icon

Mast z diviaka na liečbu detského kašľa

7. mar 2025

Mam cerstvu mast z diviaka priamo od polovnika
Vravel mi,ze za hrasok mozem dat malemu do caju a nech vypije ked ma taky skaredy kasel+ natierat
Stretli ste sa s takou radou?

anna777115
7. mar 2025

V zivote som nepočula o masti z diviaka na liečbu kaslu. Nemýliš si to s jazvečou mastou, ktora sa použiva, ako hrudnikova prieduškova masť.

anna777115
7. mar 2025

A hlavne treba dať, dieťatu urobit stery, lebo nie je kašeĺ, ako kašeĺ. Ak, sa jedná o nejaku bakterialnu infekciu, tak pomožu len ATB. Maste, mozes natierať, ako doplnkovu liečbu.

tululu
7. mar 2025

Nas rodinny znamy je polovnik a ich 5 deti uzivalo jazveciu mast, pripadne z nej mali obkladi na hrudi pri kasli.Neviem,nakolko to funguje,ale robilo sa to.

nikaeli
7. mar 2025

Mám takú skúsenosť, ale s jazvečou masťou. Za hrášok do čaju, plus natrieť na priedušky, prekryť fóliou (aby sa nezamastilo oblečenie). Používa sa aj kačacia masť.

oblecenie99
7. mar 2025

Počula som to o jazvečej masti, ale nám babka dávala obklad na hrudník aj z obyčajnej domácej bravčovej masti. Trošku zohriala tu masť, naniesla, dal sa nejaký sáčok, na to tepla bavlnená plienka a ešte náš zababusila. Ja si skôr myslím, že ten účinok sa prejavuje takto, asi to má byť teplé a zohrievať hrudník.. a potom je to aj jedno, aká masť 🤷 alebo si spomínam, ze sestra raz bola taká chorá, niečo s prieduskami, a naši na striedačku zehlili bavlnené plienky, a dávali jej na hrudník takto teplé a striedali to..

tundra
7. mar 2025

Ano,pouziva sa aj mast z diviaka,ale nie je to zo slaniny na chrbate,ale vnutorne sadlo z rebier,ktore sa vytopi a ma podobne vlastnosti,ako sadlo z jazveca.Idealne,ked je to z lanštiak (Ročny diviak).
Starsi môze smrdiet....

autor
7. mar 2025

@tundra mast nesmrdi nijako

marca12
7. mar 2025

Kludne mozes. Nam davali aj z bravcovej masti a aj do caju. Hovori sa,ze aj maslo je dobre zjest,ked drazdi kasel.