icon

Vyliečenie helicobaktera bez antibiotík

dominika2019
6. máj 2025

Helicobakter- stredne ťažka kolonizácia ++

Dobrý deň prosim vás vyliecil sa niekto z helicobaktera bez ATB? Uživala som prvykrat ATB a hned po tom mastichu 2 mesiace a po dvoch mesiacoch o5 pozitivny test.

ninazemna
6. máj 2025

S Helicobacterom žijem v symbióze 25 rokov, po kombinácii Amoxicilín + Klaritromycín + Metronidazol + Omeprazol + rozvážený bizmut mám prvýkrát negatívny antigén v stolici a ústup ťažkostí zo strany žalúdka a tráviaceho systému (a kože). ZS

dominika2019
autor
6. máj 2025
@ninazemna

S Helicobacterom žijem v symbióze 25 rokov, po kombinácii Amoxicilín + Klaritromycín + Metronidazol + Omeprazol + rozvážený bizmut mám prvýkrát negatívny antigén v stolici a ústup ťažkostí zo strany žalúdka a tráviaceho systému (a kože). ZS

@ninazemna a sposobil vam aj zapal zaludka?

ninazemna
6. máj 2025
@dominika2019

@ninazemna a sposobil vam aj zapal zaludka?

tanyan
6. máj 2025

Mne povedal lekár po vyšetrení, že mám vybrať ATB a na otázku kedy mám prísť na kontrolu mi odpovedal, že na kontrolu chodiť nemusím, lebo to budem mať aj tak už až do konca života. Keď sa mi to potom asi po roku zhoršilo, tak som si dala iba u obvodnej predpísať omeprazol, aby som prekonala krízu.
Prejavy na koži mi ustúpili po tých ATB a od vtedy sa nevrátili. Problémy s trávením sú dlhodobé vo fázach, ale dá sa s tým žiť.

kacena4
6. máj 2025

ja som musela mat 3x atb po sebe kedze okrem pozitivneho vysledku som mala tazkosti

dominika2019
autor
6. máj 2025
@ninazemna

@ninazemna a zapal ste potom vyliecili ked ste sa zbavili helicobaktera?

dominika2019
autor
6. máj 2025
@tanyan

Mne povedal lekár po vyšetrení, že mám vybrať ATB a na otázku kedy mám prísť na kontrolu mi odpovedal, že na kontrolu chodiť nemusím, lebo to budem mať aj tak už až do konca života. Keď sa mi to potom asi po roku zhoršilo, tak som si dala iba u obvodnej predpísať omeprazol, aby som prekonala krízu.
Prejavy na koži mi ustúpili po tých ATB a od vtedy sa nevrátili. Problémy s trávením sú dlhodobé vo fázach, ale dá sa s tým žiť.

@tanyan ahoj a tiez si sposobil gastritidu?

dominika2019
autor
6. máj 2025
@kacena4

ja som musela mat 3x atb po sebe kedze okrem pozitivneho vysledku som mala tazkosti

@kacena4 a dvojkombinaciu ci trojkombinaciu?

olivierko229
6. máj 2025

@dominika2019 ja som odmietla trojkombinaciu ATB, dohodla som sa s lekarom, ze vyskusam alternativnu liecbu, ak nezaberie, ATB. Po mesiaci zo stolice negativny. Kazde rano som si dala nalacno biele Sabi acidko- acidophillus superi s HP o vazobne miesto na zaludku, pila som 100% aloe vera stavu a uzivala som volnopredajny liek Pylox- prasok zo zltkov sliepok imunizovanych na HP. Neviem, co ako zabralo, toto som uzivala 🙂

ninazemna
6. máj 2025
@dominika2019

@ninazemna a zapal ste potom vyliecili ked ste sa zbavili helicobaktera?

@dominika2019 Asi áno, na kontrolnej gastrofibroskopii som po liečbe zatiaľ nebola. ZS

dominika2019
autor
6. máj 2025
@olivierko229

@dominika2019 ja som odmietla trojkombinaciu ATB, dohodla som sa s lekarom, ze vyskusam alternativnu liecbu, ak nezaberie, ATB. Po mesiaci zo stolice negativny. Kazde rano som si dala nalacno biele Sabi acidko- acidophillus superi s HP o vazobne miesto na zaludku, pila som 100% aloe vera stavu a uzivala som volnopredajny liek Pylox- prasok zo zltkov sliepok imunizovanych na HP. Neviem, co ako zabralo, toto som uzivala 🙂

@olivierko229 a aku kolonizaciu helicobaktera si mala? Ja mam stredne tazku atb mam za sebou + prisna dieta + masticha 3ti balik a poztivina po 2 mesiacoch

olivierko229
6. máj 2025
@dominika2019

@olivierko229 a aku kolonizaciu helicobaktera si mala? Ja mam stredne tazku atb mam za sebou + prisna dieta + masticha 3ti balik a poztivina po 2 mesiacoch

@dominika2019 priznam sa, ze neviem. Bolo pred 15 rokmi. Odvtedy ale nemam problem. Mozno mam helikobaktera, ale nemam priznaky, ake som mala, tak predpokladam, ze nemam 🙂

dominika2019
autor
6. máj 2025
@olivierko229

@dominika2019 priznam sa, ze neviem. Bolo pred 15 rokmi. Odvtedy ale nemam problem. Mozno mam helikobaktera, ale nemam priznaky, ake som mala, tak predpokladam, ze nemam 🙂

@olivierko229 ale helicobakter vam nesposobil asi gastritidu vsak? Akurat pozeram tie prasky no riadne drahe ked 2 vrecka za den by sa mali jest

tanyan
7. máj 2025
@dominika2019

@tanyan ahoj a tiez si sposobil gastritidu?

@dominika2019 Gastritída mi nebola diagnostikovaná. Ja som vlastne bola vtedy u kožného kvôli suchým fľakom na bruchu, chrbte... Kožný mi zobral krv a tam som mala 40-násobok hornej hranice, tak ma poslal na gastro. Na gastre mi iba dali 2-kombináciu a už som tam nešla.