icon

Čo namiesto Ribomunylu?

drobec33
28. feb 2013

Male maminky.
Obraciam sa na vas s prosbou o radu, skusenost. Dcerka je alergicka, ma krizenu-pelovo potravinovu alergiu, ktoru zatial mame pod kontolou. Verim ze sa podari a od jesene konecne nastupi do skolky. Kedze je to zial normalne, vacsina deticiek byva na zaciatku casto chora, rizikove deticky este viac.
Snazime sa obe deti zdravo stravovat, ale na nastup do skolky, resp. na neustale choroby v skolkach treba organizmus pripravit. Aby to lepsie zvladal. Ziadne lieky zatial nemala, teda mala pred dvoma rokmi aj to iba kratku chvilu. Potom sme presli na alternativnu liecbu a dostali sme alergiu pod kontrolu, dokonca sa jej velmi polepsilo.
Moja otazka smeruje k Ribomunylu. Alergologicka nam ho doporucila, ale vobec nie sme presdvedceni s mm, ze to je to najspravnejsie. Okrem toho ze su to lieky, su na "baze" ockovania a to sa nam uz vobec nepaci. Na jednej strane je dobre pokial dieta prejavy reakciu (ukaze sa ze je v tele nejaky problem), ktory by si inak mohol ukazat neskor. Ale velmi sa mi nepaci, ze by sme do nej mali pchat nieco neprirodzene 😒 Kedze tieto lieky obsahuju bakterie, ktore deti najcastejsie napadaju.
Ake mate skusenosti s alternativnou liecbou, homeopatia konkretne v pripade posilnenia imunity? S cim inym na prirodnej baze mate este dobre skusenosti?
Chce to svoj cas, treba popracovat na tom niekolko mesiacov vopred a radi by sme co najskor nasli to spravne riesenie.

Prosim vas zaroven, aby ste v pripade ze mate opacny nazor, resp. s tym nasim nesuhlasite, preskocili moju otazku a neprispievali 😉 Hladam konkretne riesenia. Dakujem

xlucia
28. feb 2013

ribomunyl som odmietla kvoli zlozeniu, podla mna je to humus. homeo sme skusili ale ziadny ucinok a po poslednych pruseroch co sa prevalili uz nikdy viac
velmi sa nam osvedcili probiotika, rakytnikovy sirup, citrovital, neobliekat milion vrstiev aby sa nespotili, bylinne caje, cecko. surova zelenina, ovocie uz pomenej u nas.
inhalovat vincentku, solne fajky, a vsetky tieto veci.
cim viac prirodne a menej zlozkove, tym to u nas lepsie zabera.
chemiu pouzivame len ked uz zlyha vsetko ostatne.

obcansr
28. feb 2013

Ahojte tak ribomunyl som dala svojmu dietatu nakolko stále býva chorý ale ani to mu nepomohlo pride jesen a dieta až do jari stále bolo na atb. minulý rok som mu skúsila dat Imunoglukan hned ako začalo sychravé počasie musím povedat že zatial nemal ešte ani jedny atb a to mu dávam už 5 mes toto. Bol prechladnutý ale nezašlo to až do zápalu . Vždy mával cez zimu aj 5x antibiotika a teraz nič. Neviem ako to bude ked mu to vysadím ale zatial to je ok. Plánujem mu to nasadit aj ked pojde od septembra do školky aby nebol často chorí uvidíme.

desszi
28. feb 2013

@drobec33 tiez som odmietla ribomunyl, tiez jednak kvoli zlozeniu a jednak kvoli tomu, ze som mala info od viacerych, co uzivali, ze nepomohlo, niekedy dokonca zhorsilo stav. Imunitu podporujeme stravou k tomu vitamin C, vitamin D, biomare olej zo zralocej pecene, inubitas prebiotika. Homeopatika a Jonasove detox kvapky berieme kvoli detoxu z nasledkov po ockovani. Maly ma 3,5 rocka, trpi potravinovou alergiou a ma atopicky ekzem a verim, ze keby sme liecili klasicky, tak mame uz aj ine neduhy. Potravinova alergia pomaly mizne (mozeme pridavat nove a nove veci, respektive zvysovat ich mnozstvo) a ekzem prakticky uz zmizol. Mame vsak pred sebou este dlhu cestu. Syncek chodi od septembra do skolky, sice len na pol dna, ale zvlada napor skolkarskych virusov a bakterii super. Je sice pravda, ze tym, ze ja som doma, tak ho pri prvych priznakoch nechavam doma, aby sa na to nenabalilo nieco dalsie. Doteraz sme chvala Bohu nemuseli brat ziadne lieky.

odzuzky
1. mar 2013

aj ja som ribomunyl odmietla, my sme vyskúšali imunoglukán, vincentku a rakytníkový olej......pomohlo, ale najviac zabralo pitie kozieho mlieka.

ita111
2. mar 2013

mám dobrú skúsenosť s prírodou,ak chce niekto viac tak do mailu

petrake
2. mar 2013

pri starsom (teraz 3,5roka) sme ribomunil prijali no zial po prvej davke sme za tyzden ochoreli, sice nejaky virus ale tak ci tak, nasledoval bronchovaxom, po prvej davke opat chory, dostali sme sprej ventolin a eco beck, a do nnosteka nasonex, uzivali sme par mesiacov, kasel a sopliky sice boli viac pod kontrolou no to som este ja nemala doagnostikovanu astmu, inac by sa riesilo maleho zdravie od zaciatku ... kedze sme stale ochoreli po novej liecbe, nesla som s nim na kontrolu viaca ked sme mali prvy soplik sli sme ku krciarke, po polroku sa nam ho podarilo mat pod kontrolou uplne. mal 2 roky ked mi nastupil do skolky a liecba na alergo ribomunilom zacala asi po druhej chorobe v skolke ... mladsi (teraz 14mesiacov) mi zial bol od narodenia casto chory, zial prieduskar po mne, do 10mesiacov so smutkom pisem vybral 7x ATB :(, pred poslednymi nas gastrologicka poslala k jej znamej na plucne, urobila nam vseliake testy, zajtra zaciname tretiu davku bronchovaxomu a nech opklopem, od novembra, od kedy sme v jej rukach sa drzime ... starsi mi teraz prekonal laryngitidu a zial mal problem s dychanim tak sme zasli k tejto pluciarke a cuduj sa svete odsuhlasila moj krok viac neist na alergo a tiez mu dala robit kopec testov takze cakame na vysledky 🙂

Starsi uz 1,5roka uziva imunoglukan a dostali sme za tento krok pochvalu a musim povedat ze sama som po asi dvoch mesiacoch pozorovala, ze aj ked sme ochoreli, priebeh bol rychly 🙂 takze imunoglukan odporucam, ked si vsimneme v skolke dietako co i len kychnut ci soplikovat hned zvysime davku aby sme sa nenakazili 🙂 martankovia a podobne "supervitaminy" su totalny oblb

michalka007
26. júl 2013

ahojte, aj ja vas poprosim o radu. Dcerka ma 11 mesiacov a dost silny atopicky ekzem. Je stale kojena. Bola na vysetreni, z ktore vyslo okrem ineho aj to, ze mam plesne v organizme a taktiez som prekyslena. Znama mi odporucila, aby som prestala kojit dcerku, pretoze ten ekzem su vlastne moje plesne. Ona nie je odbornicka, ale priviedlo ma to k pochybnostiam. Myslite, ze moje plesne su skutocne dovodom jej atopu? Mohla by som pouzivat pre nu tie Jonasove kvapky na detox? Vopred dakujem velmi pekne za vsetky rady.