icon

Predpôrodné prípravy - áno/nie

simca115
4. jan 2026

Ahojte , podľa Vášho názoru prípravy áno alebo nie ? Dalo Vám to niečo k pôrodu ? Som prvorodička a neviem do čoho úprimne idem , stačí si pozrieť na internete alebo radšej to absolvovať ? ďakujem 🙂

anonym_aee17c
4. jan 2026

@simca115 tiež som bola prvorodička a vôbec som žiadne cvičenia, ani prípravy neabsolvovala, všetko prišlo prirodzene.

mullerova46
4. jan 2026

@simca115 ja som šla. Sú prípravy ktoré ti ukážu aj ako správne manipulovať s dieťaťom, že sa nemá pár dňoch diéta dvíhať tak že ho zoberieš pod pazuchy a podobne 🫣 nie všetko čo sa robilo v minulosti je zdravé pre vývin a tieto prípravy ti trošku ukážu na čo dávať pozor aby si dieťa zbytočne nepresilovala. Je fajn aj vedieť ako postupovať pri poslickoch aby si nebola vystrašená keď začnú a neutekala na pohotovosť 🙂

ariannazara
4. jan 2026

Bola som ale nakoniec to bolo uplne nieco ine 😆

jablkovastrudla
4. jan 2026

Ja som bola, bolo to tusim 6 lekcii a kazdy jeden sa venoval niecomu inemu. Mne to dalo dost, hlavne sa tam rozoberali veci po porode o ktorych sa bezne nehovori. Plus sa rozoberal porod, lebo vacsinou si zeny myslia ze im praskne voda, hned nato zacnu kontrakcie a do par hodin porodia a pritom to moze byt uplne Inak. Za mna to bolo fajn a nelutujem ze som nan sla

cimage
4. jan 2026

Ja som bola pred 3tim porodom na kurze hypnoporodu a tolko noveho som sa dozvedela, co som ani necakala. Presli sme cele tehotenstvo, vsetky fazy porodu, po porode, dojcenie, sestonedelie. Preberali sme uvolnovacie techniky pocas porodu, stravu, asi vsetko mozne co sa tyka tehotenstva, porodu a po porode.

evcagabi
4. jan 2026

Bola som a spatne to beriem ako zbytocnost.

anonym_6a73f4
4. jan 2026

@simca115 bola som a ženu (PA) z prípravy som mala aj pri pôrode. Najlepšie rozhodnutie

olivierko229
4. jan 2026

@simca115 my sme s manželom chodili na predpripravný kurz a bolo to super. Mňa tešilo, že má záujem, že sme v Tom spolu a aj vďaka tomu sme si ujasnili, čo a ako budeme robiť, ako budeme k starostlivosti pristupovať a tým pádom sme "držali spolu" pri komentoch starých rodičov. Priznám sa, pre oboch to bolo plné Aha momentov, nevedela som nič o šatkovaní, nosení, pôrodných plánoch- dotepanie pupočníka, osvetlenie, technike uvoľňovania panvového dna, masáže, bezplienkovej komunikačnej metóde, látkových plienkach, baby led weaning metóde, kadečo ozaj. Samozrejme závisí od kurzu, pozrela by som recenzie v konkrétnom meste. My sme to tak s manželom zhodnotili, že to boli skvelo investované peniaze.

michaela329
4. jan 2026

@simca115 áno, obzrela som si budúce pôsobisko, popytala som sa, PA boli milé.

anonym_ac4567
4. jan 2026

@simca115 mne to veľmi pomohlo pri prvom pôrode, pani, čo to viedla pracovala v tej pôrodnici, kde som rodila, ako pôrodná asistentka a tiež bola laktačná poradkyňa. Dala nám mnohé cenné rady, také reálne, lebo to tam dobre poznala. Plus som mala jej telefónne číslo a kedykoľvek som jej mohla zavolať po radu.