Začala vám sezónna alergia skôr ako obvykle?
Ahojte, som silný alergik na pele stromov, kvetov, tráv apd. Neviem, čo sa stalo, ja ešte nevidím nikde nič kvitnúť, ale mne od pondelka začala alergia. Zdá sa mi to byť ešte skoro.
Slzia mi oči, mám už opuchnutý nos, začala som kýchať. Musela som nasadiť už omarit aj nasonex do nosa. A to zvykne byť pre mňa kritické obdobie od apríla do júna. Zaznamenal už niekto z vás nástup alergie?
Lokácia: Košice - mesto
@anonym_autor U nás už vyše týždňa..ani úplne chorí ani zdraví...muž už si nasadil Rupafin a včera už aj ja,lebo ten zapchatý nos, kašeľ ,kychanie nevysvetlíš.
ano začala, manžel už tahal lieky z poličky
čitala som raz rozhovor s alergologom a on vysvetloval že vôbec na okoli nemusi nič kvitnut , proste vetrom, aké je počasie , ako sa pel z inakadial roznesie
že aj keby napr na brezu bola alergia a vytnu komplet v okurhu 10 km , tak vzduchom sa to prenesie
jasné, že začala..bola som tento týždeň na alergológii na kontrolu a pýtala sa ma, či mám už príznaky, vravím trochu ma už od minulého týždňa sem tam oči svrbia a dnes mám aj také hrdlo akoby ma dráždilo..takže sem tam si dám rupafin a nasonex beriem ja dlhodobo..teším sa na jar, ale teda ja do konca júna budem trpieť 😂
ano zacala veru zial
@anonym_autor samozrejme.. zacinaju jelse atd.. pozri si kalendar na alergie.. uz od februara to zacina
@anonym_autor tak stromy uz kvitnu, to lahko prehliadnes a ano, manzel uz kycha a oci cervene 2 tyzdne.
Syn este tie, ten reaguje na lipnicovite travy.
Áno ja už 2 týždne hlieny v pľúcach, toto som minulý rok nemala. Doma fičí aj čistička vzduchu a akurát tento týždeň som uvažovala nad tým zakúpim aj do spálne. Ale tbl zatiaľ neužívam
Áno, začala. Ale ja mám brezovité stromy a tam je sezóna od polovice januára do polovice júna. Tento rok som cítila príznaky už pre Vianocami, potom sa to počas ochladenia zlepšilo. Teraz je už jar v rozpuku, tak aj alergie veru…
@anonym_autor sa necudujem ked mame 17 st v nizinach. jasne ze zacala skor
Tiez Kosice, vcera na bicykli, vecer svrbeli oci. Zaklad je odhadnut to vopred, teple dni sa blizia, uz 14 dni beriem Rupatadin, podla lekara je dolezite zacat uz pred vypuknutim problemov.
@anonym_autor práveže neskôr, obvykle začínam v polke februára a teraz až tento týždeň. Sever SVK.
Tak som bola dnes na alergo, potvrdil, ze uz take minimalne dva tyzdne je to tu. A ja placem normalne. Vcera sa mi stalo, ze mi tiekla slza po tvari z nicoho nic. Slzia mi oci od rana. Samozrejme, ze Omaritom som zasobena, plus Nasonexy a dnes kvapky do oci.
@anonym_autor mne to zacinalo oveľa neskor. Tiez nevidim kvitnuce, napriek tomu pred 2 dnami zacalo, kychanie, sople. Nasadila som tabletky a hned je lepsie.
Už vyše týždňa som na tabletkách a kvapkach do oci. Ale bahniatka už sú, aj narcisy a zlatý dážď, aspoň teda u nas
Ja tiež. Ja mám alergiu na všetky peľové skupiny, no najhoršia je u mňa breza. A veruže áno - mám alergiu akoby breza kvitla. Už som volala alergologovi a presne som mu hovorila, že som tento rok mám nejaký skorší a prudkejší nástup ťažkostí.
Ja už ale vidím, že pučia stromy a kríky, rastú snežienky a iné kvety. Ale nikdy som takéto ťažkosti na začiatku sezóny nemávala.
Ešte dodám, že lokalita Bratislava.
Ja inak beriem Fixit tabletky, do nosa Nasofan a do očí Livostin, ale chcem skúsiť dačo iné do očí (Livostin je aj voľnopredajný a keď je dačo voľnopredajné, tak mám taký pocit, že to nie je až tak účinné ako tie vyslovene na predpis)
Vy s čím máte dobré skúsenosti?
Áno ja už 2 týždne hlieny v pľúcach, toto som minulý rok nemala. Doma fičí aj čistička vzduchu a akurát tento týždeň som uvažovala nad tým zakúpim aj do spálne. Ale tbl zatiaľ neužívam
@stellarstar A pomáha vám tá čistička vzduchu? Lebo mne vôbec.
Ja tiež. Ja mám alergiu na všetky peľové skupiny, no najhoršia je u mňa breza. A veruže áno - mám alergiu akoby breza kvitla. Už som volala alergologovi a presne som mu hovorila, že som tento rok mám nejaký skorší a prudkejší nástup ťažkostí.
Ja už ale vidím, že pučia stromy a kríky, rastú snežienky a iné kvety. Ale nikdy som takéto ťažkosti na začiatku sezóny nemávala.
Ešte dodám, že lokalita Bratislava.
Ja inak beriem Fixit tabletky, do nosa Nasofan a do očí Livostin, ale chcem skúsiť dačo iné do očí (Livostin je aj voľnopredajný a keď je dačo voľnopredajné, tak mám taký pocit, že to nie je až tak účinné ako tie vyslovene na predpis)
Vy s čím máte dobré skúsenosti?
@anonym_d7976b mne velmi pomohla desenzibilizacia. V case kvitnutia ambrozie som nemohla vobec existovat, oci opuchnute, cervene ako kralik, dusila som sa, priedusky stiahnute, cize astma, vkuse som smrkala a to napriek liekom. Teraz mam za sebou 3 roky liecby, zacnem 4. a minulu sezonu som pomaly nevedela, ze ambrozia kvitne. Striekala som si iba do nosa a celkove antihistaminika, ale mala som pocit, ze ani netreba - co je super, oproti tomu, co som musela do seba pchat pred tym. Ja mam alergiu tiez na rozne skupiny pelov, breza druha najsilnejsia, takze ked ukoncim desenzibilizaciu na ambroziu, skusim brezu.
@stellarstar A pomáha vám tá čistička vzduchu? Lebo mne vôbec.
@tzatzik ja ju mám zatial druhý mesiac? Ale badam menej prachu a u nas okno v kuchyni a dvere na balkón furt otvorené

Ano zacala....Aj ja to takto mavam a som z Ba...🙂Aj ja mam stromy...a pod. Ale ja mam nejake 3-5dni vo februari a potom od polky marca...Ale neni to pravidlo. Minuly rok to bolo uz od zaciatku marca...az do cca maja..(juna)