icon

Schüsslerove soli

majsenka
22. feb 2017

Dobry den, prosim Vas o radu. moja dcerka mava casto afty a objavila som na nete bunkove _ mineralne _ Schuslerove soli, ktore su podobne ako homeopatika, len sa neliecia, podobne podobnym, ale doplnanim mineralov podobne riedenim, ako u hemeopath. A prave to ma znepokojuje, to riedenue. Mozem ako veriaca bunkove soli ? Dakujem

Strana
z2
moni244
22. feb 2017

@majsenka spytaj sa v kostole, no chuda dieta, mat doma fanatika, co mu radsej nepomoze, lebo viera nepusti

duun
22. feb 2017

Nechám bokom akékoľvek reakcie smerom k viere, lebo si myslím, že zvrhnúť to tu na diskusnú vojnu je oničom a mamičke to nepomôže.

Bunkové soli - sú tie, ktoré máš v tele ty aj ja, každý = sú prirodzené a teda s tým VIERA nič nemá v tom zmysle, že NEJDE o nejaké genetické modifikácie alebo podobné veci, ktoré by mohli byť v nesúlade s cirkevnou dogmou. T.j. zo strany viery tu ŽIADNA PREKÁŽKA nie je.

Otázkou je, či majú účinok. Môj prístup z vedeckej strany - nie sú farmakologicky overené v tom zmysle, že neexistuje vedecká štúdia, ktorá by preukázala ich účinnosť. Preukázané je, že neškodia, ak sa užívajú v malých, predpísaných množstvách a ak v tom, prípade, že vznikne nežiadúca reakcia, tak o tom povieš lekárovi a okamžite to prestaneš brať. Niektoré formy sú nevhodné pre dieťa (kvapky s alkoholickou bázou), niektoré môžu byť alergény (tablety obsahujú najmä mliečnu laktózu). A "otráviť" sa môžeš aj bežným "šumákom" ak vypiješ za deň celú tubu.

Čo by som urobila ja - pozorovala by som dieťa na nežiadúce účinky, dávala pozor na dávkovanie a zistila si, či na niečo nie je alergické a vybrala vhodnú formu. Ak pomôžu, ok, ak nepomôžu, tak by som nezúfala, ale ani nevyhadzovala peniaze za niečo, čo nie je preukázané ako efektívne účinné.

kika691
22. feb 2017

Mňa asi vystrie....Čo.ma viera spoločne s liečbou....Homeopatika sú čo???? Posadnuté diablom....Nedajte sa vysmiať preboha...To je choré....

duun
22. feb 2017

to vieš, bunkové.. to zaváňa vedou a biológiou a dogma tlačí - žiadne genetiky, žiadna biológia, žiadna veda.
Je to podobné ako keď svedkovia odmietnu transfúziu, hoci by zachránila život. Komentovať to ale nemá zmysel, každý si rieši život po svojom a dva riadky na koníku to nezmenia.

kika691
22. feb 2017

@duun tak to máš pravdu....Ale je to ozaj na poklopanie o celo

terezka1947
22. feb 2017

@duun dogma ktorej cirkvi tlaci ziadna biologia,ziadna veda?

sunny8
22. feb 2017

Nemala by si ja som tiez rozmyslala raz a nechala som tak nemalo by sa

majsenka
autor
22. feb 2017

Tesi ma rozputanie diskusie, ano, zijem v 21.st., som veriaca, ale do kostola chodim pomenej, a predstavte si, nikto mi nic zle na homeopath v kostole nepovedal. Vyuzivam tieto moderne technologie na zháňanie info, a najdete tu cokolvek, a narazila som aj na temu homeopath a duchovno. A vlastne nema vyznam, to tu vysvetlovat, vidim, aka skupina mamiciek to tu cita, cest a vdaka vynimkam. A presne, nechcela som rozputat vojnu, ale prosila som o pomoc, info, no az tak vela som sa nedozvedela. Nepytala som sa vlastne na homeopath, ale bunkove soli.
A druha vec, vsetci velmi dobre vieme, ze na nete sa napise cokolvek, je tu super receptov, ktore vlastne uskodia, nie pomozu.... A nepoznam nikoho, kto uziva bunkove soli.
@dunn dakujem za korektnu odpoved, presne takto som si predstavovala korektnu odpoved, napr. som vobec nevedela, ze obsahuju laktozu, a dcerka je alergicka na kazein, nie na laktozu, takze sa musim viac poinfo.
dakujem 🙂

majsenka
autor
22. feb 2017

@ivuska027 praveze ma teraz antibananove obdobie, co mi le luto, ale dakujem za info 🙂

majsenka
autor
23. feb 2017

malej davam, multivitaminy kazdy den cez zimu, a pridavam aj vit D, vcera jej brala dr. krv a Krv. obraz ma ukazkovy, len mierny deficit vit. D, napriek tomu, ze jej ho podavam. no neviem, ci este pridat B, ked ma multivit, skor sa mi pacia tie banany, tie su vseliek na cely GIT. Probiotika dostava, ale budem uprimna, nie denne.
a este k tej viere, som evanjelicka, a rada diskutujem s krestanmi, mam vela znamych katolikov, toto by som nerozdelovala, a nechcem, aby to sklzlo do takej roviny.... nikoho zo sekty nepoznam a chodim darovat aj krv 🙂 (to len pre niektore mamicky 🙂 )
a dakujem aj za odpovede mamickam, ktore rozmyslaju nad tym, co podaju svojmu dietatu, ci im skor neublizia, nez pomozu

duun
23. feb 2017

@terezka1947 Nebudem to tu naširoko rozoberať. Napr. Manuál bioetiky pre mladých ISBN 978-80-972036-1-0 som si minule zakúpila (už neviem, či bol ponúkaný zadarmo, ale vždy dám príspevok, považujem to za slušné) v katolíckom kostole. Niektoré veci sú tam vybraté veľmi staré, tzn. info zo súčasnej úrovne výskumu chýba, niektoré veci sú tendenčne vybraté z kontextu. Ide o preklad staršej francúzskej publikácie. Je tam 80% vedecky aj eticky ok, a 20% je bez kontextu, vybraté zámerne atď. Čiže práve pre toto to považujem za tendenčné. A druhá vec - ja som vedec a ako názor beriem a prečítam si AJ tieto názory ako súčasť spektra. Naopak to ale neplatí - v ŽIADNEJ podobnej príručke som nenašla ani zmienku o odkaze na objektívne štúdie, lekárske publikácie či aspoň vedecké popularizačné články, ak teda argumentujeme tým, že vede nie každý rozumie. Suma sumárum môj názor - čiastočne objektívne, neoveriteľné, nenabáda k porovnávaniu a utvoreniu si svojho názoru, ale formuje jasné a jediné správne normy = dogma (pomenujme veci také, aké sú). V podstate všetky náboženstvá sú rovnaké a konzervativizmus je ich základným prvkom. Chápem, beriem na vedomie a nekritizujem. Ži a nechaj žiť - komu to vyhovuje a chce tak žiť a neubližuje inému, tak mu držím palce, aby bol šťastný a som spokojná, ak má radosť zo života.

Strana
z2