Skúsenosti s účinkami ľubovníka bodkovaného
Zdravím .prosim ako na vás účinkoval ?poslednu dobu som sklesla tak reku nasadim a prvá tabletka za mnou a ja som ako po opici a normálne mám asi stres alebo niečo také .moze to byt?citam že účinkuje do troch týždňov v podstate ako AD ale môžem sa aj po nich na začiatku cítiť blbo???
ľubovník bodkovaný v tabletke?
je to sedatívum,tak čo sa čuduješ
ľubovník bodkovaný v tabletke?
je to sedatívum,tak čo sa čuduješ
@rozculena no áno v tabletke volajú sa Modin .takze môže mi byt na prd po nich ?ucinok príde neskôr?sedativum?to nie je ľubovník je prírodne antidepresívum keď už tak
@rozculena no áno v tabletke volajú sa Modin .takze môže mi byt na prd po nich ?ucinok príde neskôr?sedativum?to nie je ľubovník je prírodne antidepresívum keď už tak
@anonym_autor
ľubovník bodkovaný (Hypericum perforatum) má 🔻mierne sedatívne účinky. 🔻
Tieto účinky súvisia s jeho schopnosťou upokojovať nervový systém a prispievať k udržaniu emočnej stability. Vďaka tomu sa tradične využíva na:
Zmiernenie stavov úzkosti a nepokoja.
Pomoc pri problémoch so zaspávaním a zlepšenie kvality spánku.
Úľavu pri miernych až stredne ťažkých depresívnych stavoch, kde pôsobí ako prírodné antidepresívum.
Jeho účinky na psychiku nie sú úplne do detailov preskúmané, ale predpokladá sa, že aktívne zložky (napr. hypericín a hyperforín) ovplyvňujú hladiny neurotransmiterov ako je sérotonín, čím prispievajú k zlepšeniu nálady a celkovému upokojeniu.
Dôležité upozornenie:
Ľubovník môže ovplyvňovať účinnosť iných liekov (napr. antidepresív, antikoncepcie, liekov na riedenie krvi a iných) a zvyšovať citlivosť na slnečné žiarenie. Ak užívate akékoľvek lieky alebo máte závažné zdravotné problémy, pred použitím ľubovníka sa vždy poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom.

Ja som si kupila caj lubovnikovy a dnes jak som si ho dala viac sa citim takisto ako po opici ale nenapadlo mi, ze to suvisi. Ked vravis, ze to mas tak s tou tabletkou, mozno je to z toho. Vraj to ma byt na dobru naladu a mam naozaj pocit ze sa citim nejak lepsie, ale moc ma nebavi mat akukolvek rutinu a prave som cakala ze mi to pomoze skor s tym, lebo moja nalada mi nejak nevadila. Ale na aktivitu mi viac pomaha tabletka zeleza.