Je lepšia antikoncepcia Mirena alebo Levosert?
dobry den chcela by som sa uzivat volaktory antikoncepciu z tychto dvoch.ale ktory je lepsie??dakujem
tiez si myslim, ze toto je na rozhodnuti lekara.Vyberie HAK podla toho, ktora je pre teba vhodna vzhladom na vek, zdravotny stav a ine parametre.
je to prakticky to iste, len od inych firiem. a nemyslim si ze je nieco zle na tom ked sa zena zaujima a chce sa aktivne podielat na svojom zdravotnom stave.. to len reagujem na ostatne odpovede - "hadam o tom rozhoduje lekar" - nie, je to tvoje telo a je zodpovedne k tomu pristupovat partnersky. Zvlast ked kopa lekarov k tomu individualny pristup fakt nema, tak je dobre ist sa poradit informovana..
Najlepsia antikoncepcia je ked tvoj partner to vie vcas vytiahnut a vystrieka ti to na brusko. 🙂
@vbu Ona sa pyta na ANTIkoncepciu, nie na sposoby pocatia. 😀
@fralica88 Je to to iste, ta ista ucinna latka v rovnakom mnozstve. Riadit sa skusenostami inych zien v pripade vnutromaternicoveho telieska je zbytocne, kazda zena znasa ten isty preparat rozne a ani 99% pozitivnych referencii od inych zien nezaruci, ze sadne aj tebe. Jedinou cestou je vyskusat to.
ja som dostala dnes u Dr. tú istú otázku a tak trošku pátram 🙂
odporúčal mi to za iným účelom. nie ako antikoncepciu.
čo mi hovoril tak mirena je na 5 rokov a levosert zatiaľ vraj na 3 roky, no vraj je to otázka času kedy sa to zmení papierovo, keďže je tam rovnaká látka a rovnaké množstvo. vraj aj rozmerovo sú tie telieska identické. avšak cenovo vychádza levosert o dosť lepšie a čo tu čítam na fórach skúsenosti, tak funguje rovnako.
dobrý den obnovujem diskusiu.. dala si niektora z vas zaviest koliesko levosert..? ake mate skusenosti po určitom čase... ja idem pondelok na zavedenie... bojim ci to prime moje telo
Tiez má zaujímajú skúsenosti na porovnanie mirenu som mala a rozmýšľam nad levosertom vraj je to to isté len lacnejšie
Ja mam levosert, prvykrat mi daval lekar v juny, sla som na kontrolu omesiac a pol a bum.... na utz ho nevidel. Vypadlo mi a bolo v posve. Cize vypadlo mi ani meviem kedy, necitila som vobec nic, ze by bolo sklzlo alebo co. Ani manzel nic necitil. Ale.... mala som bolesti od zavedenia asi 3 tyzdne. Dala som si zaviest druhykrat, hoci som sa bala, ci sa to nezopakuje. Po mesiaci som sla na komtrolu a bolo na mieste, tak mi spadol kamen zo srdca. O mesiac idem na preventivku, tak ho poprosim, ci mi skomtroluje aj teliesko. Hadam bude vsetko okej. BTW... mne doki povedal, ze je to to iste, akurat iny vyrobca a tym padom asi o 40e lacnejsie. Mna stalo okolo 120e.
@lucianak aj mne hovoril ze je to iny vyrobca len,ale v podstate je to to isté,mne vyhovovalo ze pri mirene som nemala skoro ziadny menzes a nemavala som migrény,cena je 125e len nechápem preco si pýta 100 e za zavedenie podľa mňa je to strašne veľa,ked som čítala na fóre nikto toľko neplatil,nejakých 10-20 e,normalne som z toho v šoku ze tak veľa.
Zatial som mala raz, ale to asi 2,5 tyzdna, uz nervozna som z toho bola. Teraz mam zatial take zaciatocne spinenie ako pred ms, tak som zvedava, kedy nabehne a ci vobec. Hoci by ani nemusela, vobec by mi to nechybalo 😊
@lucianak @chiccco ja som bola akurat včera na teliesko, pytala som mirenu, dal mi levosert a to sa ani nepriznal, len podla krabicky som videla, ked ho vytahoval. Obehala som lekarne, že kde je mirena najlacnejsia, lebo som myslela, ze mi najskor napise recept, no nedal, telieska má v ambulancii. Takže mirena stojí v lekárni 158,20 €, na levosert som sa nepýtala, keď som chcela mirenu. Sestrička mi hovorila, že to stojí 180 € aj so zavedením a doktor si vypýtal 200 €, takže ja som nepostrehla, že by bol levosert lacnejší, alebo to tak robí stále, keď to je v podstate to isté ako mirena, len iný výrobca - nakúpi lacnejšie levoserty a zavádza v cene ako mireny.
@snehzienka no pekne ta teda oklamal mne povedal ze levosert stoji 125 a mirena 165 ale tiez zvazujem ten levosert vraj je to uplne rovnake co sa zlozenia tyka mna skor zaraza ta cena zavedenia ze 100e
@snehzienka ja som tiez platila okolo 120e . 200 je fakt dost. To v akom meste tak dobre zaraba lekar?
Riadna palka. Moj gyndos ma na.dverach 40e za tuto sluzbu a blocek mi vystavil na 50e.
@lucianak inak ja som ani bloček žiadny nedostala
Fiiiiha, tak to mu potom cela stovka sla do vrecka.... nakopat do riti takeho lekara. Akoby malo zarabal 😤
@lucianak
@snehzienka ahojte ako ste na tom zienky ja mam zavedenú mirenu dnes je 9 deň doteraz som stále krvacala az dnes sa mi zdá tento trochu ustava mam take spinenie trošku,ako dlho ste krvacali po zavedení a ste teraz spokojné?

hadam o tom rozhoduje lekar, nie? uz mi to tu pripada ako na trhu, s prepacenim zenske zeru HAK mirnix dirnix bez toho, aby ich videl lekar, na zaklade toho, co im povie niekto na konovi si vydupu vnutromaternicove teliesko bez toho, aby pocuvali lekara... otras uz vazne.
dobr lekar ti povie pre a proti a odporuci ti.