icon
1 / 1
avatar

paskalizácia 🙂

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Zbavuje džúsy mikroorganizmov Znižuje množstvo
vitamínov a minerálov
Má vplyv na chuť a vôňu
Trvá niekoľko minút

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Je metoda tepelnej sterilizacie tekutych napojov🙂

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

zbavuje dzusy mikroorganizmov

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Tepelná úprava A slúži na predĺženie životnosti

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Zbavuje dzusi mikroorganizmov

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

a ničí mikroorganizmy 🙂

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Vystavenie produktov na pozadovanu teploty na velmi kratky cas, odstranujeneziaduce mikroorganizmy

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Inou formou pasterizácie je tzv. paskalizácia. Pracuje na princípe tlakovej komory vysokotlakového lisu. Potraviny sú v komore vystavené tlaku až 6-tisíc barov. Životnosť potravín sa paskalizáciou predĺžuje z niekoľkých dní na niekoľko týždňov. Pri tejto metóde sa však nezničia všetky mikroorganizmy. Niektoré, odolné voči vysokému tlaku, napr. spóry a stafylokoky, sa aj v takto ošetrenom produkte stále nachádzajú a môžu sa počas trvania životnosti produktu nekontrolovane množiť. Okopírované.... 😉 😉

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

zahriate výrobkov na požadovanú teplotu za účelom odstránenia mikroorganizmov.

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Odstraňuje nebezpečne pôsobenie mikroorganizmov,je to rýchle vystavenie určitej teploty

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

proces, ktorý odstraňuje nebezpečné pôsobenie mikroorganizmov. Dosiahneme to šetrnou pasterizáciou - vystavenie produktov požadovanej teplote na veľmi krátky čas.

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Proces kt.odstranuje nebezpecne mikroorganizmy-pasterizacia...prebieha zohriatim do urcitej teploty..vytvori podmienky na predlzenie zivotnosti...

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

Je metóda tepelnej sterilizácie tekutých nápojov, alebo potravinarskych surovin. Jej podstatou je krátkodobé zvýšenie teploty, ktoré však na rozdiel od prevarenia nesmie výrazne zmeniť vlastnosti látky. Obvykle to znamená ohriatie látky na 60 – 75 °C a jej udržovanie v rozmedzí 1/2 až 2 hodiny (podľa spracovávanej suroviny). Účelom je likvidácia mikroorganizmov a tým jednak zvýšenie trvanlivosti potravín, a jednak zabránenie šírenia ochorení týmito potravinami.

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

wikipédia:
Jej podstatou je krátkodobé zvýšenie teploty, ktoré však na rozdiel od prevarenia nesmie výrazne zmeniť vlastnosti látky. Obvykle to znamená ohriatie látky na 60 – 75 °C a jej udržovanie v rozmedzí 1/2 až 2 hodiny (podľa spracovávanej suroviny). Účelom je likvidácia mikroorganizmov a tým jednak zvýšenie trvanlivosti potravín, a jednak zabránenie šírenia ochorení týmito potravinami 🙂

Odpovedz
22. máj 2015
avatar
zumik27
autor

dievcata dakujem vam za vase odpovede 🙂
prve tri spravne boli:
@jankajamrozyova
@linola1
@lil38 gratulujem dievcata, posielam kazdej z vas 5 srdiecok 🙂
spravna odpoved bola, ze pasterizacia je proces na odstranenie neziaducich mikroorganizmov, predlzi sa tym zivotnost stiav.. a je to v podstate zahriatie tekutiny na urcitu teplotu, v pripade stiav riofresh len na par sekund 🙂
so srdieckovou sutazou budeme pokracovat opat v pondelok rano o 9:00 🙂

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

@zumik27 ďakujem!!!!moc sa teším,toľko 💙som naraz ešte nedostala😘

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

@zumik27 dakujem krasne za srdiecka 🙂 velmi ma potesili

Odpovedz
22. máj 2015
avatar

@zumik27 dakujem za srdiečka, urobili mi radosť.

Odpovedz
22. máj 2015