icon

Najvhodnejšia antikoncepcia

25. mar 2022

Ahojte, trošku chúlostivejšia téma pre mňa, preto anonymne. Mám 32 rokov, 1 dieťa, má niekoľko mesiacov. Viac detí nechcem, naozaj už vôbec nikdy nechcem byť tehotná ani rodiť. Manžel chcel dieťa jedno, max. dve, ale tiež zmenil názor, že jedno je akurát. Ja by som sa najradšej nechala sterilizovať, ale muz odmieta invazívny zákrok. (Aj tak si spravím po svojom, aj s doktorkou sa poradím)
Ako ste sa chránili vy a akú formu by ste využili, keď už viac detí nechcete? Princíp vnútromaternicového mi nejak nie je po chuti, tabletky na ďalších 10 rokov, to nie.. krúžok som vyskúšala, nesedí a sex máme pravidelný, tak s kondómami to tiež nie je pravá zábava.
Ďakujem za normálne rady.

petamich
25. mar 2022

vylucila si vlastne vsetky formy antikoncepcie 🤷‍♀️ 🤪kazdopadne mame to rovnako, sterilizaciu nechceme, hormonalnu antikoncepciu nemozem, tak idem do nehormonalneho telieska

vanda323
25. mar 2022

Ja idem na nehormonalne teliesko

autor
25. mar 2022

@petamich o to ide, že "co teď"

petamich
25. mar 2022

no este moze ist muz na vazektomiu 🙂 ale kedze je proti invazivnym - takto si len budes musiet vybrat nieco co vnimas ako najmensie zlo alebo nesexovat ;)

stastna17
25. mar 2022

my mame to iste , mam dvojicky 10 rocne, sme spolu 20 rokov , ziadna antikoncepcia, deti boli planovane. Nastastie vieme mat prerusovany styk , zatial sa nic nestalo mimo, viem kedy mam plodne dni vtedy sa chranime aj inak. Ja sa skor bojim tych antikoncepcii lebo co mam kamosky a mali antiky vsetky ostali tehotne. jasne ze nedorziavali cas alebo boli chore ale pre mna je akakolvek antika taka ista nespolahliva ako prerusovany sex. jednina 100% je nesexovat zial.

ivangeline
25. mar 2022

Prerusovana suloz,tie kremy ci cipky antikoncepcne... alebo este nieco tazsie na skusnutie..spoznat svoje telo a cykly. xD A vzdy bud potom pripravena na dalsie dieta. Ziadna antika nie je 100%... Naj by bolo,aby siel muz sa sterilizovat....

evica17
25. mar 2022

@petamich
@vanda323 baby, myslite danu alebo co ?

didi2102
25. mar 2022

Ja mám dve deti,dve sekcie po sebe,ťažké tehu,ťažké sekcie, deti viac nie, riešila som to teraz, dr mi najodporucala krúžok alebo teliesko, ani s jedným niesom stotožnená, keďže mám dve sekcie tak už viac operácie nechcem čiže ani sterilizovať, pre teraz sme sa rozhodli že napr zo 5rokov budem brať antikoncepciu a potom si manzel premysli či nepôjde na smyknutie , momentálne s tým stotožnení nieje,mám 32

petamich
25. mar 2022

@evica17 mne odporucil gynekolog Ariannu nehormonalne vnutromaternicove teliesko, nadseny nebol, ze dnes su lepsie typy ale kedze ja zial nemozem hormonalne (tromboza), tak mi odporucil toto

vanda323
25. mar 2022

@evica17 Áno danu ale nie hormonálnu bez hormónov

evica17
25. mar 2022

@petamich
@vanda323 dakujem. Nad tym uvazujem tiez, len sa cwlkom toho bojim aj zas. A hormony nechcem a dalsie dieta tiez nie.

vanda323
25. mar 2022

@evica17 Tam sa nemáš čoho báť

martul
25. mar 2022

@vanda323 no to si myslela aj moja sesternica 🤦

vanda323
25. mar 2022

@martul A čo sa stalo?

martul
25. mar 2022

@vanda323 no veď ostala tehotná