Je bezpečné užívať antikoncepciu po sekcii?
Som 2 mesiace po sekcii a tak skoro otehotniet nemozem , ako je najlepsie sa chranit? Trocha sa antiky bojim ako bude telo na nu reagovat
Ja som brala aj keď som kojila aj keď som nekojila .
pri prvej kontrole po sekcii mi ju gynekolog predpísal a normálne som dojčila. Po odstavení mi ju vymenil za inú
Ahoj ja som síce už viac ako rok po sekcií no minulý rok v Septembri som si dala predpísať antikoncepčné krúžky Ornibel. Ako študentka som užívala normálnu tabletkovú antikoncepciu a toto je o 100x lepšie ako tabletková forma. Čo sa týka následného otehotnenia po užívaní, mám veľmi dobrú kamarátku ktorá tieto krúžky medzi tehotenstvami užívala tiež a keď sa rozhodli že chcú ďalšie tak už si ďalší krúžok nezaviedla a hneď v tom cykle otehotnela. Tiež plánujem budúci rok tehotenstvo tak som zvedavá či sa to aj nám podarí čo najskôr po vysadení. Ja len keby si uvažovala aj nad takouto formou antikoncepcie. Samozrejme treba sa poradiť z lekárom ako je to počas kojenia.
@siska53 toto ale nie je antikoncepcia. Dost blbo si to teda napisala. To ze si nemala cyklus. Mnohe zeny cyklus nemaju. Lebo menstruacii predchadza ovulacia. A tak ked otehotneli tak uz ani ms nedostali.
A ano ani dojcenie... ja som prveho dojcila a uz som bola v polovici druheho tehotenstva.

Nie, nebrala. Dojcila som a ms som nemala. Len je zas pravda, ze mne otehotniet nezakazali.