icon

Alternatívna liečba ťažkého akné prírodnou cestou

Dnes o 07:40

Dcéra má ťažké akné, má zasiahnutý aj chrbát a šíri sa jej to dopredu. Asi je to potrebné riešiť vnútorne. Črevo? Probiotiká? Už som zúfalá. Poraďte prosím. Radšej by som išla na to prírodne. Cyklus má pravidelný aj keď má menštruáciu ešte len pól roka. Myslíte, že je to aj hormonálne?

vikusjk
Dnes o 07:46

@anonym_autor boli ste u kožnej? Tu ti veľmi alternatíva nepomôže, aspoň som nikdy nepočula o niečom naozaj účinnom. Moja má tiež tvár aj chrbát, tváričku má už v poriadku, chrbát etše liečime. Chodíme pravidelne na kožné. Celkovo na pleť dobre pôsobí vyvážená strava, veľa čerstvej zeleniny, vynechať potraviny, ktoré skôr dráždia, čokoládu, vysmážané, silno korenené jedlá. Ale na silné akné je potrebné aj patričné prípravky, nech sa dievčatá môžu páčiť aj samy sebe, aj okoliu 😉

autor
Dnes o 07:48
@vikusjk

@anonym_autor boli ste u kožnej? Tu ti veľmi alternatíva nepomôže, aspoň som nikdy nepočula o niečom naozaj účinnom. Moja má tiež tvár aj chrbát, tváričku má už v poriadku, chrbát etše liečime. Chodíme pravidelne na kožné. Celkovo na pleť dobre pôsobí vyvážená strava, veľa čerstvej zeleniny, vynechať potraviny, ktoré skôr dráždia, čokoládu, vysmážané, silno korenené jedlá. Ale na silné akné je potrebné aj patričné prípravky, nech sa dievčatá môžu páčiť aj samy sebe, aj okoliu 😉

@vikusjk to sú aké patričné prípravky? Ako vám to riešia na kožnom?

anonym_e321c8
Dnes o 08:09
@anonym_autor

@anonym_autor urcite rychlo smer kozne, akne nevyliecis stravou ani pripravkami z drogerie, moj syn mal brutalne akne, chrbat, hrudnik, tvar katastrofa, jedine co nakoniec pomohlo bola liesba retinoidmi
neodkladaj to, lebo bude mat jazvy

anonym_5cbb84
Dnes o 08:19

ja som sa s akne trapila intenzivne asi 5 rokov, fakt najhorsie akne z celej strednej školy, poskusali sme vsetko -- viacere kozne doktorky, take antibiotika som brala, potom inake, k dermatologicke na lasorove osetrenia, skusila som posledny rok aj činsku tradičnu medicinu za ktoru moji rodičia dali cenu obličky, a nič...jedina vec ktora mi nakoniec pomohla je hormonalna antikoncepcia, dufam ze tvoja dcera najde riesenie inde a skor...jedine stastie mam ze po akne neostali jazvy, keby dnes vidis moju plet tak vobec nepovies aka bola v minulosti

autor
Dnes o 08:23
@anonym_5cbb84

ja som sa s akne trapila intenzivne asi 5 rokov, fakt najhorsie akne z celej strednej školy, poskusali sme vsetko -- viacere kozne doktorky, take antibiotika som brala, potom inake, k dermatologicke na lasorove osetrenia, skusila som posledny rok aj činsku tradičnu medicinu za ktoru moji rodičia dali cenu obličky, a nič...jedina vec ktora mi nakoniec pomohla je hormonalna antikoncepcia, dufam ze tvoja dcera najde riesenie inde a skor...jedine stastie mam ze po akne neostali jazvy, keby dnes vidis moju plet tak vobec nepovies aka bola v minulosti

@anonym_5cbb84 môžem poprosiť akú antikoncepciu presne?

autor
Dnes o 08:25
@anonym_e321c8

@anonym_autor urcite rychlo smer kozne, akne nevyliecis stravou ani pripravkami z drogerie, moj syn mal brutalne akne, chrbat, hrudnik, tvar katastrofa, jedine co nakoniec pomohlo bola liesba retinoidmi
neodkladaj to, lebo bude mat jazvy

@anonym_e321c8 to je liečba zvonka?

thereisabear
Dnes o 09:04

A stravu má akú?

vikusjk
Dnes o 09:06
@anonym_autor

@anonym_autor patricke priravky mam na mysli tie, ktore jej kozna predpise, plus ma volnopredajnu kozmetiku na cistenie a osetrenie pleti.

autor
Dnes o 09:17
@thereisabear

A stravu má akú?

@thereisabear veľa sacharidov, ale s tým neviem pohnúť. Takú istú stravu má druhé dieťa a nemá také problémy. Potrebujem jej vyčistiť organizmus, možno nejaký probiotický kmeň, lebo je to problém v čreve, preto hľadám alternatívne rady. Kožný lekár lieči kožu v západnej medicíne. Následok a nie príčinu takéhoto problému.

anonym_e321c8
Dnes o 09:21
@anonym_autor

@anonym_e321c8 to je liečba zvonka?

@anonym_autor nie, ide o tabletky

autor
Dnes o 09:26
@anonym_e321c8

@anonym_autor nie, ide o tabletky

@anonym_e321c8 môžem vedieť aké?

anonym_5cbb84
Dnes o 09:55
@anonym_autor

@anonym_5cbb84 môžem poprosiť akú antikoncepciu presne?

@anonym_autor urcite, beriem antikoncepciu Belara, aktualne už asi šiesty rok. akne sa viditelne zacalo liečit do 4 mesaiocv, po roku bola plet na nerozpoznanie (samozrejme sa stale o plet staram, robim si denne skincare, kazdy den pouzivam SPF, no to som robila aj pocas tej strednej školy kde to nemalo efekt na pomoc s akne žiadny)

anonym_bc6b25
Dnes o 10:02

@anonym_autor Skusil by som na tvojom mieste terapiu cervenym svetlom - su na to studie. Mito light Blub alebo Starter. Funguje aj proti akne a aj na zmensenie pripadnych jaziev. Pozri si studie sama. Mylim, ze ich maju aj na ich stranke.

thereisabear
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@thereisabear veľa sacharidov, ale s tým neviem pohnúť. Takú istú stravu má druhé dieťa a nemá také problémy. Potrebujem jej vyčistiť organizmus, možno nejaký probiotický kmeň, lebo je to problém v čreve, preto hľadám alternatívne rady. Kožný lekár lieči kožu v západnej medicíne. Následok a nie príčinu takéhoto problému.

@anonym_autor tak minimalne sladkosti by bolo dobré vynechať.

gab
Dnes o 10:22

@anonym_autor pokial je to az v takomto stadiu, tak smer kozne. Tam pod dohladom lekarky dostane lieky, akne je regulerna diagnoza, ktora sa lieci specialnymi liekmi, väcsinou s vit. A, kde sa kontroluje krv kvôli peceni, za pol roka to prejde. Vzdy lepsie ako antikoncepcia, ktoru, pokial nie je sexualne aktivna, zatial nepotrebuje. + dostane specialne kremy z lekarne (nie systemom suseda poradila) , vody a maste, ktorymi to bude aj zvonka liecit.
a to ja som typ, co ozaj väcsinu veci riesi alternativou, ale na toto moc alternativa nezabera, pokial je to v takom rozsiahlom stadiu.
a viem to z osobnej (rodinnej) skusenosti, ako sa nadherne vyliecila plet, ale pod dohladom odbornicky.

anonym_cfd46f
Dnes o 11:43

Ak ti mozem poradit, tazke akne sa takmer neda vyliecit alternativne. Chod s nou koznej, lebo ked to teraz zanedbate, moze mat v buducnosti jazvy a moze vam to vycitat, podla mna celkom opravnene. Riesime to akurat s dcerou, vyskusali sme uz naozaj vsetko, ale jednoducho sa jej nadmerne upchavaju mazove zlazy, do toho hormonalna smrst, nech by jedla akokolvek zdravo, to akne proste neustupi. Takze sme pristupili na liecbu retinoidmi, s ktorymi su velke uspechy. Je pravidelne sledovana, zatial sme iba na zaciatku, cize velky rozdiel nevidiet, ale ja velmi dufam, ze jej to pomoze. Mozno tej tvojej zaberu aj masticky a vodicky od koznej, nasej to zabralo zial iba na chvilu. Tiez sa snazim riesit vsetko prirodne, ale na takyto typ akne je priroda bohuzial naozaj kratka.

anonym_e321c8
Dnes o 12:15
@anonym_autor

@anonym_e321c8 môžem vedieť aké?

@anonym_autor Beloretin

anonym_e321c8
Dnes o 12:17
@thereisabear

@anonym_autor tak minimalne sladkosti by bolo dobré vynechať.

@thereisabear spojenie konzumacie sladkosti a akne sa nikdy nepreukazalo

thereisabear
Dnes o 13:02
@anonym_e321c8

@thereisabear spojenie konzumacie sladkosti a akne sa nikdy nepreukazalo

@anonym_e321c8 to neviem, na mne sa to preukazuje zakaždým, keď jem sladkosti.

anonym_860b2f
Dnes o 13:14

ja som mala velmi zle akne na tvari, plechaich aj chrbte, uz od strednej skoly. skusala som sa liecit najskor klasicky u koznej, ta mi predpisovala stale dost agresivne lieky + mi akne vypalovala tekutym dusikom, nepomohlo, presla som k dalsej koznej, ta to chcela liecit alternativne. vysadila mi cukor, bielu muku, laktozu, nasadila vyzivove doplnky, samozrejme, ucinok to malo absolutne nulovy. nakoniec som sa dostala do Ustavu lekarskej kozmetiky, kde som sa konecne stretla s normalnym pristupom lekarov, ziadne diety, ziadna hormonalna liecba. akne sa mi s ich pomocou podarilo do par mesiacov uplne zbavit. cize pri takejto tazkej forme akne urcite odporucam najst dobreho kozneho lekara, ktory sa realne nad tym problemom zamysli a nastavi individualnu rutinu starostlivosti o plet v kombinacii s liekmi. drzim palce, je to beh na dlhu trat, ale dokaze mat uspesny koniec 🙂

autor
Dnes o 14:02
@anonym_860b2f

ja som mala velmi zle akne na tvari, plechaich aj chrbte, uz od strednej skoly. skusala som sa liecit najskor klasicky u koznej, ta mi predpisovala stale dost agresivne lieky + mi akne vypalovala tekutym dusikom, nepomohlo, presla som k dalsej koznej, ta to chcela liecit alternativne. vysadila mi cukor, bielu muku, laktozu, nasadila vyzivove doplnky, samozrejme, ucinok to malo absolutne nulovy. nakoniec som sa dostala do Ustavu lekarskej kozmetiky, kde som sa konecne stretla s normalnym pristupom lekarov, ziadne diety, ziadna hormonalna liecba. akne sa mi s ich pomocou podarilo do par mesiacov uplne zbavit. cize pri takejto tazkej forme akne urcite odporucam najst dobreho kozneho lekara, ktory sa realne nad tym problemom zamysli a nastavi individualnu rutinu starostlivosti o plet v kombinacii s liekmi. drzim palce, je to beh na dlhu trat, ale dokaze mat uspesny koniec 🙂

@anonym_860b2f môžem sa opýtať aký druh liekov pomohol? na čo bol prioritne určený?

anonym_860b2f
Dnes o 14:26
@anonym_autor

@anonym_860b2f môžem sa opýtať aký druh liekov pomohol? na čo bol prioritne určený?

@anonym_autor fu. to bolo vyse tri roky dozadu, uz sa nepamatam, ako sa presne volali. skusim pohladat zosit, kde som mala spisanu tu rutinu. ale urcite som mala predpisany krem Skinoren a Epiduo gel.

anonym_380fe8
Dnes o 15:46
@anonym_autor

@anonym_autor zožeň si Tibetskú hubu na domáci kefír, krásne vyčistí a ozdraví črevnú mikroflóru + skúste vitex a protizápalovú stravu.
https://fitshaker.sk/ako-stravovanie-ovplyvnuje...

anonym_e321c8
Dnes o 17:24
@thereisabear

@anonym_e321c8 to neviem, na mne sa to preukazuje zakaždým, keď jem sladkosti.

@thereisabear no vidis, a ja jam sladke denne cez 40 rokov, a akne som nikdy nemala

anonym_e321c8
Dnes o 17:25
@anonym_860b2f

@anonym_autor fu. to bolo vyse tri roky dozadu, uz sa nepamatam, ako sa presne volali. skusim pohladat zosit, kde som mala spisanu tu rutinu. ale urcite som mala predpisany krem Skinoren a Epiduo gel.

@anonym_860b2f napr. toto vobec u nas nepomohlo

kikazoe
Dnes o 17:30

u nás zabrali včelie produkty.... materia kaša a doplnené B vitamíny, zinok

anonym_f90dcb
Dnes o 17:41

Ja som to mala teraz ako 35-rocna. Ani v puberte som nemala taky problem. Chrbat peklo,jeden pupak vedla druheho, bolestive,zapalene. Takze som si objednala z Biodermy taky zeleny cistiaci gel na tvar a potom aj krem,kazdy vecer poctivo drhla chrbat nimi a natierala. Tri gely a styri kremy spolu za pol roka. Prestala som nosit cierne oblecenie,kdekolvek co sa dotykalo tela,lebo je agresivne. Po pol roku som sa dala dokopy a po roku ani nie je vidiet nic. Kozna mi dva roky predpisovala masti,menila a nic. Takze ja som si pomohla sama. Jedlo som neobmedzovala nejako,menej mastneho, ale inak nic extra. Nekupala som sa bazen/plavaren,aby som to nedrazdila chlorom,neslnila, oblecenie volnejsie a co najviac bavlny,ziadne umeliny. Drzim palce,bol to boj.

thereisabear
Dnes o 18:20
@anonym_e321c8

@thereisabear no vidis, a ja jam sladke denne cez 40 rokov, a akne som nikdy nemala

@anonym_e321c8 ja zas trochu stále a ak vynechám sladkosti aspoň na dva týždne, tak mám úplne čistú pleť.