icon

Meškajúca menštruácia po užívaní antikoncepcie Lyndenette 20

banan313
28. mar 2025

Dobrý deň chcem sa iba informovať moja priateľka berie antikoncepciu už asi 8 alebo 9 mesiacov a vždy jej chodila načas menštruácia... Vždy som sa neuvoľnil do nej no asi pred 6 dňami sme sa rozhodli že keď to už berie tak to skúsime a práve jej 2 dní mešká menštruácia neviem či mám byť v klidu keď hovorí že ani raz nevynechala menštruáciu a antikoncepciu berie tak ako jej povedala doktorka aj keď nerozumiem tomu lebo keď som študoval antikoncepcie tak proste nikto to nebral tak ako ona na internete keďže ona to berie tak že to vedie celý týždeň akurát nedeľu má voľno a keď dostane menštruáciu tak to neberie a začne keď skončí a berie lyndenette 20

janai1
28. mar 2025

@banan313 v nedele neberie tabletky?
A potom berie každý deň (okrem nedele) a ma pauzu až kým jej neskončí krvácanie?

banan313
autor
28. mar 2025

@janai1 áno berie každý deň okrem nedele , potom ma proste raz do mesiaca nejaký dátum menštruáciu ako vždy keď sa dostaví prestane brat a keď skončí ide zas takto tak jej to kázala doktorka

janai1
Autor odpoveď zmazal
janai1
28. mar 2025

@banan313 @banan313 nie, toto jej určite nekazala doktorka...
Gratulujem otecko, nech si spraví test

A ak vyjde negatívny tak šup prečítať príbalovy leták

tina1549
28. mar 2025

stačí rýchle prečítanie si letáku na internete a zistíte, že žiadna pauza v nedeľu neexistuje

michaella24
28. mar 2025

No neviem, funguje tak ako bežná antikoncepcia. Žiadna nedeľná pauzička. Berie sa nepretržite každý deň a potom je sedem dní pauza na "menštruáciu".

"1 tableta sa užíva denne počas 21 po sebe nasledujúcich dní. Každé ďalšie balenie sa začína užívať po 7-dňovom intervale bez tabliet. V tomto čase obvykle dochádza ku krvácaniu z vynechania. Typický čas nástupu je 2 - 3 dni po poslednej tablete a nemusí sa skončiť pred začatím užívania ďalšieho balenia"

banan313
autor
28. mar 2025

@janai1 ja som to čítal dosť často a vždy som jej hovoril že je to hlúposť podľa mňa ale stále sa somnou hádala že takto jej to povedala doktorka a mňa sa už nebaví hádať

tina1549
28. mar 2025

@banan313 no tak teraz sa môžete hádať počas tej minúty či koľko to je kým uvidíte výsledok testu. držím palce

michaella24
28. mar 2025

@banan313 tak snáď ťa bude baviť kočíkovať a meniť plienky.

janai1
28. mar 2025

@banan313 takto by jej to nepovedala žiadna doktorka na svete.
Každý jeden deň si musí dať jednu tabletku. Potom ma pauzu 7 dní a ďalšiu tabletku si musí dať aj keď ešte krvácanie neskončilo.

Nech si urobí test a ak je negatívny nech začne brať tu HAK ako sa má. A ty používaj kondóm lebo dievčina evidentne nie je najostrejsia ceruzka

banan313
autor
28. mar 2025

Tak ja som teraz že úplne v šoku

really8
28. mar 2025

@banan313 tak snad je tvoja priatelka aspon pekna

belllinka
28. mar 2025

@banan313 tak nebud v soku, ked priatelka neveri tebe, ani pribalovemu letaku, tak nech nabehne ku svojej gynde a ta ju dostane do obrazu. Ze to uziva uplne zle 🤦‍♀️ Inac je v pohode?

banan313
autor
28. mar 2025

@belllinka proste ona mi hovorila že tak jej to predpísala jej gyno a dosť x krát sme sa kvôli tomu hádali nechápem tomu proste a neviem čo mám robiť proste teraz som chlap a logicky som sa do toho až tak nemiešal keď to berie tak dlho a nič a zrazu jej to mešká 2 dni tak som sa začínal zamýšľať nad tým

michaella24
28. mar 2025

Náhodou perfektný plán ako otehotnieť a vyjsť z toho nevinne... "Veď sme sa chránili, neviem ako je to možné! Museli zlyhať tabletky, však sa to stáva".

really8
28. mar 2025

@banan313 ani v lekarni jej nepovedali ako sa to uziva?

banan313
autor
28. mar 2025

@really8 ešte raz to hovorím že vraj jej to povedala jej doktorka že takto na brat

really8
28. mar 2025

@banan313 ja som si to precitala. Ale doktorka jej to urcite nepovesala. Ani v letaku sa to nepise, ani ked jej ju lekarnicka predava jej nic take netvrdi. Bud to nepochopila alebo klame. Vies ked sa pozries na blister tak su tam skratky dni. To akoze tabletku s oznacenim nedela vyhadzovala?

really8
28. mar 2025

@banan313 este by ma zaujimalo ako mala menstruaciu

banan313
autor
28. mar 2025

@really8 tam mala 1.2 potom 28.2 a teraz zatiaľ nič

belllinka
28. mar 2025

@banan313 tak potom je tvoja frajerka kapanek malo chapava

tina1549
31. mar 2025

@banan313 no ako to dopadlo? Je tehotná?