icon

Ako správne užívať liek Belara?

kavicka12
26. jan 2025

Ahojte potrebujem poradiť dostala som prvi krát belaru a dnes mám 5 deň menštruáciu,dr.mi povedal na 5 deň začať brať no ale ako mám začať ,môžem začať od nedele?Ako je na blistru?

Ako správne užívať liek Belara?
viestta
26. jan 2025

Ano, zacnes tabletkou co je oznacena nedela, zajtra pondelkovu, v utorok utorkovu a tak dalej cely blister podla dni

jankajanka13
26. jan 2025

@kavicka12 ja by som zacala pondelkom normalne aby ti to pekne vychadzalo a pofom sla utorkom atd podpa sipok

viestta
26. jan 2025

@jankajanka13 pondelok by bol siesty den, preto su tam dni v tyzdni oznacene, ze mozes zacat hoc aj vo stvrtok ak treba a do konca cyklu vyberies vsetky tabletky a koncis stredou

kavicka12
autor
26. jan 2025

@jankajanka13 žeby som začala od zajtra?Vraj na 5 deň ms je dobré začať ,ja beriem kvôli častej a silnej menštruácii ,dlho som premýšľala či kvôli tomu mám začať brať HAK mám 2 deti a ešte som žiadnu nebrala nikdy.Ale už mám aj železa strašne málo chodím na transfúziu a žiadne iné Gin.priblemy nemám

viestta
26. jan 2025

@kavicka12 preco by si zacinala zajtra, ked lekar odporucal zacat na piaty den? Vsak tie blistre su tak polopatisticky znacene, ze nemozes sa pomylit. Zacnes dnes a ked doberies cely blister bude sobota. Dalsi zacnes zas v nedelu.

kavicka12
autor
26. jan 2025

@viestta v lekárni mi dali 1 blister ,,a ten mám zobrať celý?😁viem že dr.mi niečo spomínal o pauze a začnem dnes lebo s toho budem ešte viac popletená

viestta
26. jan 2025

@kavicka12 panenkomarioskakava!!! Uz si precitala pribalovy letak? Ak nie, tak si ho najdi na internete, zo zakona je pristupny.

lila246
26. jan 2025

dni su tam ioznacene kvoli tomu, ze mozes zacat brat antikoncepciu hocijaky den v tyzdni. ja zacinam vzdy sobotou. kazdy den v rovnakom case vezmem tabletku, ked doberiem blister tak je tyzden pauza a potom zacinam novy blister. urcite si daj potom predpisat dalsie balenie a precitaj si tento pribalovy letak 🙂 https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/belara...

kavicka12
autor
26. jan 2025

@lila246 ďakujem a ešte sa spýtam ms som mala prví den 31 decembra 6 dní ,asi 6,7 mi skončil a teraz ho mám 5 deň zase v januári mi skončil nebude to vadiť pri užívaní belari?

lila246
26. jan 2025

@kavicka12 čo sa týka toho, že si mala menštruáciu dvakrát v januári, nemalo by to mať vplyv na účinnosť lieku. Pri hormonálnej antikoncepcii sa cyklus časom stabilizuje, takže tieto zmeny by sa mali postupne upraviť. Hlavne nezabúdaj užívať tabletky pravidelne každý deň.