icon

Akú antikoncepciu?

26. aug 2022

Baby ahojte, poraďte mi antikoncepciu. Tabletkova mi ani jedna nesadla, robili sa mi po nej modriny. Danú nemôžem mať lebo som ešte nerobila. Kondóm tiež nie lebo priateľ má na latex alergiu a dávať si pozor sa bojim. 1

autor
26. aug 2022

*nerodila

ms_green
26. aug 2022

Antikoncepcia ti nerobí dobre ale "kondómy nemôžte, lebo priateľ má alergiu"? Vieš, že existujú aj bezlatexové kondómy? Napríklad https://www.pilulka.sk/durex-realfeel-nelatexov...
Toto mi smrdí skôr tým, že partner povedal, že kondómy ani za svet a ty sa trápiš s antikoncepciou. Ak je to náhodou pravda nenechaj sa takto zdierať. Ak ti hormonálna antikoncepcia nevyhovuje tvoj partner nemá právo žiadať od teba aby si ku brala.

autor
26. aug 2022

@ms_green tak mi to povedal, o takých dom ani nevedela ze existujú. Ak mam byt úprimná nie som s HAK stotoznena, robila mi veľa škody, rozbila mi cyklus... Ale čo mám robiť?

ms_green
26. aug 2022

Čo máš robiť? Neber ju ak ti robí zle. Kúp bezlatexové kondómy a ak partner povie, že on s tebou bez kondómu spať nebude tak takého by som poslala kade ľahšie. Ani neviem spočítať koľkokrát mi nejaký muž povedal "mám alergiu" čisto preto, že nechcel sex s kondómom. Prečo by si ty mala trpieť či už zdravotné problémy alebo psychickú nepohodu.
Alebo môžeš skúsiť povedať, že ty máš problém so zrážaním krvi a žiadnu antikoncepciu ti nepredpíšu (môj prípad) a uvidíš ako zareaguje. Ak bude aj tak tlačiť do HAK, utekaj.

autor
26. aug 2022

@ms_green poslala som mu link, odpoveď bola, že to by bol riadne drahy sex, to som nečakala

ms_green
26. aug 2022

Pre boha živého to koľko má rokov? A antikoncepcia akože nestojí peniaze? Či to si ty máš platiť sama, lebo jeho sa to netýka?

autor
26. aug 2022

@ms_green 32, normálne ma to zarazilo...

ms_green
26. aug 2022

Ešte len doplním.. Durex klasické 3.15 za 3 kusy. Bazlatexové 5.77 sa 3 kusy, 17e za 10 kusov, to je 1.7 za jeden.
Ak nemá peniaze na kondómy. Nemá čo mať sex. Takéto správanie je neakceptovateľné dokonca aj u pubertiakov, už vôbec nie u zrelého 32 ročného muža.

vanessa0311
26. aug 2022

A myslí že HAK je lacnejší? Cca 20€ každý mesiac

elizabet173
26. aug 2022

myslím, že tvoj partner nie je stotožnený s používaním kondómu. Spýtaj sa ho, prečo si myslí, že s HA je sex lacný a či ti polovicu bude preplácať. Som zvedavá, čo by ti povedal. Aký zlatý, užívať si naplno, bez prezervatívu a všetko negatívne naokolo na tvoje plecia 🙉 By si bez prezervatívu už teda nevrzol, džentlmen

ms_green
26. aug 2022

V skratke, ak nemá peniaze na kondómy, čo by robil keby si otehotnela?

nnnuuunnn
26. aug 2022

Ako dlho je Tvoj "priateľ"? 😀

54tinka54
26. aug 2022

Pozri pharmatex

veselo_neveselo
27. aug 2022

Ja len chcem podotknut,ze teliesko mozes mat, aj ked si este nerodila 🙂 Za mna naj, a ked ide o cenu, tak asi tiez naj 😉

autor
27. aug 2022

@veselo_neveselo to je cudne, mne gyn povedala, ze nemôžem

veselo_neveselo
28. aug 2022

No, tak treba najst modernejsiu gyndr., pripadne precitat si sama info o telieskach...
Ale, mozno suine dovody, preco tebe gyndr neodporuca teliesko, a treba sa na to este opytat.

Mirena myslim bola povodne vyvinuta pre zeny co uz rodili, no ale to je dnes uz zastaraly nazor, skusenosti a studie ukazuju ze nie je dovod preco by aj ostatne zeny nemohli mat iud.

ms_green
28. aug 2022

@veselo_neveselo Ja sa celkom pripájam ak autorku. Vyskúšala som za 5 rokov 3 gynekológov a tiež mi od každého bolo povedané, že teliesko sa vysoko neodporúča ženám, ktoré ešte nerodili. Môj terajší gynekológ mi povedal, že sa zaviesť síce môže ale drvivá väčšina žien, ktorá ešte nerodila sa do polroka vráti, že sa s ním nedokážu zžiť.

veselo_neveselo
28. aug 2022

@ms_green som si dala tu namahu a nasla a precitala som pribalovy letak pre mirenu, a ani slovo o tom, ze by sa nemala pouzivat pre zeny ktore doposial nerodili.
Ak sa mu drviva vacsina zien vracia, ze s telieskom maju obtiaze, tak by som skor myslela ze ich nevie spravne zavadzat. Pritom este aj zalezi ci sa bavil o hormonalnom ci nehormonalnom, lebo kazde ma svoje specifika a problemy pre uzivatelky.

https://www.pribalovy-letak.cz/1152-mirena

andrea78
28. aug 2022

Mna by ako prve po hlaske takeho priatela napadlo, ze s kolkymi predomnou sexoval bez kondomu. On ho jednoducho pouzivat nechce, nebude. Reci okolo toho su len vyhovorky /alergia, drahe/. To by mi stacilo, aby som ja mala okamzitu alergiu - na neho😄
On kondom pouzivat nebude, ale vyries si to Ty napchavanim sa antikoncepciou, telieskami ci spermicidnymi penami, nic si zdravie, mikrofloru, hlavne ze jemu dobre bude a ma to ako chce on , co tam po Tebe. A pre neho ako bonus zadarmo, ved postaraj sa, Tvoj problem. Myslela som, ze mate po 17 rokov, nie vyse 30🤭

ms_green
28. aug 2022

@veselo_neveselo Nehovorím, že nemáš pravdu ale drvivá väčšina mojich kamarátok má rovnakú skúsenosť, že im povedali to isté. To sa mi zdá nereálne, že všetci to nevedia zavádzať.
Ja som už po pôrode, takže to už neriešim ale príde mi to zvláštne.

zdenin
1. sep 2022

@vanessa0311 20 kazdy mesiac? Ja platim 20.80 za 3 mesačne balenie

zdenin
1. sep 2022

@veselo_neveselo tesiasko nezavadza gynekolog?

vanessa0311
1. sep 2022

@zdenin 😂😂 ja som ale... Pomýlila som sa, áno tak ako píšeš 20 ale na 3 mesiace.