icon

Pomáha hormonálne teliesko zmierniť príznaky predmenštruačného syndrómu?

biibiana
Včera o 17:41

Ahoj. Prosím naozaj len reálne skúsenosti. Gynekológ mi odporúča hormonálne teliesko nakoľko už 3 roky krvácam mimo cyklu ( predovulačné krvácanie) Komplet všetko z vyšetrení mam Ok. Najprv som to zamietla, nechcem hormóny.. Ale ak by mi pomohlo zbaviť sa pms príznakov, ktoré mam naozaj extremne tak neváham. Okrem až depresivnej nálady s plačom pre každú blbosť, zápchu aj týždeň pred menštruáciou, bolestivé podbruško, zmeny termoregulacie.. Proste už nevládzem každý mesiac to isté. Čo máte ženy overené, vyskúšané? Pomôže teliesko zbaviť sa aj príznakov pms vrátane zápchy? Ďakujem 🌷

doriiis
Včera o 18:04

Píšem z vlastnej skúsenosti. Už 7 rokov mám hormonálne teliesko. Pms nemám. Ja som mala naopak hnačky, bolesť hlavy, bolesť brucha, nafúknuté, atď, atď. A nemám ani menštruáciu, takže úplný luxus. Hormonálne teliesko je super vec

biibiana
autor
Včera o 18:23
@doriiis

Píšem z vlastnej skúsenosti. Už 7 rokov mám hormonálne teliesko. Pms nemám. Ja som mala naopak hnačky, bolesť hlavy, bolesť brucha, nafúknuté, atď, atď. A nemám ani menštruáciu, takže úplný luxus. Hormonálne teliesko je super vec

@doriiis Ďakujem a nepociťujes nejaké vedľajšie neziaduce priznaky telieska ? A pms ti zmizlo teda hneď na prvý cyklus po zavedení telieska ?

doriiis
Včera o 18:27
@biibiana

@doriiis Ďakujem a nepociťujes nejaké vedľajšie neziaduce priznaky telieska ? A pms ti zmizlo teda hneď na prvý cyklus po zavedení telieska ?

@biibiana ... Prvé dva týždne po zavedení telieska sú také všelijaké. Mám už v poradí druhé. Kým sa všetko upravilo a prestalo tak to trvalo pol roka po zavedení prvého telieska

biibiana
autor
Včera o 19:26
@doriiis

@biibiana ... Prvé dva týždne po zavedení telieska sú také všelijaké. Mám už v poradí druhé. Kým sa všetko upravilo a prestalo tak to trvalo pol roka po zavedení prvého telieska

@doriiis Čiže až po pol roku po zavedení telieska sa ti upravili problemy ? To je dosť dlhá doba 🤔😒

nominativ
Včera o 19:39

Neviem, že ci to je zrovna o teliesku, či nie o tom, ako ti ne/sadnú hormóny. Ja som jednozlozkovu antikoncepciu nemohla (čo je asi aj teliesko), mala som také akné, že sa mi robili az jazvy a pol roka som krvácala. Dvojzlozkova super, sadla, nádherna pleť, menštruácia s intimkami, žiadne výkyvy nálad, akurát, že som stále bola v nejakom polodepresivnom stave. Konštantne. Tri roky. Už som začala chodiť aj ku psychologičke.

Po vysadení som to ale zase ja, hrabe mi podľa cyklu, pleť je zas naprd, pred svojimi dňami sa cítim ako slon, som naliata, ale aspoň sú tam aj pozitívne dni a nemám pocit, že som nejaký neempatický divný robot. 😄 Musíš vyskúšať, ale teliesko je drahá skúška.

Inak, mám v pláne dať si skontrolovať hormonálny profil ako samoplatca. Možno sa čosi dozviem.

doriiis
Včera o 19:56
@biibiana

@doriiis Čiže až po pol roku po zavedení telieska sa ti upravili problemy ? To je dosť dlhá doba 🤔😒

@biibiana ... No dlhá ako pre koho. Ale za ten luxus teraz to stojí. Neviem čo je pms, vložky, tampóny, kŕče, náladovosť, atď atď. Sex môžem mať kedykoľvek, nemusím sa báť pretecenia, nekomfortu.

biibiana
autor
Včera o 19:59
@nominativ

Neviem, že ci to je zrovna o teliesku, či nie o tom, ako ti ne/sadnú hormóny. Ja som jednozlozkovu antikoncepciu nemohla (čo je asi aj teliesko), mala som také akné, že sa mi robili az jazvy a pol roka som krvácala. Dvojzlozkova super, sadla, nádherna pleť, menštruácia s intimkami, žiadne výkyvy nálad, akurát, že som stále bola v nejakom polodepresivnom stave. Konštantne. Tri roky. Už som začala chodiť aj ku psychologičke.

Po vysadení som to ale zase ja, hrabe mi podľa cyklu, pleť je zas naprd, pred svojimi dňami sa cítim ako slon, som naliata, ale aspoň sú tam aj pozitívne dni a nemám pocit, že som nejaký neempatický divný robot. 😄 Musíš vyskúšať, ale teliesko je drahá skúška.

Inak, mám v pláne dať si skontrolovať hormonálny profil ako samoplatca. Možno sa čosi dozviem.

@nominativ 😀 Ďakujem pekne za skúsenosť. Veľmi ma to nepresvedčilo 😀 Možno by som mohla najprv skúsiť nejaké voľnopredajné doplnky na úpravu hormónov? Aj keď podľa profilu z krvi som ich mala v rámci cyklu úplne OK.

anonym_037610
Včera o 20:03

Ja mám z telieska zmiešané pocity, po prvé dlho trvalo po zavedení, kým som prestala krvácať, potom bolo krvácanie veľmi nepravidelné, potom sa chvíľu zdalo, že menštruáciu mať ani nebudem a nakoniec sa vrátila celkom pravidelná, aj keď pomerne slabá... Mám pocit, že vplýva aj na moje nálady a neviem, či celkom pozitívne 😅 Takisto som náchylnejšia na vaginálne infekcie... ale má samozrejme aj plusy, je to inak komfortné, nemám kŕče...

anonym_91666f
Včera o 20:07

@biibiana a nemáš endometriózu? Keď máš takéto problémy?
Ja mám Mirenu-nehormonalne teliesko, prvé mesiace som musela užívať Ascorutin, než sa mi to upravilo, ale teraz úplný luxus. Žiadne kŕče, odpadavanie, ani zle mi nie je, teraz mám slabý menzes, trvá o pár dní dlhšie ale aj cyklus sa mi predĺžil...

doriiis
Včera o 20:16
@anonym_91666f

Ja mám Mirenu-nehormonalne teliesko, prvé mesiace som musela užívať Ascorutin, než sa mi to upravilo, ale teraz úplný luxus. Žiadne kŕče, odpadavanie, ani zle mi nie je, teraz mám slabý menzes, trvá o pár dní dlhšie ale aj cyklus sa mi predĺžil...

@anonym_91666f ... Mirena je hormonálne teliesko

biibiana
autor
Včera o 20:18
@anonym_91666f

@anonym_91666f Tak myslím si, že endometriozu by mi gyn.zistil chodím tam 2x ročne.

nominativ
Včera o 20:54
@biibiana

@nominativ 😀 Ďakujem pekne za skúsenosť. Veľmi ma to nepresvedčilo 😀 Možno by som mohla najprv skúsiť nejaké voľnopredajné doplnky na úpravu hormónov? Aj keď podľa profilu z krvi som ich mala v rámci cyklu úplne OK.

@biibiana ja by som skúsila tabletky s rovnakým hormónom, aby si vedela, čo ti to urobí a ak budeš ok, tak teliesko. Ale nie som doktorka 🙂 viem, že mne potom dr, keď som mala problémy s jednozlozkovu povedal, že teliesko nemôžem, lebo je to to isté.

biibiana
autor
Včera o 21:48
@nominativ

@biibiana ja by som skúsila tabletky s rovnakým hormónom, aby si vedela, čo ti to urobí a ak budeš ok, tak teliesko. Ale nie som doktorka 🙂 viem, že mne potom dr, keď som mala problémy s jednozlozkovu povedal, že teliesko nemôžem, lebo je to to isté.

@nominativ Tak ale ved teliesko pôsobí hormonálne ,,len" tam kde ma. Tabletka funguje inak, tam je už viac nežiaducich účinkov.. Nie ?

tilly
Včera o 21:59

Moja dobrá kamarátka si dala presne pre pms teliesko. Mala strašné prejavy. Pomohlo. Spokojná je.

nominativ
Dnes o 06:59
@biibiana

@nominativ Tak ale ved teliesko pôsobí hormonálne ,,len" tam kde ma. Tabletka funguje inak, tam je už viac nežiaducich účinkov.. Nie ?

@biibiana áno, to je pravda, ale v mojom okolí teliesko pôsobilo podobne, ako mne tabletky. Aj po vysadení, resp. Vyprchani tej doby, kedy teliesko uvoľňuje hormon. Lenže to je malá vzorka ľudí z nejakého štatistického hľadiska. 🙂

Za mňa nemáš čo stratiť, ak sa teraz trápiš. Len peniaze, ak ho za 5 mesiacov vyberieš.

doriiis
Dnes o 07:05

Pozri. Vyskúšaj, uvidíš. Je to finančná investícia, ale keď ti teliesko sadne, tak máš na roky pokoj. Tie peniaze sa ti vratia

biibiana
autor
Dnes o 09:58

Ďakujem dievcata, tak asi skúsim.