Prírodné metódy na boj s astmou
Je tu niekto s astmou? Mne dnes zistili a bojim sa😮💨dá sa s nou bojovať aj neak prírodne?
@kajka2022 ja som astmatik, alergik a ekzematik.... Coho sa bojis? Ved to nie je rakovina
@veronikaszabova ja ani neviem coho sa bojím ďakujem ste ma ukludnili trochu len je to také pol roka kašlem idem sa zadusiť ledva dýcham a nikto nič zrazu po pol roku ma vyšetria a bum že astma zlakla som sa
@kajka2022 slovo neak neexistuje ak tak nejak.
Ja som tiež alergik a astmatik. Mom už pár rokov bez liečby ale pravidelne chodím na KO.
Nemáš sa čoho obávať, ved ide len o astmu nie o rakovinu či nejakú inú vážnejšiu chorobu.
Budeš mať či resp si dostala sprej a ten budeš užívať.
Mne osobne pomáha aj magnézium užívať a na nete nájdeš ktoré vit a min sú vhodné pre pľúca pri astme
@stellarstar ďakujem
Z čoho ju máš?
@danielahamar netuším to by som aj ja rada vedela
Moj muz ju ma od 2 rokov, ked sa ho nova zubarka spytala, ci ma dake vazne ochorenia, tak jej povedal, ze nie. A potom medzi recou jej neskor spomenul, ze ma astmu, tak zhukla, a to nie je pre Vas vazna choroba??? On ju ma dobre zaliecenu a takmer nevie, ze ju ma. Iba vecer sprej a Ventolin fakt vynimocne.
A este anesteziolog mal stresy, ked siel na operaciu.
Astma je nie len alergická ale je aj nealergická
Mám astmu 17 rokov a normálne žijem. Čoho sa bojíš? Hlavne sa teraz poriadne zaliec liekmi a nevymýšľaj, lebo sa ti to bude zhoršovať a mozes prísť do astmatického záchvatu, kedy nebudeš vedieť dýchať
Ano, moze byt aj nealergicka, ono je to autoimnitne ochorenie, pokial viem.
@kajka2022 vies co, ale divne to je, lebo mne nikdy nic nevyslo na koznych testoch, teda teraz uz dospelej, ale ked som bola na krcnom, tak mi doktorka povedala, ze mam typicku sliznicu alergika. Ako dieta som mala zistenu alergiu na perie, prach, roztoce, koziu srst a neviem este co, aj dake travy tam boli. Zazracne som sa predsa vyliecit nemohla. Tak ja neviem.
Ale ano, ako Ti radia, liec sa normalne liekmi. Nic prirodne neskusaj namiesto liekov. Ako doplnok mozes, ale nie bez liekov.
@kajka2022 Sú horšie choroby. S astmou sa dá viesť úplne normálny život. Naučíš sa, čo ti robí dobre, čo nie. Ja som si astmu " uhnala" neliečenou alergiou. Potom som však konečne našla dobrého lekára, nastavil mi správnu liečbu. Momentálne lieky ani neberiem 365 dní v roku, sama viem, kedy mi treba sprej, tbl či inhalátor. Som náchylnejšia na respiračné ochorenia a dlhšie sa z nich dostávam. Blbé je, že som učiteľka, takže chrániť sa pred chorobami je náročné. Okrem liekov nedám dopustiť na nosovú kanvičku a na inhaláciu Vincentky a Yabra.
@kajka2022 to už uvidíš sama ako ti bude telo & pľúca reagovať. Možno budeš používať dlhšie možno len krátko. Ja som roky používala, teraz som 3 - 5 r bez ale zas citim ze bude treba. To sa nedá vopred povedať ci ako na tom budeš
@kajka2022 ja som začínala so sprejom do nosa 1x2 vstreky, 1x inhalátor a 1x tbl. Teraz si dávam tbl. iba počas infektu/akútnej choroby, v čase peľovej alergie na jar, inhalátor iba počas akútnej choroby, jedine sprej do nosa si dávam každý deň. Astma veľmi úzko súvisí s psychikou. Vždy sa mi mierne zhorší pri stresových situáciách, keď ma niečo rozčúli. Aj na to treba dávať pozor. Pohoda a celkovo životný štýl je pri astme dôležitý.
Pri astme ano treba kľud aby sa nám nezhoršil zdravotny stav ale ja som sama na sebe zistila že mi škodili aj pracie prášky čo obsahovali chemiu alebo parfum silny ma to dráždilo tak som začala použivať prací prašok Sonett senzitiv je pre alergikov tak isto aj mydlo senzitiv nedraždi ma vôbec a aj sa zlepšil zdravotny stav samozrejme okrem ineho aj strava upraviť vsetko pomaha ten prašok a mydlo su tieto ; https://zerotoxic.sk/products/sonett-senzitiv-t...
@lucialucy43 ďakujem krásne🙂 určite skúsim

samozrejme že ano....buď vďačná že ide "len" o astmu