icon

Pomohli vám probiotiká a vitamíny pri úzkostiach?

10. jan 2026

Ahojte mam nezvyčajnú otázku je tu niketo komu pomohli probiotika a vitamíny ( b komplex, vit c , vit d, omega3 , magnerot ,) z uzkosti ??

Dakujem

marianarem
10. jan 2026

@anonym_autor Ze by som sa z toho dostala, to nie, ale po Magnerote a Milgamme N (to su 3 z vitaminov B), som vo velmi zlych stavoch citila nejake zlepsenie.

simsalabim
10. jan 2026

@anonym_autor v poslednej dobe je coraz viac dokazov o tom, ako crevny biom ovlyvnuje nase psychicke aj fyzicke zdravie, takze si myslim, ze tie probiotika nebudu na skodu.

anonym_de6f44
10. jan 2026

Nepokazíš nič, ale zázrak nečakaj.

anonym_175324
10. jan 2026
@anonym_de6f44

Nepokazíš nič, ale zázrak nečakaj.

@anonym_de6f44
Ja som dost cynicka ked vidim v lekarni predomnou jasne socialne slabsi kupuju tieto predrazene vyrobky ktore su tak agresivne reklamovane

anonym_91f94f
10. jan 2026

@anonym_autor prečo chceš kupovať syntetické vitamíny, elektrolyty.. keď ich môžeš prijímať v strave? Vitamín C v ovocí, zelenine, veľa céčka obsahuje kvasená kapusta s probiotikami a tráviacimi enzýmami + ti krásne vyčistia črevnú mikroflóru.
B vitamíny, kolagén.. z mäsa a vnútorností (pečeň), vajec.. Omega3 z mastných rýb, chia a ľanových semien, vlašské orechy.. Melasa obsahuje veľa minerálov ako náhrada cukru. Bylinkové čaje na ukľudnenie harmanček, medovka..
Vyhýbaj sa potravinám, ktoré úzkosti spôsobujú cukor a sladkosti, sladké vody, káva, čierny čaj, energetické nápoje, čokoláda, biela múka a kysnuté pečivo, mäsové výrobky a priemyselne spracované potraviny bez živín.
https://www.brainmarket.sk/blog/stravou-proti-u...

kacena4
10. jan 2026

vitaminy su prevencia nie na vznikuty problem takze necakaj zazraky

anonym_a86d71
10. jan 2026

@anonym_autor beriem ich vsetky, ale na uzkost specialne pomaha magnezium. Treba ho brat aspon 2x denne.

anonym_9161ff
10. jan 2026

Ja som mala istý čas stravu zameranú na úpravu červeného mikrobionu a už dlho som sa tak vynikajúco necítila ako v tom čase. Psychicky aj fyzicky. Tak za mňa by som išla týmto smerom lebo som videla čo to s človekom dokáže urobiť. Bohužiaľ som si to sama pokazila že som sa vrátila k tej pôvodnej strave a teraz aj keď by som chcela sa mi ťažko vyraďujú určite jedla.