icon
1 / 10
Medovníčky
avatar

Mozem poprosit recept podla ktoreho pecies?dakujem 🙂

Odpovedz
25. dec 2014
avatar

Samozrejme, nech sa páči recept: 🙂
Mäkké medovníčky
600 g hladkej múky, 200g práškového cukru, 150g masla, 3 vajíčka, 6 PL medu, 1 ČL sóda bikarbóny, 1ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 2 PL kakaa. 1 vajíčko na potretie perníčkov.
Všetko spolu spracujeme. Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).
Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vynikne na nich zdobenie bielkom.

@baileyka

Odpovedz
25. dec 2014
avatar

dakujem 🙂 idem vyskusat ci sa aj mme tak podaria ...
@zuzana_73

Odpovedz
26. dec 2014
avatar

@zuzana_73 ja som prvy krat piekla podla rovnakeho receptu a asi 20 som zjedla hned po upeceni ☺

Odpovedz
27. dec 2014
avatar

@janedoe 🙂 Predstav si, že aj ja som piekla podľa tohto receptu po prvýkrát a bola som veľmi milo prekvapená, že sú ozaj mäkké a tak isto aj chuťovo výborné. Už by som iné ani nepiekla. U mňa sú jednoznačne ,,TOP" 🙂

Odpovedz
27. dec 2014