Implanon - podkožný implantát. Máte zkušenosti?
Ahojte maminy, mám 9 měsíčního syna a pomalu to vypadá, že kojení u nás bude končit. Začínají nám zubky, malý o prsník nemá přes den vubec zájem a ani o mé odtříkané mlíčko z flaše a pomaličku se chystám i do práce. No zatím beru Cerezete a brala jsem i Azalii, ale je to nejhorší HA na světě, absolutně mi to nesedí, neustále po tom krvácím a už mě pilulky tak naštvaly, že je nechci vidět ani po tom co přestanu kojit. Bohužel je to jedinná antika při kojení, protože pánská ochrana nám s manželem určitě nic neříká a na náhodu si nebudeme hrát. Naskytla se mi dobrá práce a další bábo přichází v úvahu tak za 3 roky a tak jsem uvažovala o pokožním implantátu. Máme někdo zkušenosti, muže se to zavádět hned po kojení, je třeba absolvovat nějaké speciální vyšetření před zavedením a jaká je asi cena ? Mirenu nechci a navíc je na 5 let a to je pro mě příliž dlouhá doba. Děkuji za rady 🙂
@terezkazv tak pri hak ktoré su pre dojčiace zeny som aj ja stále krvácala,pri tých obyčajných už nie.ale existujú aj vnutromaternicové telieska ktoré su hormonálne,taku má kamoška aona odkedy ju má vôbec nekrváca.skus sa popýtať lekára.ale ja mám hak už plné zuby nechcem ich v živote vydieť,mali mi upraviť cyklus anič len som sa dávkovala jak blbá ale to už píšem o inom.
ahoj, ja som mala implanon kedysi tiez. prvy rok bol super, menzes uuuplne slaby, bez bolesti, tesila som sa ako mala. no ale po roku mi zacal chybat estrogen (kedze je implanon pod kozou stale, musi byt len na progesteronovej baze, neda sa totiz na tyzden "vysadit" ako tabletky) a ja som spinila a krvacala stale... to bola teda antikoncepcia ako lusk, kedze sa sexovat nedalo nikdy 🙂. lekar mi na chvilku nasadil tabletkovy estrogen, prestala som spinit, vysadil mi ho a zacalo to zasa... tak som si ho nechala vybrat a dala so napisat tabletky. ale po vybrati sa ozvali moje bioogicke hodiny a ani som ich nezacala jest a uz mam sedemrocneho Olivera 🙂. Ja teda implanon neodporucam velmi, i ked je to asi individualna zalezitost. na ruke mi po nom ostali dve jazvicky akurat, inak by som si uz nan ani nespomenula...
Ahoj terezkazv zaujimalo by ma ci si si dala ten implantat do ruky a ako si snim spokojna, ja ho mam uz od oktobra ale velmi spokojna zatial niesom 😠
ja mam implanon v ruke od 12/2011 a som maximalne spokojna 😎
ahojte ja mam implant uz pol roka a menstruacie su nepravidelne a mislim si ze moje dentym dalej e bolesty hlavy stim suvisia neviem co stym dalej poradte my co mam robit

@terezkazv a co myslis ze sa stane s tvojim cyklom po zavedeni podkozneho implatatu, ked po tabletkach si krvacala? to iste, mimo toho ze sa to len tak na pockanie neda vybrat a je to drahe. este ti to aj zvysuje riziko trombozy atd.....
nedala by som si to ani zadarmo.
su aj ine moznosti okrem hak a prezervativu..... ktore su setrnejsie k zdraviu deti