Nehormonálna ochrana
Ahojte dievčatá. Som s priateľom pol roka a riešime ochranu pretože on odmieta kondóm ale ja by som pri kondóme ešte chcela ostať. Antikoncepciu som brala 2 roky dozadu ale keďže kvôli podozreniu na trombozu som ju musela vysadiť tak nechcem sa púšťať do hormónov. Uvažujem nad pesarom keďže priateľ odmieta kondómy a kvôli tomu sa nejak nechcem rozhádzať. Máte s pesarom nejaké skúsenosti? Aký si zvoliť aby dobre sadol a podobne. Inú možnosť som zatiaľ nezvažovala a na prerušovaný styk určite nepristúpim.
Aktualne mam na sebe nacucnuty posunuty pesar🙈😂 asi polroka to super fungovalo, potom sa raz v nespravny moment posunul a bum... Ine sposoby ochrany si rada precitam
@vanda323 nad tým som uvažovala tiež len moja gynekológička to väčšinou zavádza len ženám po pôrode
@viestta vravel, že všetky sú rovnaké. Jednoducho ich nechce používať. Teraz si ho da lebo musí ale odmieta ho
Uvádzajú spoľahlivosť 97%, my sme ju pre istotu kombinovali s prerušovaným sexom.. jedna moja známa používala krém a išli normálne naplno a fungovalo im to.
Ja používam s priateľom pharmatex čípky… už 3 mesiace s prerušovaným a všetko Ok 😊 aj dávnejšie ešte pred HAK som ich používala pomerne dlho a bolo vsetko vporiadku
Ak by ste niektorá chceli vyskúšať Pharmatex čipky alebo používate, tak darujem otvorené balenie 7ks do 03/23 expiracia. Bola som spokojná, len manžel mal posledne z nich alergickú reakciu, tak sme prestali používať

Určite len si stoj za svojím a nechoď do hormonálnej. Ak už si mala podozrenie, nikdy viac. Sesterka má trombozu v mozgu, po brani hak.