Je sterilizácia naozaj 100%-ná?
Chcela by som sa spytat tích, ktorí podstupili sterilitu, lebo predpokladam, tí vedia o tom viac, ci je naozaj sterilita 100%-ná. Mozno to vyznie blbo, ale budis :o)
@sonia1501 ja som nepodstupila, ale moja mama, aj moja teta a to pred 35 rokmi....a ja tiez by som si ju dala ak by som mala este druhe dieta..kazddopadne - strucne povedane -- je 100% ak je urobena poriadne...najdu sa pripady kedy zena otehotnela aj napriek tomu ze bola sterilizovana ale vzdy sa prislo na to, ze to lekari nespravili dobre.....teda zaklad je vybrat si kvalitneho lekara ktory to robi a mozes sa spolahnut 🙂
moja mama si dala "podviazať" vaječníky už dosť dávno, ja som bola ešte vtedy malá, tých 15 rokov to už môže byť...no a tehotná už nebola..takže je to asi 100%
ahoj mne ju urobili zo zdr.dovodov v aprili min.roku a je 100% ..pokial ju lekar urobit odborne 😉
@sonia1501
99,5-99.74% u zien, 99,9% u muzov
(http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birt...)
@gondulka nie neplatila,hradila to poistovne,lebo zial uz dalsie deticky som mat nemohla a mala som rozne komplikovane gyn.problemy ☹ co viem hradia si ho len zeny,ktore to chcu skorsie ako pred 35 a maju menej ako 3 deti ,ale u teba by to mala hradit tiez poistovna,lebo aj vek a pocet deti podla blbych tabuliek splnas,ale samozrejme tvoj lekar ti povie presnejsie a pokial su tie zdr.problemy vazne ,myslim ,ze problem nebude
moj svagor mal pacientku 3 detnu ktora ju podstupila a ma 4 dieta sama mu to hovorila a boli dost prekvapeni ale vsak kto by nebol ze ano 😀 😀 😀 😀
ja som ju podstupila pred necelymi 2 rokmi. Podpisovala som papier, kde bolo napisane ze je to spolahlive na 99,5 % a v pripade tehotenstva sa to nebere ako reklamacia 😝 Dala som si ju urobit zo zdravotnych dovodov, nakolko mam za sebou 3 cisarske a pri tretom bol zazrak ze to moja maternica vydrzala. Aj napriek tomu ze mi bola odporucena, mala som skoro 36 rokov, 3 deti, musela som si to uhradit sama. Bolo mi totiz povedane ze to zdr. poistovna prestala preplacat. Stalo ma to 200 euro 😠 Je to dost, ale stale lacnejsie ako brat roky lieky alebo kupovat prezervativy 🙂 Zatial som spokojna, aj ked sa mi vdaka sterilke skratil cyklus na 26 dni 😒 ALe lekar mi povedal ze pokial to nebude 25 a menej, netreba to riesit. A v pripade ze by tato metoda zlyhala, vacsinou ide o mimomaternicove tehotenstvo 😒
mala by byť takmer 100%, lebo 100% nie je v živote takmer nič 😉 . Ja som ju tiež podstúpila po 3.sekciách a 3 deťoch v 42. rokoch. Urobili mi to vrámci tretej sekcie. Neplatila som nič. Kedysi sa sterilizácia robila formou podviazania vaječníkov a bolo o niečo väčšie riziko, že napriek podviazaniu časť vajcovodu bola priechodná a došlo k otehotneniu. Teraz sa sterilizácia robí resekciou - preseknutím a zašitím koncov vajcovodov - k otehotneniu prakticky nemôže dôjsť, snáď jedine k mimomaternicovému.
mam ju od 35r.tak asi je 100 percentna 🙂,tiež som neplatila-zdr.problemi
moja kamoška ma dieta po zakroku.a chudera bola dlho s toho v šoku

ja som ju podstúpila pred 11r. a áno u mňa je 100% 😉