Pomohol vám tekvicový olej s jódom?
Tekvicový olej s aktívnym organicky viazaným jódom Od prof. Ing. Ivana Turianicu
ahoj hladam niekoho ,kto uziva tento olej a realne mu pomohol pri stitnej zlaze,myslim zmensenim davky euthyroxu
Nám bol odporúčený pre dieťa na imunitu.Či to pomáha neviem .a
@heni3 ak ma autoimunitny zapal stitnej zlazy, vies, co sa tam deje v tej zlaze? Protilatky Ti nicia funkcne tkanivo. Teda ho raz definitivne znicia. Euthyrox je synteticka nahrada fT4, teda zasobneho hormonu stitnej zlazy, ktore potrebujes, ale Tvoja zlaza ma uz tkanivo tak znicene, ze nevladze vyrabat tolko hormonu, kolko Ty potrebujes na fungovanie metabolizmu. Takze ano, jod je dolezity pre vyrobu tohto hormonu, ale v sucasnosti nie je problem, ze by sme nemali dostatok jodu, ale ide o to, ze my mame iny problem, a to je ten autoimunitny zapal, teda darmo budes mat na stavbe tehly (jod), ked nemas murarov (funkcne tkanivo), ktore by ten dom (hormon) postavilo (vyrobilo). Ten jod ma aj ine ucinky v tele a je dobre ho uzivat, ale zazeaky necakaj a uz vobec nie z dlhodobeho hladiska, ze by si znizila davku lieku. Lebo ten liek nelieci zapal, pricinu, ta sa liecit neda, ale len Ti doplna, co Ti chyba.
No, protilatky sa znizit daju, aby sa Ti tkanivo uz tolko nenicilo, ale je to narocne na menezment, je tam strava protizapalova a dalsie opatrenia, ako dostatok spanku, pohybu, vyrovnane hladiny kortizolu, atd....Malokto to tak prisne da a ani nemas zarucene, ze Ti to pomoze.
Od lekara viem, ze niekto ma tych protilatok malo, ale su velmi agresivne a zlaza je nefunkcna rychlo a niekto ich ma aj vela, ale nie su tak agresivna a nicenie zlazy trva aj desatrocia.
Ja som uzivala molekularny jod, az 2,4 mg!!! Tak, ze som si kvapky Lugolu kvapkala do tepleho plnotucneho mlieka a po odfarbeni tekutiny sa to zriedilo vodou a vypilo. Tam sa tie volne vazobne miesta naviazali na zlozky mlieka a vytvorilo sa tym akoby organicke jodove mlieko, ale tieto mnozstva jodu som brala namiesto radioaktivneho jodu na hypertyreozu s cielom navodit apoptozu, usmrtenie hyperaktinych buniek, ktore vytvaraju prilis vela hormonu. Mne to zabralo, ale malo to vedlajsie ucinky. Dalsie ataky mi to uz nezabralo a musela som to riesit inak. Liekmi. Toto ale nikomu neodporucam skusat, je to vysoko alternativna a nebezpecna vec, nerobila som to pod dohladom lekara. Aby bolo jasno. Ale ten jod bol teda organicky viazany uz na to mlieko, takze menej nebezpecny ako cisty Lugol.
Ale snazim sa Ti vysvetlit, ze pri autoimunite tohto typu, co mas Ty, mas to skoro jedno, lebo tam mas beznu davku jodu v tom oleji. Ale telo aspon nema pracu zlozitymi enzymatickymi procesmi premienat anorganicky jod (kelp, jod zo soli), na organicky. V tom moze byt vyhoda tychto jodovanych olejov, ze ak mas problem v spracovani jodu (to nezistis), tak Ti olej pomoze, lebo priamo dostanes "bez prace" jod do tela, on je dolezity. Len netreba to pri autoimunite precenovat. On moze zefektivnit pracu zlazy, ale poskodene bunky v zlaze Ti uz neopravi.
Preventívne (zbytočné) užívanie môže viesť k poškodeniu štítnej žľazy a srdcovo-cievneho systému.
Kontraindikácie: Jód by nemali užívať ľudia s hypersenzitivitou na jód, hypertyreózou alebo podozrením na karcinóm štítnej žľazy.
Vysoké dávky jódu alebo jeho nadmerná suplementácia môžu spôsobiť vedľajšie účinky. Príznaky zahŕňajú nevoľnosť, hnačku, bolesti brucha, horúčku, kožné vyrážky, opuch slinných žliaz, bolesti hlavy a dýchavičnosť. Vo vážnych prípadoch môže dôjsť k poškodeniu štítnej žľazy alebo kardiovaskulárneho systému. Preventívne užívanie jódu bez konzultácie s lekárom sa neodporúča, najmä pri ochoreniach štítnej žľazy.
Hlavné nežiaduce účinky nadmerného príjmu jódu:
Tráviace ťažkosti: Nevoľnosť, vracanie, hnačka a bolesti brucha.
Reakcie z precitlivenosti: Kožné vyrážky, opuchy (napr. slinných žliaz), kašeľ alebo dýchavičnosť.
Poruchy štítnej žľazy: Dlhodobé užívanie vysokých dávok môže viesť k hypertyreóze (zvýšená funkcia) alebo iným autoimunitným ochoreniam.
A toto s tym olejom je tu kazdy druhy den🙄
Preventívne (zbytočné) užívanie môže viesť k poškodeniu štítnej žľazy a srdcovo-cievneho systému.
Kontraindikácie: Jód by nemali užívať ľudia s hypersenzitivitou na jód, hypertyreózou alebo podozrením na karcinóm štítnej žľazy.
Vysoké dávky jódu alebo jeho nadmerná suplementácia môžu spôsobiť vedľajšie účinky. Príznaky zahŕňajú nevoľnosť, hnačku, bolesti brucha, horúčku, kožné vyrážky, opuch slinných žliaz, bolesti hlavy a dýchavičnosť. Vo vážnych prípadoch môže dôjsť k poškodeniu štítnej žľazy alebo kardiovaskulárneho systému. Preventívne užívanie jódu bez konzultácie s lekárom sa neodporúča, najmä pri ochoreniach štítnej žľazy.
Hlavné nežiaduce účinky nadmerného príjmu jódu:
Tráviace ťažkosti: Nevoľnosť, vracanie, hnačka a bolesti brucha.
Reakcie z precitlivenosti: Kožné vyrážky, opuchy (napr. slinných žliaz), kašeľ alebo dýchavičnosť.
Poruchy štítnej žľazy: Dlhodobé užívanie vysokých dávok môže viesť k hypertyreóze (zvýšená funkcia) alebo iným autoimunitným ochoreniam.
@sara07 ale prosim Ta, ake vysoke davky jodu tam su, uz zase neprehanajte, nezvelicujte 🫣
@sara07 ono to nie je len tak, ze nalejes jod do oleja, to je cely chemicky proces tej vyroby a maju na to patent tusim. Potom je este jeden, rybi olej s jodom a ten som uzivala a nebol tak predrazeny.
@anonym_a9b3f2 jod je momentálne obsiahnuty v soli, a máme dost produktov domacej produkcie , pri normálnej rozumnej konzumacii , ma človek jodu dost
ja som mala obdobie ked ma mudr ani k moru nechcel pustit pre štitnu , nedoporučoval ..
osobne by som neexperimentovala na základe pocitov ale KO + mudr
žial jod nie je ako vitamin C , že telo ho posunie bez využitia hned von
osobne mi je to jedno , kludne sa v tom oleji aj kupte , kto trocha chce informacie si dohlada , ryžovat na ludskom zdravi je dost popularne aj vynosne
je to dost napadne ako sa každu chvilu anonym pyta na to 😂, to mi silne pripomina jednoho obchodneho zastupcu na rybi olej, čo tu rad tiež magori mamičky
Nevedela som ze moze jedna otazka sposobit tolko vasni.Chcela som realne reakcie ludi ktory ho uzivaju,takze nechapem niektore komentare-nemam skusenost s olejom,neviem posudit,nekomentujem,tažke? Ale ok- nevidim nic zle na uzivani euthyroxu,uzivam ho dlhe roky,,Nechapem ani to,ze moze niekomu vadit,ked niekto olej uziva,jeho vec,jeho peniaze,,Pytala som sa na ten olej,pretoze mam na to iny dovod a netyka sa mojej osoby,ale ten nozaj nemusim nikomu vesat na nos.A nemyslim si ani to,ze ten olej zazracne niekoho vylieci,kludne si mozete odpustit take reci,to ma nezaujima .Neviem ci sa tu rozobera kazdy druhy den,zial ked som to zadala do vyhladavaca,nenaslo mi ziadnu reakciu. No ak sa niekomu nepacila moja otazka,ja nikoho nenutim reagovat,preskocim a hotovo. Dakujem

A co je zle na brani Euthyroxu?