Prírodné riešenia na depresiu
Dobrý, vie mi niekto poradiť nejaké liečivo na prírodnej báze ktoré pomáha pri depresiách
@autobus45 nedávno som čítala že podľa najnovších výskumov pomáhajú citrusy, hlavne pomaranče. Boh vie či naozaj ale za skúšku nič nedáš 🙂
@autobus45 cvičenie je to písané v knihe Ako nezomrieť po čase má účinky ako antidepresíva sa skúšanie nič clovek neda aj ked zacne zľahka a doma : )
Cokolada a sport.
Ľubovník bodkovaný, Rhodiola rosea, Ashwagandha, Omega-3 mastné kyseliny, vitamíny z radu B, a už spomínaný Tryptofán - východisková látka pre tvorbu serotonínu,
Tiez odporucam triptofan
@autobus45 V prvom rade doplnit magnezium a vitaminy. Ber 2x denne 1tab magnezia, 1x denne Omega3, 2x tyzdenne B komplex, vela casu na slnku (v zime aj vitD). Po mesiaci zvaz, ci je lepsie. Prave pozeram, ze si v skupine "Menopauza". Ak si v menopauze, zvaz hormonalnu substitucnu liecbu. Je to zazrak na zensku psychiku v prechode. Nehovoriac o zdravotnych benefitoch.
Ľubovník bodkovaný.Nekombinovať s antidepresívami
Omega-3 mastné kyseliny
SAMe (S-adenosylmethionín)
ashwagandha, rhodiola)
Horčík.Najlepšie formy sú magnézium bisglycinát alebo treonát.
L-tryptofán alebo 5-HTP
Nekombinuj ich ale s antidepresívami bez konzultácie s lekárom.
Probiotiká.Lactobacillus helveticus alebo Bifidobacterium longum
Veci, ktoré ovplyvňujú mozog a náladu aj bez liekov:
Pobyt na dennom svetle alebo svetelná terapia (hlavne v zime)
Pohyb – aj krátka prechádzka denne výrazne zlepšuje náladu
Kreativita – písanie, kreslenie, tanec alebo čokoľvek, čo ťa baví
Sociálne kontakty – aj keď sa nechce, aspoň jedna konverzácia denne vie veľa spraviť
Ak máš dlhodobý útlm, nič ťa nebaví, nemáš energiu alebo máš myšlienky na smrť, je dôležité zvážiť odbornú pomoc.
@autobus45 keď ti depku spôsobuje prostredie, musíš ho zmeniť.
Ak ľudia, musis si to s nimi vydiskutovat a taktiez ich eliminovať, to znamená ak ti niekto robí zle, odrtranit si ho zo života.
VIERA V Boh nájdete vlastnej identity, svoju podstatu. Odpustenie.
A prírodné asi persen je taky do pohody ze dáva.
Ja som sa liečila dva roky. Terai beriem. Len triticco 1/3 na spanie.
Ale všetko v živote mam inak. S tými istými ľuďmi, ale inak.
Ak si v toxickom prostredí nepomoze ti nič. Len lieky. Ale nedostaneš sa z toho. Musis zistiť príčinu.
Borovička sa osvedcila zas a znova
@autobus45 tiež by ma zaujimalo
@diatar123 ahoj,neviem ci mozem konkretne ale toto prirodne AD Serotogen z neurinu.sk perfektnee, mne ho odporucila psychoterapeutka, zaberalo uz prvy tyzden. Mam aj zlavovy kupon DGLENKA5 je to najsilnejsie prirodne AD volnopredajne. A este velmi odporucam Aswaghandu tiez od Neurinu. Znizuje kortizol, tym pomaha telu lepsie zvladat stres a PA. Mne sa pi 2baleniach Aswaghandy konecne dostal na kortizol v krvi na normalne hodnoty. A Magnosolv. Extra silny horcik.
Borovička sa osvedcila zas a znova
@martinmmartin pls toto ani zo srandy nepíš..:-/
Z vlastnej skusenosti:
Vitamin D si dat otestovat z krvi, a akonahle je pod normou, tak doplnat az kym bude dostatocne nad normou, a nasledne udrziavat v lete 2000 UI denne a v zime 4000 UI denne a obcas odsledovat ci je to ok davka a ci su hodnoty ok. Napr. ked vam beru odber krvi na hocico, tak len povedzte sestricke ze si chcete dat vysetrit D vitamin ako samoplatca. 13e to stoji, instrukcie vam povie (obcas treba krv zobrat do labaku). Naslepo sa to da tiez risknut, vacsina populacie trpi deficitom takze ked si date jednu kuru 10000 UI denne pocas 2 mesiacov tak sa vam na 99% nic nestane, predavkovanie vitaminom D je skoro nemozne. Je taku sprej v lekarni pod jazyk, 10000 UI je v jednom streknuti. Vitamin D je najdolezitejsi vitamin v tele a nedostatok velmi lahko sposobi depresie. Odhadom ma na svedomi velmi vela depresivnych stavov. A cim je clovek obeznejsi tym sa mu tazsie drzi v tele vitamin D, a ma potom deficit. Precitajte si o tom nieco. Ja som bola po 2 mesiacoch ako novy clovek, plna energie. Keby som nezazila tak by som neuverila. Pozor, s vitaminom D treba uzivat aj vitamin K2 a magnezium. Bez vitaminu K2 vam bude samotne Dcko vytahovat capnik z kostí a zubov. A takisto prijmanie vitaminu D znizuje vyrazne hladinu magnezia, takze to tiez treba doplnat v 100% dennej davke. Taka svata trojkombinacia 😃
Potom ako pisali, dobry je aj L-tryptofan, mne trochu robil rozdiel aj Lavekan ale dlhodobo, nie po 1 pouziti. S lubovnikom bodkovanym pozor, bije sa s vela liekmi, nesmie sa chodit na slnko vela ked sa uziva, a znizuje ucinnost hormonalnej antikoncepcie. Ak ale neberiete lieky, zrazanlivost mate ok, a vyssie uvedene vam neprekaza, tak aj lubovnik je super, len neuzivat moc dlho. To skor ten L-tryptofan alebo Lavekan. A vela vela magnezia. Ine ma uz nenapada. Ja som sa takto dala dokopy bez liekov, co ale neznamena ze to je idealne riesenie pre kazdeho!! Depresia patri do ruk lekara. Pokial by ste mali nejake samov*azedne myslienky alebo naozaj vazne stavy tak urcite lieky a lekar. Ja som bola odhodlana bojovat bez liekov, ale mala som to ako zadne vratka, keby daco. Mala som aj predpisany Citalec, ktory som mala doma nachystany ze zacnem uzivat ak by sa to vymklo spod kontroly.
Drzim palce ❤️
Z vlastnej skusenosti:
Vitamin D si dat otestovat z krvi, a akonahle je pod normou, tak doplnat az kym bude dostatocne nad normou, a nasledne udrziavat v lete 2000 UI denne a v zime 4000 UI denne a obcas odsledovat ci je to ok davka a ci su hodnoty ok. Napr. ked vam beru odber krvi na hocico, tak len povedzte sestricke ze si chcete dat vysetrit D vitamin ako samoplatca. 13e to stoji, instrukcie vam povie (obcas treba krv zobrat do labaku). Naslepo sa to da tiez risknut, vacsina populacie trpi deficitom takze ked si date jednu kuru 10000 UI denne pocas 2 mesiacov tak sa vam na 99% nic nestane, predavkovanie vitaminom D je skoro nemozne. Je taku sprej v lekarni pod jazyk, 10000 UI je v jednom streknuti. Vitamin D je najdolezitejsi vitamin v tele a nedostatok velmi lahko sposobi depresie. Odhadom ma na svedomi velmi vela depresivnych stavov. A cim je clovek obeznejsi tym sa mu tazsie drzi v tele vitamin D, a ma potom deficit. Precitajte si o tom nieco. Ja som bola po 2 mesiacoch ako novy clovek, plna energie. Keby som nezazila tak by som neuverila. Pozor, s vitaminom D treba uzivat aj vitamin K2 a magnezium. Bez vitaminu K2 vam bude samotne Dcko vytahovat capnik z kostí a zubov. A takisto prijmanie vitaminu D znizuje vyrazne hladinu magnezia, takze to tiez treba doplnat v 100% dennej davke. Taka svata trojkombinacia 😃
Potom ako pisali, dobry je aj L-tryptofan, mne trochu robil rozdiel aj Lavekan ale dlhodobo, nie po 1 pouziti. S lubovnikom bodkovanym pozor, bije sa s vela liekmi, nesmie sa chodit na slnko vela ked sa uziva, a znizuje ucinnost hormonalnej antikoncepcie. Ak ale neberiete lieky, zrazanlivost mate ok, a vyssie uvedene vam neprekaza, tak aj lubovnik je super, len neuzivat moc dlho. To skor ten L-tryptofan alebo Lavekan. A vela vela magnezia. Ine ma uz nenapada. Ja som sa takto dala dokopy bez liekov, co ale neznamena ze to je idealne riesenie pre kazdeho!! Depresia patri do ruk lekara. Pokial by ste mali nejake samov*azedne myslienky alebo naozaj vazne stavy tak urcite lieky a lekar. Ja som bola odhodlana bojovat bez liekov, ale mala som to ako zadne vratka, keby daco. Mala som aj predpisany Citalec, ktory som mala doma nachystany ze zacnem uzivat ak by sa to vymklo spod kontroly.
Drzim palce ❤️
@anonym_ca6c28 mozem sa spýtať aké decko beriete
@anonym_ca6c28 mozem sa spýtať aké decko beriete
@michaela404 Značka DeVit sa mi osvedčila. Majú 2000UI, čiže ten v lete 1 tabletka a v zime 2 denne. A majú aj ten 10000UI v spreji, ale ten by som brala len fakt na začiatku, keď je deficit, prípadne keď sa dlhšie zanedbá užívanie a znova vznikne deficit.

Tryptofan