icon

Maternicové teliesko - antikoncepcia Dana

foxy123
14. sep 2021

Ahojte máte niekto skúsenosť s antikoncepciou Dana ?
Ja si ju idem dať ale celkom sa bojím ... aký to má vplyv na telo na hormóny mám si vybrať hormonálnu / nehormonalnu
Čítala som že môže niekto pribrať alebo začať zarastať na tvári a podobné veci nejaké rady aby som sa nebála baby ak máte skúsenosti budem vďačná za každý komentár a za každú radu či si ju dať alebo nedať ♥️

alvaluka
14. sep 2021

@foxy123 Pokial sa nemylim tak Dana je iba cisto nehormonalna, cize ziaden vplyv na hormony by nemala mat. Pri Dane sa zvykne uvadzat, ze menstruacia moze byt silnejsia a dlhsie trvajuca. Mam Danu a menstruacia mi trva 5-6 dni ako to bolo aj pred zavedenim. Silnejsia je na 3. a 4. den, no silnu menstruaciu som mala aj pred zavedenim Dany.

Mirena je hormonalne teliesko, po nej vraj menstruaciu vobec nemusis mat ale skusenosti s nou nemam ani ci sa standardne “z nej” pribera.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
foxy123
autor
14. sep 2021

@alvaluka ďakujem za odpoveď čo by ste mi poradila vy ?podľa mňa nie je dobré že žena nemá počas celej doby telieska v tele nemať menzes

foxy123
autor
14. sep 2021

@elizabet173 ďakujem za odpoveď ... Čo by ste mi poradila vy? Nieje zlé nemať menštruáciu tak dlho do kým máte zavedené teliesko ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simonkazga
15. sep 2021

@elizabet173 ako si vyssie napisala, hormony nemusia u vsetkych fungovat rovnako. Kolegyna mala tiez Mirenu a musela ist von, lebo pocas 6 mesiacov nemala menzes prakticky len par tyzdnov. Neustale krvacala, alebo aspon spinila. Lekar ju furt cicikal, ze si telo zvykne a bude to v poriadku, ale ked uz krvacala 3.tyzden bez prestavky, sam uznal, ze to nie je pre nu vhodna forma antikoncepcie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ada85
15. sep 2021

Mirenu som nemala ale mám Danu. Odporučila mi ju gyn keďže som kojila . Nemám žiadny problém, aj menštruácia v pohode.

janaginova
10. mar 2025

Dobrý deň chcela by som sa spýtať mám danú schudla som čo mámocakavat robi mi dobre alebo nie

foxy123
autor
1. apr 2025

ahoj mam antikoncepčné teliesko už 4 roky za mňa je super a nemáš sa čoho báť ani obávať založenie nebolí a je to super žiadne pchanie liekov do seba občas pri menštruacii kus viac bolesti a niekedy zas ani nebiem že dostanem menštruaciu
Dana je nehormonálne teliesko a Mirena je hormonálne mne gynekolôg odporučil nehormonálne pretože pri hormonálnom tkzv. Mirene pracujú hormoný čiže zmeny nálad priberanie a môže byť aj ochlpenie a pri mirene nemáš menštruáciu možno max 2 dni špinenie no samozrejme čo ti odporučí lekár alebo čo si vyberieš ale za mňa je Dana najlepšia