icon

Je šanca otehotnieť, keď ešte dojčím 19-mesačné dieťa?

arexka
15. dec 2022

Dobrý deň chcem sa spýtať či je šanca na otehotnenie keď kojim dcéru už len z jedneho prsnika v druhom už nemám ani mlieko chcem malu odstavit ale neviem ako je total zavisla na mne na tom ze sa uspava na ciciku ukludnuje keď je rozrušená keď ho nema od jedu az zvracia a plače hrozne ..chceme druhe dieťatko menštruáciu mavam raz 23 dni teraz na 26 den len špinenie potom po 5 dňoch sa spúšťa i krv mam to každý mesiac ine a už som s toho nervozna co sa so mnu deje minuly mesiac som mala aj pozitívny tehu test ale prišla ms neudrzalo sa to zrejme myslim ze príčina je to kojenie berem inofolic combi na odporúčanie gynekologa vitex jahnaci kys.listovu ci mi nechyba progesterón a preto sa tehotenstvo neudržalo? Už neviem s kym sa poradiť ďakujem za rady...😞

nique
15. dec 2022

Jasne. Ja som dojcila starsieho az do porodu druhej, teda do jeho 2,5r. A to sme mali prveho z IVF, lebo som 6r nemohla otehotniet.

leniel
15. dec 2022

@arexka ja som cele druhe tehotenstvo predojcila prvu dcerku, uplne bez problemov som otehotnela, a ani ziadny negativny vplyv na tehotenstvo to nemalo. teraz dojcim tandem

arexka
autor
15. dec 2022

@leniel tak to mate šťastie ja uz stracam nadej som aj 11 mesiacov od operacie mala som konizaciu krčka ale gynekologička povedala ze krcok je zahojeni pekne a nič nebrani otehotneniu ale stale sa nam nedarí už ani neviem kedy mam tu ovulaciu stale mi ms prichadza inak raz 23 potom po 26 dnoch niekedy len špinenie potom sa to rozbehne inokedy normalne som s toho smutna tak moc si prajem ešte bábätko

barbora237
15. dec 2022

@arexka ahoj. Ja som bola zial z tych zien, co nemali cyklus kym kojili. Tym padom som nemala 2 roky ziadnu ovulku/cyklus a ani sancu o surodenca. Po odstaveni mi trvalo dva mesiace kym mi nabehol normalny 28dnovy cyklus. Potom som fungovala uz normalne. 🤗

cervenaruza123
15. dec 2022

@arexka My by sme tiez chceli druhe a tiez sa nedari odstavit, ked nechceme prist o nervy my aj dcerka. Ale to mas tak, ze niektora dostane menzes alebo dokonca aj otehotnie pri plnom dojceni uz pocas sestonedelia. A ina neotehotnie aj ked ma dieta 3 roky, z prsnika si cucne len kazdy druhy den, ale hormony u nej su take, ze proste neotehotnie. Mne cyklus sice nabehol po roku a pol, ale kedze stale dojcim, aj tak je mozne, ze jednoducho neotehotniem, kym s dojcenim uplne neskoncime. Ale to ti ani lekar nepovie, mne na poslednej kontrole povedal, ze ani cyklus tak skoro mat nebudem a mesiac na to som dostala.

nikasmile
15. dec 2022

@arexka ja som otehotnela kým som kojila pred druhým tehotenstvom som mala iba 1ms a aj tak sa podarilo a to som ešte kojila počas prvých mesiacov. Vôbec to nemusí mať súvis s kojením a pod.

leniel
15. dec 2022

@arexka aj ja som po konizácii...daj tomu podla mna cas. Telo este regeneruje, kym nemas pravidelny cyklus, nie je pripravene vynosit dalsie babatko... skus sa zamerat viac na seba, na zdravu stravu, pohyb, upriam pozornosť na nieco ine ...prave vtedy sa to vacsinou podari 😉 ja som tiež nevedela otehotniet kym som strasne chcela...a potom som sa zacala realizovat inak, chudnut, cvicit, zdravo sa stravovat, chcela som mat ,,formu´´ do plaviek ...a nepresli ani 2 mesiace a bola v lete forma :D :D :D

sono2
15. dec 2022

@arexka neni určite problém.
Už máš relatívne pravidelnú ms. Dojčila som ďaleko viac ako ty a otehotnela bez problémov .
Mala si predtým ms ako hodinky?
Mne sa cyklus trocha skrátil po pôrodoch, predtým som mala presne po ovu na 16 den
Merala som teplotu denne.
Vôbec nemusíš mať takú ms po pôrode ako pred

kikulienkadd
15. dec 2022

Ahoj, mne sa podarilo otehotnieť, syna som kojila do 21 mesiacov a mesiac pred odstavenim som zistila,že som tehotná. A to mám PCO a papier od gynekológa, že nemôžem mať deti,pokiaľ nepostúpim umelé oplodnenie. 🙈

sono2
15. dec 2022

Progesteron sa dá ľahko zistiť. Infolic by som nebrala, tiež zvykne rozhádzať cyklus.
Meraj dole teplotu, presne budeš vedieť ako si na tom s hormónmi

nina004
15. dec 2022

Prvé bábo sa nedarilo 4 roky, teraz druhé prišlo po roku nečakane aj napriek kojeniu, konizácií a tomu,že sme si dávali pozor 🙂 Tak skúšajte ,ono si k vám cestu nájde.

arexka
autor
15. dec 2022

@leniel tak nemyslím na to nonstop 🙂 len pri každej ms take sklamanie príde ale to sa ovplyvniť neda

arexka
autor
15. dec 2022

@sono2 pred tehotenstvom som mavala pravidelny ms 28 dnovu ale o prve sme sa snažili tiez 10 mesiacov cca to som si tiež už myslela ze ani deti nebudem mať ale zazrak sa stal ..a druhé ktovie či bude teraz to mam akesi rozhadzane divne tie cykly špienenia teraz som mala 5 dni a dnes uztsa spustila normalna ms to teraz neviem budem mat dva týždne cyklus? Podľa čosi si mam vypočit tie plodne dni už v tom mam gulaš som nejaka pokazena po pôrode

arexka
autor
15. dec 2022

@nina004 ďakujem❤️🙏za povzbudenie teda 4 roky čakania to je dosť nam sa mala podarila po 10mesiacoch aj to aom myslela že nebudem mat ani deti ze mam aj zlu krv 0- je to dar mat zdravé dieťa pre mňa určite

arexka
autor
15. dec 2022

@sono2 a to sa ako zisťuje progesterón? Teplotu dolu som si ešte nikdy nemerala 🙂 asi si to budem musieť naštudovať🙂 no inofolic mi doporučila kupene mam dve balenia ale cena je dost vysoka ďalšie balenie si uz isto kupovat nebudem len som to chcela skúsiť ked mi to odporúčala doktorka

sono2
15. dec 2022

@arexka na základe čoho ti doporučila.
Z krvi sa zisťuje Progesteron.
Pred ovu, po a pred ms.
Len do toho sa moc doktorom nechce preto radšej doporučiťa blbosti

sono2
15. dec 2022

@arexka musíš si to pozrieť tu bazalku.
Tam sú princípy to musíš naštudovať. Špinenie sa neráta. Ms začína riadnym krvácaním

sono2
15. dec 2022

@arexka co máš na krvi zle prosím ťa?? Úplne normálna negativ si ako ja, ak je muž pozitív sa picha injekcia podľa potreby po pôrode.
Nemáš nič s krvou ani iné
Normálne do roka sa vám podarilo, podľa mňa nevieš moc ohľadom cyklu čo a ako. To v skratke

euka210
15. dec 2022

@arexka ja som dojcila a bola 2x tehu, cize problem je inde

ankare
15. dec 2022

@arexka dojčenie nie je antikoncepcia. Vidíš, že dcérka to ešte potrebuje, ešte nie je pripravená fungovať bez dojčenia, tak jej to neodopieraj, je ešte malička. Vyrastie veľmi rýchlo, tieto chvíle trvajú krátko, užívaj si to. Si úžasná maminka! Držím palce!

arexka
autor
16. dec 2022

@sono2 no doporučila nazaklade toho cyklu že ho mam taky kadejaky a inofolic že obsahuje ten inozitol a že si ho mám nasadiť a mame skušat a s takou istotou povedala že ked budem tehotna nech pridem no bodaj by mala pravdu ..ale ja som aj pred prvým tehotenstvom brala kadejaké vitaminy kopa penazi za to a potom som sa nato vykašlala a otehotnela som ale možno to bolo aj tým že som vtedy bola doma dva mesiace mala som taky pokoj od prace kde som nebola šťastná... A keď som nastúpila do novej prace na 5 deň som zistila ze som tehotna skoro ma vykotilo :D hrozne komplikovane som to vtedy mala skrz tu pracu ale chvalabohu som dcerku vynosila aj ked som mala dost stresu vtedy ono to ozaj prichádza ked to človek nečaká už

arexka
autor
16. dec 2022

@ankare ďakujem krasne za pekne slova ♥️♥️♥️moc potešili

arexka
autor
16. dec 2022

@sono2 dobre vedieť lebo som si aj to spienie znacila ako ms ale teda je to asi nespravne