icon

Nasadenie antikoncepcie mimo menštruácie

5. feb 2026

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Som vyliečena anorektička a riešim otázku ohľadom antikoncepcie. Bola som u gynekologičky na prehliadku a rovno som sa jej aj opýtala ohľadne HA s tým že zatiaľ sa mi menštruacia ešte neobnovila tak mi povedala že v poriadku a HA mi aj tak môže predpísať s tým že ich môžem začať užívať aj teraz. V letáku píšu že ak začnem užívať HA na 3-5 deň menštruácie tak sa mám chrániť aj 7 dni inak. Ako to teda je v prípade ak menštruačný cyklus nemám. Ak nasadím HA zajtra tiež sa mám prvých 7 dni chrániť aj inak alebo sa mám chrániť inak celý prvý blister?

anonym_856cea
5. feb 2026

Ťažká otázka na laikov. To si sa mala spýtať dr.

anonym_2139d6
5. feb 2026

@anonym_autor prvych 7 dni sa chranis, v tvojom pripade. Aj ja som ju zacala uzivat na 10ty den, zo zdravotnych dovodov, samozrejme moze potom zena spinit, lebo nejaka stielka maternice sa za 10dni vytvori. Preto najidealnejsi stav je zacat uzivat hned prvy den.

autor
5. feb 2026
@anonym_2139d6

@anonym_autor prvych 7 dni sa chranis, v tvojom pripade. Aj ja som ju zacala uzivat na 10ty den, zo zdravotnych dovodov, samozrejme moze potom zena spinit, lebo nejaka stielka maternice sa za 10dni vytvori. Preto najidealnejsi stav je zacat uzivat hned prvy den.

@anonym_2139d6 dakuje, budem sa pre istotu chrániť cely mesiac

anonym_2139d6
6. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_2139d6 dakuje, budem sa pre istotu chrániť cely mesiac

@anonym_autor najistejsie, ano 🙂

autor
1. mar 2026
@anonym_2139d6

@anonym_autor najistejsie, ano 🙂

@anonym_autor
@anonym_2139d6 A je v poriadku ak mi neprišlo žiadne krvácanie počas pauzy? Môže to byt tým že som HA nasadila aj keď som nemala menstruciu? Tehotná byt nemôžem, nemala som styk vôbec

anonym_2139d6
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
@anonym_2139d6 A je v poriadku ak mi neprišlo žiadne krvácanie počas pauzy? Môže to byt tým že som HA nasadila aj keď som nemala menstruciu? Tehotná byt nemôžem, nemala som styk vôbec

@anonym_autor to neviem, zrejme to suvisi s tym, ze si cely cyklus mala rozhadzany uz predtym. Porad sa s lekarkou. Ja by som teda fungovala podla normal.rezimu, 28tbl , 7dni pauza , 28tbl atd - nadalej. Ale informovala by som o tom dr.

viktoriaandrascik
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor

@anonym_autor ja užívam HA so 4dňovou pauzou a veru sa mi pravidelne stáva že MS nepríde, doktor povedal že je to v poriadku

autor
1. mar 2026
@anonym_2139d6

@anonym_autor to neviem, zrejme to suvisi s tym, ze si cely cyklus mala rozhadzany uz predtym. Porad sa s lekarkou. Ja by som teda fungovala podla normal.rezimu, 28tbl , 7dni pauza , 28tbl atd - nadalej. Ale informovala by som o tom dr.

@anonym_2139d6 Ďakujem, ona mi ovorila, že to môže byť zo začiatku všelijake. Skúsim počkať na ďalšiu pauzu a ak nič, tak sa s ňou poradím

autor
1. mar 2026
@viktoriaandrascik

@anonym_autor ja užívam HA so 4dňovou pauzou a veru sa mi pravidelne stáva že MS nepríde, doktor povedal že je to v poriadku

@viktoriaandrascik Áno to sa stávalo kedysi aj mne a všetko bolo ok len teraz som v trošku inej situácii a tak si nie som úplne istá. Avšak skúsim sa poradiť s doktorkou