Pharmatex a prerušovaný styk
Zdravim, včera som prvý krát použila pharmatex globule a prerušovaný styk. Užívam aj antikoncepciu len mám teraz trochu iné zdravotné problémy pri ktorej by znížená účinnosť antikoncepcie byť nemala ale pre istotu sa chránim aj inak. Chcem sa teda len spýtať či sa môžem spoľahnúť na takýto typ ochrany? Po sexe ten pharmatex pomerne dosť vytakal je to normálne?
@54tinka54 ďakujem 🙂 ešte sa sa chcem opýtať. Viem že 2 hodiny pred aplikáciou sa nesmie použiť mydlo. Ale ak prešli 3 hodiny alebo 2 a pol hodiny od umytia sa mydlom je to tiež ok? Začínam s tým tak ešte nemám takú skúsenosť
Ja myslím že by to malo byť Ok. Ak si chceš byť úplne istá, tak použi prípravok na intímnu hygienu bez obsahu mydla. Partner to isté.
A pri globuliach je ešte dôležité dodržať ten čas dokym sa rozpustí. Už si nepamätám koľko bolo uvedené v letáku. V tom má krém výhodu, tam sa môže ísť hneď na vec. 🙂
@54tinka54 ďakujem pekne 🙂 práveže som to včera prvý krát vyskúšala. Ja som mydlo nepouzila ale partner sa spracoval asi 3 a pol hodiny pred stykom čiže asi aj keď použil niečo s obsahom mydla tak hádam to bude ok. Čipky sa rozpustili, to som ešte skúšala či sú rozpustené
3,5h je určite Ok. A ty ak okrem toho berieš tabletky, tak cez tie všetky ochrany ktoré ste použili je šanca na otehotnenie podľa mňa žiadna 😀 aj keby aktuálne bola znížená účinnosť tabletiek
@54tinka54 tak v to dúfam 😀
@54tinka54 môžem sa ešte spýtať, dá sa na pharmatex spoľahnúť aj keby nastala ovulacia?
To si zase ty, co si mala HCG 2 a pisala este aj do poradne, ci niesi tehotna?
@drahomirrra aký súvis ma tvoja otázka s mojou diskusiou?
Ze ak si to ty, vyhladaj psychiatricku pomoc. Jedina 100% antikoncepcia je nemat sex. Nechapem naco ten sex mas, ked nevies zakceptovat fakt, ze vzdy sa moze nieco stat, aj ked sa pravdepodobnost blizi nule, nie je to nula.
Bodka.
@drahomirrra ja sa pýtam len o funkčnosti pharmatexu, práve kvôli tomu, že mi HAK momentálne nepostačuje ako jediná ochrana, nemám problém s prípadným tehotenstvom.
No to je skôr otázka na gynekológa asi, ale aká je asi pravdepodobnosť že ovuluješ, keď berieš HAK? Podľa mňa veľmi malinká, aj v prípade, že je možno teraz trochu znížený jej účinok.
Už si nepamätám presne aké % spoľahlivosti je udávané pri pharmatexe, len viem, že to bolo dosť vysoké číslo. A zrejme to “merali” na bežných ženách počas celého cyklu, cize aj počas plodných dní.
Nerieš to toľko, lebo si to tehotenstvo privoláš 😅 a keď sa aj tak bojíš, tak proste nesexuj 🤷♀️
@54tinka54 vďaka, práveže by som to neriešila len asi u mňa ovulacia prebehla aj napriek HAK. Mala som v piatok celý deň pichanie vo vaječníku. Aj keď ovulačný test bol negatívny. Tak snáď Všetko bude ok😀

Ja myslím že to je spoľahlivá ochrana, ešte keď ju aj kombinuješ s prerusovanym stykom tak v pohode. Tiež som chvíľu na nich fungovala a nestala sa žiadna nehoda. Známa dlhodobo používala pharmatex krém (dokonca bez prerušovania) a v pohode. A pritom s plodnosťou problém nemajú, keď ho prestala používať tak o pol roka bola v tom. 🙂
A áno, vyteká, je to Ok.