Čo robiť s nevyužitou antikoncepciou?
Ahojte chcem sa spýtať dr mi predpísal hák na 3m po mesiaci mám problémy tak mi ju kázal prestať brať ale čo s ostatnými vrátiť do lekárne len tak cca40€? Nedá sa to nejako vrátiť aby mi vrátili peniaze
@balerina2025 no ja viem že ale ak nepouzijes liek máš ho vrátiť do lekárne nie, a keď viem že ho nepouzijem
@balerina2025 ide o to že 40€ som mohla inak použiť a tak ich hodím lekárke
@mabose ano, ale peniaze ti spatne nedaju, ved rozmyslaj
Nespotrebovane lieky sa vracaju do lekarne. Ale nie za poplatok. Zial, to je take "riziko podnikania" ze liek nie vzdy sadne. Bud rada, ze to je len hak a nie vnutromaternicove teliesko, tam by bola skoda podstatne vyssia.
@mabose toto nemyslis vazne. ...nemas kamosku co berie taku HAK?
@balerina2025 nemám predtým som brala takú na dojčenie a teraz mi predpísal inú pred mesiacom ale mi upchava cievy tak mi ju kázal prestať brat
A co s tym spravia v lekarni, keby ti vratili peniaze? Maju ju znova predat? Ved uvazuj.
@mabose ale lekar za to nemoze, ze ti atk nesadla. Obcas sa to proste stava. Mojmu synovi nesadli antibiotika a co som mala robit? Jedine si dat predpisat nove a tie si zaplatit.
I ked naozaj nerozumiem tomu, preco sa atk musi predavat vzdy na tri mesiace. Kedysi sa dal kupil len jeden blister, teraz je to zakazane. Tiez nechapem, preco na to poistovne neprispievaju. Ale stale su to len moje otazky a kym sa to nezmeni, nic s tym neurobim.
alebo tablety povyberaj z obalu...nechápem tej logike,veď jasné, že to nezoberú späť, že tebe nesadli nikto za to nemôže...ve´d si si bola určite vedomá toho
@belllinka niekedy je mlcat zlato
Preto je fajn kupit 1mesacne balenie a clovek vidi ci sadne alebo nie
@katarinaba ja si klasicky na mesiac vyberám. Toto počujem prvýkrát, že sa dá naraz len na tri mesiace..
@liaka no mne odmietli v lekarni predat jeden blister. Ze len celu skatulku, ktora ma byt zalepena tou poistnou nalepkou. Takze som rovnako prekvapena, ze niekto preda aj jeden blister.
A ako mas recept od lekara? Na jeden blister? Treba to nejak specialne ziadat u lekara?
@katarinaba nie normálne vypísané na celý rok a vyberám si to po jednom balení mesačne. A v lekárni keď mi dá z krabičky celú krabicu s perom okrížikuje aj čiarový kód aby vedeli, že je už rozobratá.
@liaka ok, skusim to teda znova

@mabose urcite sa lieky nevracaju 🙏