Metóda INPP - skúsenosti

petra7825
17. nov 2017

Zakladam túto tému aby som sa podelila so skúsenosťami s INPP a poprosila ostatné mamičky či by neprispeli. My sme zacali pred letom pretože nám v škôlke po nejakých testoch zistlili nezrelosť a neodporučili nám dieťa do školy. Bola som z toho v šoku lebo som si vzdy myslela ze je dost sikovny. nikdy som ho neucila doma písmena a kým išiel do školy sám sa ich naučil v škôlke. básničku vždy vedel všetky aj tie čo sa mali naučiť spolužiaci ale mal ine problémy. hyperaktivitu, často nevníma prikazy, je impulzívne, nerozmýšľa nad dôsledkami a mal hroznukemnu motorky. Tak som pátrala ako mu pomoc. Nedala by som ho testovať na Adhd pretože dať niekoho na drogy nie je liečba ale su to legalne drogy ktoré v dospelosti vedú k drogovej závislosti. Viem o čom hovorím, zažila som to v rodine a skončilo to smrťou. Takže som hľadala alternatívu, chcela som zistiť príčinu a ako mu pomôcť aby sa historia a neopakovala. Chodíme 5 mesiacov. a robíme tretí cvyk. Sústredenosť stále o ničom ale doma to dohaname. Výhoda je že je veľmi ctižiadostivý a sitazivy takže chce doma ma sebe pracovať. V škole ale v kolektíve je niekedy dost mimo a rieši veci dosť nezrelo oproti spolužiakov. Sama som to videla keď som strávila celý deň v škole v jeho triede. Ale čo sa týka jemnej motoriky tam vidíme obrovský pokrok. pred pár mesiacmi kreslil ľudí s tromi prstami. dnes píše neskutočne dobre a to mi potvrdila aj triedna na rodičky že sa jej nechce veriť ako sa za pár mesiacov zlepšil. Takze zatial len tolko. V INPP pokracujeme a budem tu prispievať aj naďalej moje postrehy. Sama som zvedavá i to pomôže alebo ...lebo to chovanie ma stále nič moc.

anketkarka
17. nov 2017

@petra7825 mozem sa opytat ako tato liecba prebieha? Odporucil Vam ju neurolog? Alebo ako ste sa k nej dostali? A ak to chapem spravne tak mate podozrenie na adhd ale nepotvrdene? Moja dcera je presne ako pisete, ale ucitelka v skolke ma ubezpecovala, ze nie je adhd, ale testy jej tiez nikto nerobil. Rada by som jej ale pomohla, tak by ma velmi zaujimala tato metoda.

petra7825
autor
18. nov 2017

neviem či ma Adhd a pravdupovediac aj keby mal tak ja sa tymto smerom nechcem uberat pretoze mu to nepomôže. Stretla som sa náhodne s jednou pani čo ma dieťa downsyndromom. Dieťa je integrované v škole a aj vďaka tomu že sa mu venuje a chodí na rôzne terapie. tak som som začala čítať všetko možné. dopracovala som sa k presvedčeniu že skúsime biofeedback. našla som si kde to robia. Terapeutka si ho zobrala na hodín a po hodine nás odporučila na inu terapiu lebo mu zistila problémy s Reflexami. Popravde som ale predtým vypísala dlhocizny dotazník, nebola to len hodina. Pani terapeutka nás teda poslala že najskôr ako budeme chcieť riešiť hocičo iné treba ho dať dokopy s Reflexami. Sama som si prestudov zase niekoľko článkov o tom a všetko na neho sedelo. bol priduseny pri pôrode, ma problémy ž času na čas s pomocovanim, impulzívny, veľmi skoro chodil a preskočil niektoré milestony ako stvornozkovanie, a jeho koordinácia je nemotorna. nevie sa sústrediť ale hlavne v kolektíve a je veľmi taky decky oproti spolužiakom v chovani, a stále odporuje proti všetkému a všetkým.

petra7825
autor
18. nov 2017

ale popravde bol vždy veľmi múdry veci ktorého zaujímajú, miluje dinosaurov, miluje knihy. Ako dvojročný som mu čítala dlhe rozprávky a pri tom vedel počúvať aj hodiny. pamätám si že keď mal niečo medzi 1-2rokom tak kým som ho vyspala sme prečítali aj celu knižnicu a on počúval a nespal.

anketkarka
18. nov 2017

@petra7825 no nasa je tiez velmi mudra a sikovna a ked dostala odklad, tak sa okolie cudovalo, ze preco. U nas sustredenost velmi zla. Rusi spoluziakov, ale ma zatial same jednotky. Malicka si pamatala cele knizky naspamat a teraz si nevie spomenut ako sa vola spoluziacka. Samoobsluzne cinnosti bez upozornenia nehrozia. Niekedy si zabudne nieco prezliect, alebo obliect. Strasne rada sa ponori do svojho sveta a zabudne co robila. No a o com je biofeedback? A INPP? Vobec neviem kde zacat, ked jej chcem s tou sustredenostou pomoct, lebo psychologicka pred nastupom do skoly odporucala navstivit neurologicku, ked to bude velmi zle. No nie je to velmi zle, takze to na lieky urcite nie je, ale chcela by som jej pomoct tiez dozriet na svoj vek.

petra7825
autor
18. nov 2017

takze biofeedback ak som spravne pochopila je nieco co by malo pomoct lepsie sa koncentrovat. Vyuzivaju to dokonca manageri ktori chcu podavat lepsie vykony a je potrebne aby sa v praci dokazali lepsie koncentrovat. Nemam s tym skusenost len pisem co som sa docitala. Nam to zatial odporucene nebolo. INPP je to co robime teraz zatial asi 4 mesiace ale je to beh na dlhe trate. Verim ze nam to pomoze inak by som to asi nerobia s nim ale nemozem to este potvrdit a preto som zalozila tuto temu aby som zistila ake s tym maju skusenosti ostatny. My zlepsenie vidime v tom pisani co ma potesilo ale zatial ta koncentracia sa nezlepsila. Do spravy ti napisem meno terepeutky co chodime my a poslem Ti aj nejake linky. Nechcem nikoho presviedcat pretoze sama neviem ci to pomoze ale nieco musim robit. Inak na youtube su aj nejake videa ako civicit ale bez terapeutky by som asi nevedela ako zacat a ako dlho torobit.

beky1813
18. nov 2017

Mne toto cele pride divne, pises hmlisto, nenapises konkretne, na aku terapiu to chodite, pises, ze chces pomoct inym, ale vlastne nic konretne nenapises a ze radsej napises do IP, hm, zeby si zase niekto robil reklamu a nahanal ksefty?

petra7825
autor
18. nov 2017

@beky1813 treba si to vygooglit (INPP terapia). Ja hladam niekoho kto to uz robil aby mi popisal ake s tym ma skusenosti a ci to pomohlo. Terapia sa zaklada na cvikoch ktore robime kazdy den rano. Nechem tu popisovat detaili pretoze ak to chce niekto robit tak nech si to da vysvetlit odbornikom pretoze je to dost zlozite a ak to budem vysvetlovat ja tak to bude neodborne a nechcem tu ani nazory ludi co to nerobili a budu to kritizovat. Tiez tu postupne chcem pridavat nase pokroky aby to bolo zdokumentovane aj pre inych. Ak pokroky neuvidim tak tu napisem tiez ze to nepomohlo.

alana1
13. sep 2020

mam knihu od sally goddard dieta v rovnovahe a tam su cviky...ale nic prekvapive, bezne detske hry 🙂 sranda ze presne moj starsi syn ktory ma s tym problem sa ako dieta takto vobec nehral takze nieco pravdy na tom bude

dismonika
26. feb 2021

@petra7825 zdravím, pomohla vám v konečnom dôsledku tá metóda? Ďakujem. My sme sa na to včera dali.

jarkafa
25. mar 2021

my chodime, je to strasne drahe a dost narocne kazy den robit, lebo syn moc nechce a nespolupracuje ale ja zatial pokrok nevidim....

dismonika
26. mar 2021

@jarkafa ďakujem veľmi pekne za info. My cvičíme každý deň poctivo, no viem ja, či to s dcérou cvičím správne? Aj keď viem ako a dávam si pozor, aby to bolo na sekundu presné.

katulka1141
26. apr 2021

@petra7825 vidím, že táto téma je už dosť stará. Zaujíma ma vás uspech
Nam to bolo teraz doporučené na biofeedback. Mame dyslexiu a dysortografiu

dismonika
27. apr 2021

@katulka1141 my to cvičíme poctivo každý deň cca 2 mesiace. Ťažko povedať, či sa niečo zlepšuje. Ja pokroky vidím, no či to je vďaka tomu, ťažko povedať. To cvičenie by malo trvať 2 roky.

katulka1141
28. apr 2021

@dismonika my sme boli na biofeedback a diagnostiku a odporučili nám tapingnkrcnej chrbtice a hned sme videli výsledky a aj vidíme. Toto ma byt ďalšia terapia co nám. Navrhli

dismonika
29. apr 2021

@katulka1141 a ako krčná chrbtica súvisí s dys. vecami? Zaujíma ma to. Či máte ešte aj iný problém? Ďakujem

katulka1141
29. apr 2021

@dismonika boli sme u pani nadovej v Prešove je to skvelá terapeutka.boli sme na biofeedback a z vĺn co ma alebo mala mat zistila, že je problém v corpus calosum co je spodok hlavy. A to ma súvis niekedy s porodom. Odporúčali nám taping. Hned jej ho spravili a dali golier. Dcerka si to veľmi chválila. Prestalo jej zabiehavat oko. V skole je rýchlejšia. Zhovorcivejsia. Taka prebratejsia.

dismonika
29. apr 2021

@katulka1141 vidíte, aj mojej zabieha oko, nosí okuliare skoro rok... a aké vyšetrenie robili vašej dcérke, niečo ako eeg?

katulka1141
1. máj 2021

@dismonika je to komplexnejšie. Je tam meranie biofeedback ako EEG, ale je len jeden káblik na hlavičke a potom na uškach. Neboli to vôbec. Tým sa merajú vlnenia mozgu pri rôznych činnostiach. Plus sa robila analýza kresieb. No a vyšlo tam ze je problém v dolnej časti hlavy. Možno porodom tým, že bol cisarsky alebo ako 2.rocna mala záchvaty po teplote. Cize teraz sme mali ten taping a pokračujeme ďalej ideme na inpp. Dnes sme začali jazdu na koni. A postupne uvidím čo bude treba
Uz teraz vidím obrovské zlepsenie

dismonika
2. máj 2021

@katulka1141 super 😉