Utratenie psa
Dobrý deň. Nečakala som, že sem budem niečo písať ale už neviem kde sa opýtať.
Mám staučkého psíka ktorý sa trápi a čoskoro bude musieť byť uspatý.. chcela som sa opýtať, či pri pichaní tej injekcie pri ňom môžem poslednýkrát byť alebo nie.. ak mi niekto viete poradiť tak Vás poprosím ... ďakujem
@miriam1983 ďakujem Vám veľmi pekne že odpoveď.. veľmi ste ma povzbudili
@sarlot1239 nemate za co. Vela sil.
Mozes byt a práveže by si aj mala byt, aby psik neodchádzal z tohto sveta sám obklopený ludmi, ktorých nepozná(veterinarov), čo by ho mohlo stresovat. Mne doktor povedal, aby som sa dala na uroven oci, aby má videla, aj som na ňu rozprávala, tak psik asi vtedy ešte viac vnima. Treba mat aj premyslene, čo s pozostatkami, či ho das spáliť, alebo si ho pochováte u seba(čo nie je až tak v súlade so zákonom, ale aj my sme tak spravili).
@lula313 tak mala byt :/ moj otec to napriklad nedokazal,zlozilo ho to a musel odist a vonku na obrubniku plakal.
@miriam1983 ach, kebyze takto dostojne mohli odist aj ludia... ked si spomeniem, ako v nemocnici odchadzala moja maminka aj stari rodicia, tisnu sa mi slzy do oci 😥
@simsalabim 😥 pracovala som dlho v domove dochodcov a kolkokrat sme boli ako sestricky jedine,co ich drzali za ruku...
@simsalabim inak to je pravda, dokonca by som povedala, že ten pristup k zvieratu je z hľadiska empatie a starostlivosti na oveľa vyššej urovni zo strany veterinára ako u ľudí od lekarov. Minule mi to jeden veterinár spomínal, že mu majitelia psíka ďakovali, že taký prístup zo strany svojho lekara nikdy nezažili a ja som si povedala, že fakt som v zivote stretla oveľa viac milých veterinarov ako lekarov.
@sarlot1239 mozes s nim byt do konca je to na tebe.ja som vzdy bola.pichnu mu najprv anestetika cize zaspi,mozes sa s nim rozlucit,veterinar ti da cas kolko potrebujes.potom sa picha injekcia na zastavu srdca.je to bezbolestne.ja som bola vzdy pri kazdom zvierati cely cas.je to narpcne psychicky,ale je to ta posledna vec co pre nich mozeme urobit.ze neodidu sami ale bez bolesti v nasom objati

@sarlot1239 mozes. Ha som.bola pri mojom cely cas. Pichnu mu jednu,ta ho omami,ze ho nebude nic boliet,ako keby zaspaval,ale teba bude vnimat,bude pocut vsetko,co mu budes chciet povedat. A potom mu daju este jednu do srdiecka a on zaspinka uplne. Mna po tej prvej injekcii nechali s nim samu,aby som mu mohla povedat vsetko co som chcela.