icon

Propolis na zápal ďasien

hedamaria
28. jún 2016

Ahojte, vie mi,prosím niekto poradiť, ako sa používa propolis na zápal ďasien? Kloktá sa roztokom alebo sa natiera na ďasná ? Neostávajú po ňom zafarbené zuby? Je účinný? Ďakujem.

andra77
28. jún 2016

@hedamaria mne veľmi pomáha na zápalené dasna citron, rozkrojiť na polovicu, trošku cukru a zjesť ho tak isto aj na afty v ústach. 🙂

lasina
28. jún 2016

Mne propolis pomohol,vatovou tyčinkou ponatierat,zuby som nemala zlte

milka421
Odpoveď bola odstránená
audrye
5. júl 2018

ľudia pozor, dala som si propolis na ďasná, a vyžralo mi ich... normálne mi poleptalo povrch ďasien a zlieza mi teraz tá vrstva... nič príjemné ani pekné. takže určite si nedávajte neriedenú tinktúru priamo na ďasná. Zubár ma pochválil, aká som šikovná a odporučil vyplachovať šalviovým výluhom z čerstvej šalvie, ale len jednu minútu, nie dlho...

zuzabluza22
6. okt 2025
@audrye

ľudia pozor, dala som si propolis na ďasná, a vyžralo mi ich... normálne mi poleptalo povrch ďasien a zlieza mi teraz tá vrstva... nič príjemné ani pekné. takže určite si nedávajte neriedenú tinktúru priamo na ďasná. Zubár ma pochválil, aká som šikovná a odporučil vyplachovať šalviovým výluhom z čerstvej šalvie, ale len jednu minútu, nie dlho...

@audrye mne sa stalo presne toto isté:((( ako si to ďalej riešila?