Filmy pre tehotné a filmy o rodičovstve
Ahojte,
máte nejaké obľúbené filmy, ktoré by si podľa vášho odporúčania mali pustiť rodičia, alebo budúci rodičia? O pôrode, tehotenstve, výchove detí? Môžu byť dokumentárne, alebo aj beletristické, komedie... Možu byť v slovenčine, alebo v angličtine, či iných jazykoch. Čo by ste odporučili na rozšírenie obzoru, pobavenie, alebo vzdelávanie?
@vierao na pobavenie: Knockwd up, I dont know how she does it, The change-up, Baby mama, aj stara klasika Pozri kto to hovori, je ich vela, staci vygooglovat
S dokumentarnymi neporadim
@vierao a este S tebou mne bavi svet 😀
Tak ten určite, to je kultovka!!! Dakujem
"Away we go", neviem, ako to bolo preložené pre náš trh. V podstate road movie.
"Mamas and papas" - český film o rôznych cestách a prístupochk rodičovstvu.
Okrem úplne najkrajšieho dokumentu Babies, ktorý tu už bol spomenutý, má pár pekných dokumentov aj BBC (séria Lidské telo).
Sedem magických rokov - trošku menej farebné, ako sme zvyknutí, ale tiež je to pekné. Voľakedy sa to dokonca dalo kúpiť v Ikei.
Tiež Consuming Kids by stálo za pozretie.
@vierao mne sa páči Dvaja v tom - to názov na SK, originál je to tuším Nine months
...a ešte rada pozerám dokumentárny seriál čo chodí na Wau - Tehotné v šestnástich...v seriáli sa tým tehotným "deťom" a ich priateľom otvárajú oči...lebo som si všimla, že ich rodičia nechajú pekne "zjesť" čo si navarili ....musia si na dieťa zarobiť, postarať sa fyzicky, popritom doštudovať...
@darina1952 Fi, to moze byt riadne dobre...Tie tehotne v 16. , ale Wau nemam v TV, skusim si to niekde vyguglit a stiahnut. Ja mam velmi rada dokumentarne filmy. "Dvaja v tom" som uz videla, tiez pekne.
@vierao chodí to v nedeľu večer cca od 17,50 do 19,10 + nejaká tá reklama počas relácie, tak to má asi hodinu ....niektoré časti ukazujú ako ešte len riešia tehotenstvo a pôrod a potom sú časti, kde už sú 6-8mesiacov po narodení ...niektorí rodičia týchto tehotných nechcú aby boli u nich tie malé detičky a tak ich dajú na adopciu... 😒
K tomu dokumentarnemu filmu som nasla toto:
Consuming Kids: The Commercialization of Childhood
CZ název Konzumní děti aneb Komercionalizace dětství
Dokumentární USA, 2008, 66 min
Režie: Adriana Barbaro, Jeremy Earp
Hrají: George W. Bush, Cindy Crawford, Ronald Reagan
To vyzera velmi dobre! Nasla som to aj na Youtube v cestine, to urcite pozriem.
@darina1952, tie tehotne v 16 som nasla v arichive. Tiez si to pozriem.
http://www.ulozto.cz/xXpMKuPh/life-before-birth...
zázračná stránka, kde je všetko 🙂

@vierao dokumentarny film v podtsate bez slov Mimina je super 🙂