icon

Desogestrel - čas na zvyknutie

12. feb 2026

Ahojte, beriem antikoncepciu na odporucanie Dr, ktora obsahuje 75mg desogestrel.
Beriem ju od polky oktobra. Zaujima ma, tie ktore beriete antikoncepciu s iba progesteronom, idealne desogestrelom, ako dlho vam trvalo kym si Vase telo na nu zvyklo? A ake ste mali vedlajsie ucinky?
Zial, nemam pocit, ze by som nan reagovala dobre, moje krvacanie sa skor zhorsuje nez zlepsuje, teraz po 4 mes asi najsilnejsie krvacanie... Buduci tyzden v piatok idem k Dr a som z toho v rozpakoch, ze co dalej robit. Dufat, ze sa to zlepsi a menstruacia mi zazrakom zmizne, alebo skusit inu progesteronovu antikoncepciu, alebo Mirenu, ako mi uz dr spominal pro poslednej navsteve.
Citim sa teraz jako v zacarovanom kruhu, lebo prestat brat hormony uplne pre mna nie je idealne, nakolko prave kvoli inym zdrav. problemom mi boli predpisane.
Kombinovanu antikoncepciu nemozem uzivat.

sisska96
12. feb 2026

jaj bože.... HAK na zdravotné problémy, čo pôsobí viac problémov

autor
12. feb 2026

Este raz sem davam otazku, lebo ju zrejme nie je dobre vidno v texte:

Zaujima ma, tie ktore beriete antikoncepciu s iba progesteronom, idealne desogestrelom, ako dlho vam trvalo kym si Vase telo na nu zvyklo? A ake ste mali vedlajsie ucinky?

monro
13. feb 2026

Ahoj, som v perimenopauze a z času na čas mávam prerastenú stielku maternice, ktorá sa pre nedostatok progesterónu nedokáže efektívne odlúčiť a krvácam potom veľmi silno a dlho a zastaviť sa to dá len liekmi. Aby sa mi toto nestávalo, predpísal mi lekár azaliu..to je desogestrel (jednozložková HAK). Poviem Ti, brala som to pol roka a krvácala som a špinila tri, päť týždňov...pár týždňov kľud a potom zase. Prestala som s tým. Lekár mi ponúkol depo provera injekčnú antikoncepciu na 3 mesiace. O tom som ale čítala samé zlé recenzie, bojím sa dať si to pichnúť. Lebo pri tejto forme to dostaneš do tela na 3 mesiace a nejde s účinkami robiť nič, len ich prežiť. Rozmýšľam nad Mirenou....