Nebezpečia alternatívnej medicíny
Dobry vecer vsetci,
ludia prosim Vas neverte ludovym liecitelom, homeopatikam alebo roznym vychodnym liecebnym proceduram! Ich liecebne metody nemaju racionalny zaklad. Doverujte radsej serioznej medicine, ktorej liecebne ucinky su vedecky podlozene. Pocul som uz vela zlych skusenosti s homeopatmi, homeopatikami aj ludovymi liecitelmi, ved mnohe su aj tu na fore. Napriklad tu jedna pani pisala ako ludovy liecitel zabil jej znamu, alebo dalsia pani spominala ako jej deti po homeopatikach zacali mat nocne mory. Prosim ludia, chrante sa tychto nebezpecenstiev!
Mna tiez moji rodicia dali ludovemu liecitelovi, ked som bol este babo (konkretne zacitavacovi - neviem ci poznate ten druh liecitelstva) a malo to na mna dalekosiahle neblahe nasledky z ktorych som sa dlho dostaval. Taktiez som uzival aj homeopatika a tiez mali podobny ucinok.
Prosim podelte sa tiez o svoje negativne skusenosti, nech ludia, ktori sa rozhoduju pre alternativnu liecbu nepadnu do tychto problemov. Dakujem.
noo ono aj s tymi homeopatikami treba velmi opatrne. zijem v rakusku a tu mi bolo povedane ze je velmi riskantne a neucinne si homeopaticku liecbu nasadit sama ci na radu lekarnicky. Homeopaticke lieky by mali byt nasadene len po konzultacii s vystudovanym a skusenym homeopatom. Takze nie len tak ze pridete do lekarne a dajte mi nejake hemeopatika! tak by to v kazdom pripade nemalo fungovat!!
@tenty nie. Nezodpovedá to homeopatickej liečbe. Je to iba výťažok z bylín asi tak ako silno koncentrovaný bylinkový čaj. V takom prípade by sme mohli aj cesnak považovať za homeopatikum čo je blbosť... Ale internetové lekárne zvyknú zaraďovať Sinupret do kategórie homeopatiká lebo to dobre znie a ľudia tieto veci zvyknú hľadať tam.
@ten Overila som si to ešte aj potom v lekárni a potvrdili mi, že to je homeopatia a keď si dáš do googlu za názov tých kvapiek homeopatia, hneď ti to vyskočí. Ale ja som skutočne napísala len svoju skúsenosť, tak bola by som nerada, keby ma niekto potom označoval za kadejakú. (tým som nemyslela samozrejme teba).
Veď aj ja mám kamarátky, ktoré dávajú svojim deťom homeopatiu a nevedia si ju vynachváliť. Je to každého vec.
@anasstazia uz nech su tie kvapky cokolvek, ja verim este jednej veci a tou je sila myslienok 😉 ak niekto smeruje svoje myslienky k Bohu a modlitbe, nech je vyslysany ... ak ti, co veria v homeopatiu, nech su nou vylieceni... ak niekto siaha po ATB hned pri prvom priznaku choroby a veri, ze ho uzdravuju, nech je tak 🙂 🙂 🙂
respect forever 🙂
@anasstazia vieš na akom systéme sa zakladá homeopatia? Tak ako povedala
@pragmaticka to je špeciálna liečba. U nás za homeopatiká označujú aj alternatívnu liečbu. A to vsetko len kvôli reklame a predaju.
@anasstazia nam sinupret nikdy nezabral, skor stoptussin, ditustat,pleumolysin
@lutsine Tak vidíš, je to individuálne a možno je to taká zhoda náhod a netreba za tým nič hľadať. Mne zasa, keď je to už vážnejšie zaberajú sirupy od lekárky na predpis ako Spironet. Často aj dávam Mucosolvan a Stoptussin je dobrý. Škoda, že máme stále hlieny, ktoré sa nedajú vykašľať. Tak pekný deň 😀.
@anasstazia sinupret homeopatikum? taktiez sa homeo vyhybam, ale toto som bezne davala, kde si nasla,ze to je homeo? ja som hladala a nic take som nenasla
@anasstazia
pribalovy letak k sinupretu
http://www.sinupret.sk/pribalovy-letak/
o ziadnych homeopatikach ani zmienka pozri si zlozenie takze tu zavadzas a klames ...
Nemusis davat dietatu homeopatika kludne napis na to svoj nazor mas na to pravo ale tvrdit ze uplne bezny extrakt z bylin a alkohol, ktory obsahuju v rovnakom mozstve aj tebou spominane lieciva co davas..tak to je uplne mimo ... 😉
@boh_je_laska ja verim tomu,ze clovek (nastavenim mysle,pozitivnym myslenim,pristupom k zivotu atd. )
sa dokaze vyliecit z rakoviny trebars pojedanim kokosov na Filipinach...
tieto choroby su len nahromadeny stres a nejaky zadrhel v bunkach tela
ved sa pozrite na zvierata...ako sa narodia v cistej prirode,uplne prirodzeno ziju,nepotrebuju ziadnu telku,TV internet,ziadne znackove handry a ani ine hovadiny...a su zdrave...
ludia su takisto zive organizmy ako tie zvery a pozrite sa,co vsetko nam je
@anasstazia Sinupret nie je homeopatikum, keď už, tak fytofarmakum (nie je to synonymum).
Pri googlení ti odkaz na homeopatiu vyskočil preto, lebo lekárne ho majú často vo svojich on-line obchodoch zaradený pod túto skupinu aj s inými prípravkami - naozaj homeopatikami.
Možno bol tvoj synček naozaj precitlivelý na nejakú zložku daných kvapiek, alebo na obsiahnutý alkohol. Rovnako je v príbalovom letáku napísané, že sa užívajú maximálne 7-14 dní, nie dlhšie.
p.s.veľmi známy homeopatický prípravok, ktorý sa často dáva deťom a majú ho v bežnej lekárni, je Stodal, ale je to sirup, nie kvapky.
Tak ale v konečnom dosledku je hlavné, že to dobre dopadlo a ste obaja už spokojní.
@zuzana76 tak ako som písala, že hodíš do googlu za názov tých kvapiek homeopatia a nabehne ti to. A ešte na nejakej stránke sa niekto na to pýtal, či je to homeopatia. Ale môže to byť pokojne aj tak ako hovorí Zuzi0110, že to v internetovej lekárni priradia automaticky ku homeopatii. Tak úprimne ti poviem, že neviem a v lekárni, je to tiež asi tak , že ako kto vie. Lebo tiež sa mi už stalo, že na nejaký liek mali odlišné názory v lekárňach. Ale ako som aj písala, že tento liek si chvália, tak asi si každý musí urobiť svoj názor. Podľa mňa, ako som písala, zaberá a je dobrý na kašlík. Lebo v príbalovom letáku a ani na krabičke to nieje uvedené.
@maznacik007 Prepáč, neurobila som to úmyselne, ale asi to bude tak, že to automaticky vyskočí v tej internetovej lekárni. Ďakujem, že ste mi to vysvetlili a malý bol asi naozaj precitlivený na nejakú zložku ako mi píšete. Lebo tvrdím, že som nikde nenašla v letáku a ani na krabičke, že je to homeo. OSPRAVEDLŇUJEM SA ÚPRIMNE.
ked to das do googla tak ti aj zobrazi odpoved priamo na strankach lekarne ...
http://www.drmax.sk/poradna.php?strana_vypisu=46
to ze tvojmu synovi nevyhovovali alebo bol proste prechoreny a mrzuty je normalne ...
@maznacik007 Ďakujem a prepáčte.
@anasstazia Sinupret NIE JE homeopatikum a nikdy ani nebolo. Je to liehovy extrakt bylin!!!!!!!!!!!
Ako uz niekto spomenul, na Tvojho syna mohol zaposobit etanol v kvapkach obsiahnuty, niektori ludia, zvlast deti, su k tomu viac citlive. Alebo skratka mal horsie dni, neviem, aky je Tvoj syn stary, ale okolo druheho roku sa zacina u deti odbodbie vzdoru a prejavuje sa presne tak, ako si popisala
Neskutocne ma rozculuju taketo blbe reci. Nech si kazdy veri, comu chce, ale hovorit o homeopatii ako o magii a lieceni zlom ma fakt hneva. A ked tu niekto povie, ze Sinupret je homeopatikum, tak to je koniec, prestudujte si fakty!!!! 😠
@anasstazia ved sa nemusis ospravedlnovat ... ja tiez bezne nedavam homeopatika... jedine co som davala tak ked mal maly uraz tak mi doporucili na hojenie zlomenin a to som davala a zhojilo sa to tak ze lekari len pozerali a to mal teda uplne rozbity ten laket a osteosyntezu.. ale bezne to nedavam ... na kasel robim doma tymianovy sirup ... 😉
@anasstazia , prepac, vysvetlilo sa to tu, kym som pisala 😉
Tak na Tvojom mieste si dam mozno u syna pozor aj na obsah alkoholu.
@keram3053 Suhlasim s tebou, ze treba rozlisovat a studovat a nehadzat vsetko do jedneho vreca…ako som spominala vyssie, verim v liecive ucinky byliniek, ale nepaci sa mi, aby im nejaky “liecitel” dodaval “lepsie a vacsie” ucinky…to uz je nieco mimo sedliackeho rozumu a ideme z cisto fyzickej a dokazatelnej roviny do roviny duchovnej (a nedokazatelnej). Co sa tyka pretrepavania, tiez suhlasim, ze ked pretrepeme miesany napoj, tak sa tomu nic nestane. Lenze ja verim, ze ten pretrepany napoj ostane rovnaky, len zmiesany. Homeopati veria, ze pretrepanim latka na seba naviaze este vlastnosti navyse, tzv. vesmirnu energiu, ktora latke da liecive ucinky. Tipujem, ze je tiez ine, ked ja ako laik by som pretrepala nejaku substanciu a ine je liecitel, pretoze ja nemam taku moc, aku ma liecitel alebo homeopat. Neviem, ci si veriaci, ale je to nieco podobne ako ked knaz posvati vodu (laik vodu posvatit nemoze, resp. nevie, pretoze nema danu moc) – z obycajnej vody sa stane svatena voda. Krestania tejto vode pripisuju nejake vlastnosti navyse oproti obycajnej vode (kazdy je slobodny v tom, co chce verit) a ma nejake ucinky. Tymto istym sposobom liecitelia davaju moc rozriedemu roztoku. Len je obrovsky rozdiel v tom od koho maju moc. Knaz ma moc od Boha, liecitel ma od koho? Podla toho, co som sa tymito vecami zaoberala a studovala, verim, ze maju moc od zleho. Ja nemam problem s tym, ci homeopatia funguje, pretoze zo skusenosti viem, ze funguje. Ja mam problem s tym, za aku vysoku cenu (nemyslim peniaze).
Co sa tyka akupunktury a podobnych veci, je zaujimave si tie veci nastudovat z akych pramenov tie veci pochadzaju. Clovek zisti, ze napr. akupunktura vychadza nie z lekarskeho studia, ale z nabozenstva, co uz nie je take jasne a dokazatelne, preco funguje. To, ze mi niekto povie, ze mu akupunktura zabrala nie je este pre mna znak na to, aby som to schvalovala. Potrebujem si veci riadne prestudovat a zistit, na zaklade coho veci funguju a ake to ma nasledky. To iste sa snazim pri klasickej medicine – zaklad je aplikovat sedliacky rozum.
cirkev odmieta homeopatiu, aj cervene snurky na rukach deti i dospelych, halloveen.... to vsetko je oslavovanie zla a priblizenie sa k zlu
@airamnna voda je vzdy len voda
A keby si chcela vyrabat homeo a vedela presne vzorce tak aj po tvojom pretrepavani by tie lieky fungovali.
Akupunktura vychadza z vychodneho ucenia..atd.
Cim dalej sme od cirkvy tym viac sme v bezpeci.
Toto cirkevne bububu na rozne temy ma uz unavuje.
Wtf?sa citim jak za doby upalovania carodejnic...ze e?
Takze mame verit klasickej alopatickej medicine... Vedecky podlozenej, ktora je uz tak daleko, ze nam rastu geneticky modifikovane deti.... Napriklad
http://hn.hnonline.sk/svet-120/vedci-dopomohli-...
Akurat, ze na nasej zemi tejto medicine stale nedoveruje dost ludi, kedze indicka a cinska a aj ta zatracovana homeopatia maju viac privrzencov ako alopaticka
http://www.alternamedica.sk/alternativna_medici...
@airamnna
tvoj pristup je troska ini ako pristup hlavneho prispievatela tohto clanku, sposob akym to on napisal je podla mna pre zdravy rozum neprijatelny.
tak moc to nestudujem ale pozrel som si teraz definiciu vo wikipedii:
"Homeopatia je systém liečby založenej na použití minimálnych (až nulových) koncentrácií liečiv, ktoré v masívnych dávkach vyvolávajú efekt podobný tomu, aký má liečená choroba. Výraz je odvodený od dvoch gréckych slov: homeo (podobný) a pathos (trpiaci). Za otca homeopatie je považovaný nemecký lekár 19. storočia Samuel Hahnemann (1755-1843), ktorý bol vraj inšpirovaný poznatkom, že podobne lieči – podľa príkladu liečby malárie kôrou chinínovníka. Kôra obsahuje chinín, ktorý pomáha pri liečbe malárie, ale zároveň spôsobuje horúčku. Obhajcovia homeopatie sú presvedčení, že zmesi obsahujúce jedinú molekulu účinnej látky na milión molekúl rozpúšťadla dokážu stimulovať "liečiaci mechanizmus tela". Kritici tvrdia, že je veľmi nepravdepodobné, aby takáto minidávka mala nejaký podstatný efekt na telo."
Asi nieje potom homeopat a homeopat...? neviem, mozno su taki ktori do toho tahaju magiu...ale zakladna definicia homeopatie teda o tom nehovori....Myslis ked uz som spomenul Boiron ako jedneho z najznamejsich vyrobcov homeopatickych liekov ze tahaju do toho magiu? Ja si to viem len velmi tazko predstavit. Navyse o ludskom tele vieme stale len strasne malo a niekedy staci mala reakcia a telo moze zlyhat alebo sa vyliecit. Nepotrebujem tomu hned pripisovat magicku moc.
Vacsina liecitelov a vestcov su lend podvodnici ktori sa snazia na ludskom nestasti a ludskej hluposti zarobit.
Pozri napr. dobre, akupunktura nech vychadza teda z nabozenstva. Ale ak to clovek oddeli od nabozenstva a vyuzije znalosti akupunktury ohladom poznania ludskeho tela k dobru a lieceniu, tak na tom nieje nic zle. Zle je ked ju niekto aplikuje ako nejaku magicku pomoc ci ja neviem co....cary. To iste cinske bojove umenia. Vsetky vychadzaju z cinskej kultury a nabozenstva, napriek tomu bojove umenia cvici vela ludi bez potreby praktizovania nabozenstva s ktorym nesuhlasim. Nieje nic zle na tom ked sa dokazem v pripade nebezpecenstva branit. Boh nam dal mnozstvo veci co mozme spoznavat, a je len na cloveku ci to pouzije na dobro alebo zlo.
Bohuzial je medzi veriacimi mnoho fanatikov, ktori svojmi postojmi niekedy viac skodia ako pomahaju a vytvaraju potom u neveriacich pocit, ze sme ini a zvacsuje sa tak priepast medzi veriacim a neveriacim.
pekny den Ti prajem 🙂
Dobry den vsetkym,
padol tu nazor, ze voda ma pamat. Prosim Vas, ked poviete taketo tvrdenie dajte k tomu aj nejaky argument, ako som dal aj ja, ze pamat nema. Ale to je pohlad z rozumoveho hladiska. Pohlad z duchovnej stranky nam prinasa aj pani doktorka, ktorej clanok bol na linku, ktory som Vam sem uz posielal. ( http://mojpribeh.sk/pribeh/mudr-emilia-vlckova/ )
V druhej casti clanku pise o zakladatelovi homeopatie (resp. propagatorovi, nie som si isty ci zalozil homeopatiu ako "vedu"). Tam si mozete precitat ake boli jeho vplyvy. Zacitujem: "Slobodomurár von Brukenthal ho voviedol do lóže slobodomurárov, kde mladý Hahnemann vstúpil ako 22-ročný. Tu sa dozvedel čosi i o deizme (učení, podľa ktorého Boh existuje, je prapríčinou sveta, no potom už do jeho vývinu ďalej nezasahuje; svet sa vyvíja podľa svojich vlastných zákonov – pozn. red.). Svoje štúdium ukončil doktorskou dizertačnou prácou, v ktorej po prvýkrát spomenul vtedy známeho Antona Mesmera, objaviteľa tzv. živočíšneho magnetizmu."
Ked si clanok precitate, samy zistite, ze zakladatel homeopatie urcite nebol presvedceny o tom, ze homeopatia lieci pomocou liecivych ucinkov bylin alebo nejakych latok, ale prave duchovnou mocou. Takze ziadne take, ze homeopatia je liecba bylinkami, to je len obycajna zasterka, aby ludia verili, ze liecba je na racionalnom zaklade. Z clanku je tiez vidiet, ze bol pod znacnym vplyvom ideologii, ktore su v rozpore s Bozimi zakonmi a s tym co o Bohu vieme z Biblie.
Najma predstava Boha v deizme, je uplne scestna. Ved taky boh ako ho opisuje deizmus uz nie je bohom milujucim, ale skor lahostajnym k ludskym dejinam. Takuto predstavu maju o Bohu aj vychodne nabozenstva. Aj tu v diskusii sa objavil nazor, ze nevieme do akej miery Boh riadi svet a ze o Bohu nevieme nic. To je rafinovana loz!
Boh riadi svet v plnej miere, prave preto, ze nas nekonecne miluje (aj tych ktori ho nemiluju). A vieme o nom pomerne dost, nie je to nikto neznamy, lebo On sa nam chce dat poznat, lebo chce byt nasim vzorom. Vsetky myslienky, ze Boh je niekto neznamy a ze neriadi svet pochadzaju prave od Zleho. A tymto sa opat dostavame k tomu, kto je ucitelom pana Hahnemanna.
Este by som rad pouzil link, ktory tu uz pouzila jedna pani: http://www.drmax.sk/poradna.php?strana_vypisu=46 Tato veta usvedcuje homeopatika, ze su vyrabane pridavanim nejakej "energie" : "Nie, Sinupret je fytoterapeutikum - teda liek pripravený z rastlinných extraktov, ale na rozdiel od homeopatických liekov sa pri jeho výrobe nepoužíva potenciácia." Cize pri homeopatikach sa potenciacia pouziva a potenciacia = zvysenie, umocnenie. Ako inak ked, nie carami? Ved dokazy mame.
Este tu bola spomenuta akupunktura. Vychadza prave z vychodnych nabozenstiev. Ihly, ktore sa na nu pouzivaju su taktiez pocarovane. To ze sa robi tak hromadne, este neznamena ze je OK. Je pre Vas nepredstavitelne, ze nieco masove je pocarovane? Ved Zly sa chce dostat do sveta v co najvacsej miere, preto pouziva masove prostriedky. Ako priklad mozme uviest aj media. Myslite si, ze sledovanie medii je pre Vas prospesne? Myslite, ze pozeranie sa na tolko vrazd, nestasti, ponizovania ludskej dostojnosti Vam prinasa nejaku prospesnu informaciu? ...Odkial asi mozu byt tieto veci?
Tieto nazory patria do stredoveku? Opravim: Nie do stredoveku ale do celych dejin ludstva. Bozie zakony sa neprisposobuju dobe, ani sa nemenia podla toho ako vietor fuka, alebo ako si to vyzaduje politicka, alebo ina situacia. Su stale a vzdy su len pre ludske dobro a tak boli aj ich Stvoritelom myslene.
Teraz vidite priepastny rozdiel medzi veriacimi a neveriacimi. Veriaci povacsine nie su ziadni svaty, ale aka bude potom priepast medzi neveriacimi a Bohom, ktory je najsvatejsi. Ludia! Uznajte svoje chyby a previnenia kym je cas. Vzdajte sa uz tej hnusnej pychy, ktora Vam hovori, ze vy viete vsetko najlepsie. Zacnite doverovat Bohu. Boh je laska.

@anasstazia no ja neviem, ale sinupret nie su homeopatika, nemohol byt tvoj syncek podrazdeny, alebo ako by som to povedala taky nepokojny z toho alkoholu co kvapky obsahuju? skor by som to pripisala tomu