Aký máte názor na antikoncepciu?
@janula2511 nevyhnutnost
A aku formu antikoncepcie?
@janula2511 zmenila mi vdaka bohu zivot
ze nie je pre kazdeho
@janula2511 co ine ako antikoncepcia ti ostava, ak nechces dieta a ani drzat celibat? 😀
@liz_lemon Nie kazdemu ten kondom sadne.Mojmu su male a trhaju sa.Nehovoriac o tom, ze su ludia ktori maju na latex alergiu.
@littlebubble Existuje širšia škála kondómov, od veľkosti po hrúbku.
Ja som zvedavá na hormonálnu antikoncepciu nie na kondomi. Mal niekdo aj nejaké vážne zdravotné problémy z nej?
@sweet20 ako ti zmenila? Berieš zo zdravotných problémov?
@janula2511 ak myslis hormonalnu, nikdy viac! Zazila som pol roka a stacilo mi. Hrcky v prsnikoch, zadrziavanie vody, vysoky tlak, depresie, strata libida, kamaratka mala desive sny, uzkostne stavy, dalsia ako mlada mamicka, dostala cievnu mozgovu prihodu...☹...
Ostatne metody - ako komu vyhovuje.
My pouzivame taku, co tu baby neschvaluju a ani ju nepovazuju za antikoncepciu ako taku, ale nam 18 rokov funguje. Jedine raz sa podarilo neplanovane babatko, aj to mojou chybou. Ale my sme s tym pocitali a nevadilo nam tretie babatko, nas anjelik krasny 🙂.
ináč som si všimla tu na koni, že veľa žien si myslí, že antikoncepcia = tabletky.
existuje viacero druhov, ak ti niečo nesadne vždy sa dá zvolit aj ina forma ako tablety, je na vkladanie kružok, teliesko, atd.. je toho viac
mne napr tabletove vôbec nesadli na žaludok
Neviem, ktorú konkrétne myslíš, ale tipujem, že HAK. Ja ju beriem roky a som max spokojná, je to najistejšia a najspoľahlivejšia forma. Samozrejme je aj kopa iných.
Na HAK mam nazor taky, ze je to perfektna ochrana ak zene sadne.Pomohlo mi to uplne zmiernit bolesti pri MS.Tak ako som mala pravidelnu MS bez HAK tak ju mam aj pocas uzivania (aj ked to nie je realna MS) a aj po vysadeni.
Nie je to vsak vhodne pre kazdu zenu.
@janula2511 ano, zo zdravotnych dovodov..
@nelina1 Za mňa je to tak či tak nespoľahlivé.Stačí, že je to zlý kus a praskne.
Antikoncepcia je super ale nepaci sa mi ako gynekologovia neinformuju o vedlajsich ucinkoch, nerobia krvne testy na zrazanie krvi a pouzivaju ju ako naplast na ine problemy (dlhy cyklus napr.) ktore by mali najskor riesit. Zabranuje rakovine vajecnikov a maternice lebo zastavuje ovulaciu a moze niekedy pri neplodnosti aj nakopnut vajecniky ale vyciciava z tela mineralne latky a vitaminy a je tam riziko zrazenin, mne aj zhorsovala migreny. Takze podla mna treba troska tlacit na ten informovany suhlas a nepredpisovat ju ako liek na vsetko.
@janula2511 že to je najväčšie svinstvo aké vymysleli, ale je to veľký biznis, tak sa o negatívnom vplyve moc nehovorí.
@janula2511 ak ju chces brat zisti si, ci nemas nejake trombofilne mutacie (MTHFR, Leiden...), ma ich cast populacie. Vtedy je HAK kontraindikovana. Tak isto treba spravit pecenove testy.
za mňa jednoznačne vnútromaternicové teliesko... nemusíš stresovať s tabletkami, ani nevieš, že to máš... ja som brala Antiku 4 roky pred tehotenstvom a 6 po ňom a žaidna mi nesadla a to som ich vymenila asi 5... vedľajšie účinky katastrofa... teraz mám Mirenu a som nad mieru spokojná...

@janula2511 hormonalnu beriem vyse 20 rokov, bez problemov. Menstruacia vzdy po 28 dnoch. Som vdacna za tento vynalez.