a troška oriech. A sušiť v rúre. A ešte mi povedala že na 3 vajcia ide 20 dkg cukru 😀 Dúfam, že som to "prerozprávala" dobre 😀

Odpovedz
19. nov 2013
avatar
zoe_a
autor

@rischina ano dobre, aj ja som mala taky recept 🙂 dakujeme pekne mamine aj tebe 🙂

Odpovedz
19. nov 2013
avatar

@zoe_a niet za čo, jediné, čo ja viem, je ich potom namáčať v čokoláde a jesť 😀

Odpovedz
19. nov 2013
avatar
zoe_a
autor

@rischina to aj moja Barborka sa toho hned ujala :D a nesla som jej vysvetlit ze je potrebne pockat kym cokolada stuhne 🙂

Odpovedz
19. nov 2013