Mám pokračovať v psychoterapii, keď nevidím pokrok?
Ahojte chodím na terapie ku psychologvi čo mi hradí poisťovňa teraz som mala asi 4 sedenie a mám pocit že sa to nikam neposúva zatiaľ mi robila iba nejakú diagnostiku dýchacie a uvolnovacie cvičenia a chvilu sme rozoberali môj život a dectvo… mám pocit ako keby ju to nebavilo počas toho ako som skúšala tie dychové cvičenia sa ona hrala z vlasmi alebo mobilom.. myslite že tomu mám dať ešte šancu alebo si nájsť niekoho iného ? Potrebujem niekoho komu sa zdôverim a poviem všetko čo mna ťaží u tejto psychologicky mi to nejde.. ja som aj taký typ že sa ťažko otvorím niekomu cudziemu ale neviem naozaj mi na úzkosť pomôže len to že si sadnem na sedačku a budem dýchať ? Beriem aj lieky mám panicku poruchu liečim sa 4 mesiace
@andaluzia12 aj ja sa snažím jej dôverovať a verím že vie čo robí.. a taktiež sa musím asi aj ja naučiť sa jej zdôveriť a povedať jej všetko čo mna trápi..
Možno to je úmysel. Nejak upriamiť tvoju pozornosť na to, ale neviem za akým účelom. Ja som bola vypovedať na polícii, oproti mne sedela právnicka protistrany a zatiaľ, čo som ja rozprávala veci, o ktorých som si myslela, že sa nikto nedozvie, či čistila nechty. Čistý úmysel som v tom videla....
dychove cvicenia dokazatelne znizuju stres, pomahaju pri uzkostiach. princip spociva v tom, ze takto umelo zladene pohyby branice stimuluju paraympaticke nervy a tie ked sa aktivuju telo by malo nabehnut do relaxacneho modu..
Teoria je jedna vec, kopa studia a vedy za tym druha.. mna osobne to nikdy nebavilo :D
Ale je dost mozne, ze to len nerobim spravne
@nikolrichterova Ked nemas dobry pocit, tak skus hladat inde. Ja som kedysi nasla spravnu psychologicku az na 5. pokus. Tam to bolo jasne od prveho sedenia, ze mi sadla. Predtym tiez take nemastne-neslane, pripadne az vyslovene zle. Ale u tej piatej to malo spad a aj som citila doveru hned od zaciatku. Velmi mi aj pomohla.

Tie dychové cvičenia som absolvovala aj ja, pritom môj problém bol psychosomaticky, týkal sa trávenia, nemal s dýchaním ním spoločné. Tiež mi to prišlo divné, ale rozhodla som sa jej plne dôverovať, verila som že mi pomôže. Tiež to bola terapia hradená poisťovňou a tiež som mala pochybnosť či radšej neísť k súkromnej. Zotrvala som, trvalo to rok, ale môj problém sme odstránili ..