Aké máte skúsenosti s mliekom Sunar expert Ar?
@malinajahoda áno predpisoval mi ho pediater po odporúčaní gastro.Pol roka máte nárok na Ár mliecko aké Vám sadne a vy len doplácate.
@karmela áno aj my sme to tak mali s Bebou. Do poslednej kontroly nám ho predpisovať, do uk. 7 mesiaca. Ten Sunar ako chutí? Je taký sladší?
@malinajahoda vraj je najsladši z mliek,ja som ostala pri tej značke kvôli tomu aby sa moc nezmenila chuť a pila ho.Zatial jej chuti 😊
@karmela vlastne ste stále na Sunare. Len ste z AR prešli na klasické. Ďakujem 😉.
@malinajahoda áno presne na vašom mieste by som skúsila bebu keď ste mali ár bebu 😉 nech sa veľmi nezmení chuť mliečka a hlavne nech chuti bábätku 😊
@karmela už mám kúpenú Beba optipro comfort a je chuťovo lepšia ako Beba ar, lebo tá má stiepenú bielkovinu, takže je horkastá. 😙
@malinajahoda no tak super hlavne nech chuti malinkej a prospieva 😊
@malinajahoda ináč mojej prestalo chutiť ár sunar odmietala ho už,ár mliečka sunar pokračovacie 2 ani nieje.Tak po dohode s pediatrom sme prešli na normálne mliecko 😊 a som rada že negrcame tak veľmi hoci sem tam sa ešte stane ale už je to oveľa oveľa lepšie
@karmela my rak pomaličky prospievame 😃. O tom Sunare ar viem, že 2 nie je. Aj vám potvrdili reflux?
@malinajahoda áno ako 2mes keď som kojila začala grcat prúdom potvrdený reflux na gastro.Aj staršia ho mala ,potom som prikrmovala um a hľadala aké mliecko sadne až sunar nám pomohol
@karmela písala si, že sa to zlepšilo podávaním príkrmov. Aj sú nejaké potraviny, ktoré nedavas moja?
My sme na gastre neboli, kedze prva dcerka mala reflux, tak som poznala priznaky, a lekarka nam hned dala recept na ar mlieko,najprv sme mali hipp ar kedze prvej dobre sadol,ale po kazdom jedeni kakala vkuse aj 6x denne, tak sme skusili na odpor.lekarky sunar ar comfot, kedze mava aj koliky, zo zaciatku super, pekne spinkala spokojna mame ho asi cez dva tyzdne, posledne dni nespi skoro cely den, zaspi na mne v satke nosim ju aj pol hodku a ked ju polozim,balkon,postielka,vonku kocik na prechadzke za par minut je hore,zacne sa zvyjat, (tak neviem ci sa jej vraca mlieko,alebo brucho)
Posledne dva dni sa nevie vykakat, tlaci vzdy rano od stvrtej do siestej, dnes sa konecne podarilo, boli to take tvrde hovienka,babycolm nam nesadlo,ani infacol, skusam coliprov ale zatial ziadna zmena , probiotika davam, snad sa to upravi, najhorsie, ze ar su vsetky tazke na zaludok, ale zas riedke vyvraca, kde ste prosim boli na gastre?na kramaroch?robili im sono a na zaklade toho potvrdili reflux?ako dlho ste cakali na termin?
@bambiv my sme s Košíc takze tu sme boli na gastro.Treba zavolať a bábätka uprednostnia aspoň u nas.A áno robia sono bruska.Treba dať bábätko do vyvýšenej polohy aj v kočíku aj postieľke tak sa mliecko nebude tak vracat nazad.My sme zase kakali pekne stym problém nebol držím palčeky
@malinajahoda tak mojej už dávam pomaly všetko okrem kapusty fazule takých problémových.Uz ani nemixujem papa malé kúsky hoci veľký jedák zase nieje.Najradsej má ovocie
@karmela dakujem pekne, ano mame vsetko vyvysene, prvu hodinu ma taky plytky spanok, vtedy je najradsej na mne v nosici inde sa budi, zacala som davat harmancekovy caj, a vodu pomohlo ako som jej rano dala tak sa vykakala😊mlieko by som nerada menila tych ar az tolko nieje a toto jedine ma znizenu laktozu, cize je lahsie stravitelne
Este som sa chcela spytat , mali ste niekedy soplik z refluxu, mala ho ma uz asi dva tyzden, taky, ze jej nevyteka, ale pocujem ako chrapci zle sa jej dycha tak musim odsavat, ma aj kvapky od lekarky a pojdeme na stery, tak som sama zvedava ,vsimla som si,že ma plny.nos hlavne po vypiti mlieka akokeby sa jej to vracalo aj cez nos, ked.mala riedke mlieko.vygrcla ho.aj cez nos, tak neviem ci tie sopliky.su z toho
@bambiv čítala som, že pri refluxe nie sú vhodné ovocné a bylinkové čaje 🤔.
@bambiv Beba ar ma stiepenu bielkovinu.
@karmela takže po prikrmoch zlepšenie. Som zvedavá ako to u nás dopadne, keď budem dávať riedke mlieko. A to sono ako prebieha?
@malinajahoda sono 2h pred sonom na lacno pred vyšetrením vipije normálne mliecko spraví ultrazvuk tak jej ukáže či je tam reflux či nie.No my sme už prešli na normálne mliecko a dá sa povedať že v pohode.Mne predtým grćla aj s ÁR ,teraz pije mliecko len na noc a v noci neboj po roku už bude ok viem podľa staršej dcére.Ona mala silný reflux čím viac papala tuhú stravu tým to bolo lepšie a lepšie
@karmela dobre vedieť. Lebo mojej malej zistili GER na Kramároch v Orl ambulancii, lebo mála zástavu dýchania 😢. A toto sono kde robia? Na gastre?
@karmela Elisa ma 7tt, davam len trosku cajika, hlavne harmancek, a cistu prevarenu lucku, s fenikla prvu dcerku bolievalo brusko zevraj je dobre striedat to , a ked je velmi zle a nekaka zarobit davku napr.90ml, polku cajiku harmancek polku prevarena voda,niekto dava len caj, a raz za den, hned sa potom vykalala
A ako vam spinkaju refluxove deti?cez den?v noci?respektive ako vam spinkali ked mali.mesiac, dva?🙂 a chceli byt v hlbokom kociku?
@malinajahoda aj nam pri prvej dcerke robili sono, to sme boli na kramaroch na chirurgii tam vylucili operaciu a poslali na sono, priebehalo to presne ako pise karmela
@malinajahoda pytala som sa lekarky povedala, ze by to samotne velmi nedavala tie caje, ze by jej to zriedilo mlieko , ja davam do mlieka ako pisem obcas a cistu vodu nech jej splachne kyselinu, znamej zase lekarka povedala, ze vodu davat splachovat tym kyselost po troske, tiez sa bojim tak radsej vsetko s mierou 🙂 a co pisali, preco niesu vhodne?kvoli tomu zriedeniu zaludocneho obsahu?

@karmela preplacala vám to mlieko poisťovňa? Mali ste diagnostikovany reflux? Mojej malej to začalo mesiac po narodení. Teraz sme boli na kontrole a že už to má v norme a máme prejsť na klasik riedke mlieko. Pijeme Bebu.