Kapucínka väčšia pre 10 mesačné dieťa

monika12486
25. nov 2017

Ahojte mamičky, prosím Vás tie, ktoré máte skúsenosť s touto bylinkou, veľmi by ma zaujímalo akú konkrétne a od akej firmy, a ešte jedna otázka, môžem dať aj malej, ktorá má 10 mesiacov na stafylokoka, ale toho horšieho MRSA?
Dakujem za komenty vopred :D

monika12486
autor
29. nov 2017

.

stambik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stambik
16. jan 2018

@monika12486 Ahoj, pestujeme ju v záhrade, Je to super. Plody sú malé bobulky, chutí to ako stiplava retkovka. Môže sa to jesť len tak alebo do salatu. Svokra to naklada na jesen do palenky. Celú jeseň a zimu po jednej lyzicke ako prevencia. Parkvapiek neuskodi ani deťom v čaji... Podľa mňa by sa to mohlo dať pestovať aj doma ako kvet... Treba vyskúšať.

ajsha123
4. feb 2018

Mam doma sirup zn. Avropa, vyrába NaturePharm, je prikro sladky, ale ten mam odvahu dat aj 6mes.dcerke, na prechladnutie a sopliky. V piatok mi doniesli iny, naložený v liehu, bez cukru, ten chuti viac dospelým, ale aj 6.ročnému synovi. Ale par kvapiek by neuskodilo ani malym detom. Pouzivame na bezne prechladnutia. Pomohla Vam kapucinka na toho stafylokoka?

monika12486
autor
4. feb 2018

@ajsha123 a pomaha dcerke pri chorobe? No muzovi nie a dcere son nedavala kedze sa bojim lebo ma len rok. Mate tiez tohto koka?

luciapelakova
4. feb 2018

Ahoj, kapucinku dávam uz cca 3 tyzdne synovi(3r)...(nonstop chory so skolky ) uz sme si nevedeli dat rady, vsetko sme vyskusali a vidim, ze dieta po troch dnoch nemaroduje ako tyzdne predtym... od septembra teraz ide prvykrat na 7den do skolky...cize je to urcite uspech... my mame kvapky , od jednej bylinkarky a davkujem to podla kil...ja by som na vasom mieste vyskusala... 🙂

ajsha123
4. feb 2018

Syn sa v sobotu rozkaslal, stekal, ako pri zapalenom hrdle. Aj ho mal zacervenane. Nasadila som mu kapucinkovy sirup, ten sladky, donho vzdy stoptussin (proti kašľu), slezovy caj, vit.C... V noci spal, rano vstal, nekaslal, zazrak 🙂 Toto unho nebyva. Dvom mladsim 2 r.a 6mes.som tiez davala kapucinkovy sirup, zelené sople a kasel, po 2 dňoch su akoby zdrave. Plus slezovy caj, nedam nan dopustit. Takze tazko povedat, ci pomohla hlavne kapucinka, alebo vsetko dokopy... 10 mes.dcerke by som kapucinku vyskúšala. Ci sme mali koka, neviem, dve dalsie dcerky mali streptokokov masivne... tie dalsie deti mali od koho ochoriet... Ja este zvyknem pouzivat propolis, tinkturu, ta je lepsia na prechladnutie, sopliky. Zvyknem vypiť ja (aj ked nie som chorá), a kedze kojim, ide aj babatku do mliecka, sopliky babatku prešli veľmi rýchlo.

flower24
5. feb 2018

@monika12486 Ja davam dcerke uz dlhodobo tinkturu (extrakt) z kapucinky hned, ked zacne byt chora a pomaha to. Mam odtialto: http://www.nasa-bylinkaren.sk/o-nas Milí, skuseni bylinkari, ktori si sami byliny pestuju a "vyrabaju" z nich vsetko mozne. Tinkturu nakvapkat do tepleho caju, aby sa vyparil alkohol. Mnozstvo zavisi od veku. Vsetko vam poradia.

tess328
11. feb 2018

Kapucinka sice pomaha hlavne na imunitu, ale posobi zvacsa na mocovy trakt a gynekologicke problemy.
Neodsuvam je,je skvela. Da sa pestovat celorocne,aj u vas na balkone. Jedle su aj listy do salatov a bezne si odtrhnem a zjem surovy kvietok.
Ale napchavat dieta s opakovanymi chripkami alebo zapalmi len bylinkami a neist k doktorovi nie je moc mudre. Dieta ma mozno problem,ktory nevyliecia len bylinky.
@monika12486
Co sa tyka MRSA, pokial sa vyskytuje v dychacich cestach, je nanajvys zahadne ako ste na to prisli. To vam povedal dr.,alebo nejake nezavisle laboratorium zo steru? Pretoze toto by sa malo riesit. MRSA je povodcom nemocnicnych nakaz a je hlavnym dovodom umrtnosti pacientov v nemocniciach. Preto vas dorazne vyzyvam,aby ste svoje dieta nechali liecit odbornikom po opakovanych odberoch/steroch a vyhybali sa detskym kolektivom a starsim ludom a nemocniciam. Nie je to nebezpecne len pre nu,ale aj pre inych ludi. Hlavne pre pacientov s oslabenou imunitou.

monika12486
autor
11. feb 2018

@tess328 ved sa to snazim riesit u doktorov, ale ti to neriesia, vraj je vela nosicov a nema vyznam to preliecovat a nemame to len my, ale viacere deti, doniesli si to ako suvenir z porodnice. Preto sa snazim hladat moznost ako to vyliecit sama, kedze doktory mi nepomozu. Vraj nebezpecne v nemocniciach, vtipne, hlavne, ze to uz skoro v kazdej maju a my sme si to tiez nanestastie odniesli.

tess328
13. feb 2018

@monika12486 ano,preto to maju,lebo existuju takito nosici,ako aj vy. Dr.to riesia iba ked ma pacient kvoli tomu opakovane infekcie,inak to nema zmysel,ak to nic nevyvolava. Nosit to mozete aj na kozi,aj v dych.cestach,u kazdeho inak. Zavisi na imunite

monika12486
autor
13. feb 2018

@tess328 a co mam robit, ked atb nato nezaberaju, co mame ist zit na mars.

monika12486
autor
13. feb 2018

@tess328 ja ked som isla do nemocnice som bola cista a teraz kvoli ich nedostatocnej hygiene musime my tiez trpiet.

tess328
14. feb 2018

MRSA sa nenachadza len v nemocniciach. Dieta a aj dospely clovek to moze chytit prakticky kdekolvek. Staci, ked si rucicku da do ust, alebo chyti jedlo s neumytou ruckou. Takisto aj kvapockovou infekciou sa moze sirit.
ATB na to zaberaju, ale musi sa pouzit vankomycin, alebo teikoplanin. Uz z nazvu mozeme vydedukovat, ze multi resistant Staphylococcus aureus znamena, ze ma mnohonasobnu rezistenciu voci antibiotikam, ktore su bezne podavane. Preto sa na MRSA dava vankomycin hned a nie atb.
Na mars zit ist nemusite, ale skus sa porozpravat so svojou pediatrickou, ci by nezvazila vankomycin, ak bude mat dieta opakovane infekcie

monika12486
autor
14. feb 2018

Ved ja viem, ze to moze byt vsade, ale dcerka nema problemy, tak nikto jej neda vankomycin, myslite, ze som nic nerobila, uz son to konzultovala aj s uznavanym profesorom imunologie z prahy a tiez mi hovoril, ze atb nie.

monika12486
autor
14. feb 2018

@tess328 nie je to tak jednoducho ako vyzera, navyse nosicstvo nema byt liecene celkovymi atb, to by ste ako zdravotnik mohli vediet.