Nepravidelná menštruácia po vysadení antikoncepcie Aidee
Pekný deň, v decembri som vysadila antikoncepciu AIDEE od vtedy nemám pravidelnú MS neviem čo mám robiť niekedy mi začne ms na 33 deň niekedy na 38 deň. Žiaľ neviem sa dostaviť k gynekologičke. Keďže bývam inde od nej. A keď napokon začnú tak mávam ms 3-4 dni. Čo robiť?
ano je to normalne. Ked si brala antikoncepciu to znamena, ze ti hormony v tabletkach riadili cyklus. Teraz ked tabletky nemas, telo sa musi vysporiadat s nedodavanim hormonov a musi sa upravit same. Niekedy je to pol roka, niekedy rok. NIektory mesiac budes mat menstruaciu 7 dni, niektory zas len 3 dni. Je to normalne a nemusis mat z toho stres. Ak chces nemusis hned utekat ku gynekologicke ale skus jej zavolat/napisat a uvidis, ze ti povie to iste. Ak planujes dieta tak ti to moze byt jedno. Ak ho vsak neplanujes, tym ze nemas tabletky si davaj vacsi pozor lebo pri zmene cyklu nevies presne urcit plodne a neplodne dni. Len bud v klude. Casom sa ti cyklus upravi aj sam.
ano je to normalne. Ked si brala antikoncepciu to znamena, ze ti hormony v tabletkach riadili cyklus. Teraz ked tabletky nemas, telo sa musi vysporiadat s nedodavanim hormonov a musi sa upravit same. Niekedy je to pol roka, niekedy rok. NIektory mesiac budes mat menstruaciu 7 dni, niektory zas len 3 dni. Je to normalne a nemusis mat z toho stres. Ak chces nemusis hned utekat ku gynekologicke ale skus jej zavolat/napisat a uvidis, ze ti povie to iste. Ak planujes dieta tak ti to moze byt jedno. Ak ho vsak neplanujes, tym ze nemas tabletky si davaj vacsi pozor lebo pri zmene cyklu nevies presne urcit plodne a neplodne dni. Len bud v klude. Casom sa ti cyklus upravi aj sam.
@zuzikak ďakujem

Dobrý večer, ja osobne som brala len tabletku po.. Ale viem ze behom pár mesiacov by sa to malo upraviť, ak by sa vyskytli problémy ako cysta napríklad folikulárna ktorá je neškodná tak tiež treba počkať do ďalšej menštruácie a zvykne prasknúť. V lekárni mi pani vravela že po antikoncepcii a po niektorých tabletkách PO telu dlhšie trvá kým sa dá do poriadku a tým myslím aj polroka alebo rok niekedy aj viac záleží na tele.. Každopádne držím palce aby ste sa dala čo najskôr do pohody 😊