Prekvapivé tehotenstvá: Zlyhanie ochrany alebo nečakaný šok?
Prosím vás vysvetlite mi ako je možné,že sa nielen tu objavuje toľko prekvapených mamičiek z nečakaného tehotenstva? Chápem,že sa občas stane,že ochrana zlyhá,ale žeby až v toľkých prípadoch? Tak to aby som sa chránila trojnásobne 🤔
Tak isto aj u známych tvárí - vyhlasujú ako to prišlo nečakane a neplánovane a aký to bol šok...bla bla.. Asi všetci vieme ako sa robia deti, tak aké prekvapivé tehotenstvá?
Zavidis, ze niekto otehotnie len tak?
tak vo verzii chcem- nechranim sa, nechcem- chranim sa, je mi to jedno- ak pride ok , nepride tiez ok.... sa asi nevedia kategorizovat a su prekvapene, ze z nechraneho styku otehotneli... tiez tomu velmi nerozumiem
@anonym_autor čo chceš čítať? Že nevedia sexovať?
Cista statistika hovori, ze kazde tretie dieta je nahoda... posunuta ovulacia,prasknuty kondom, podcenenie pokrizenej reakcie liekov s HAK, alebo len proste vypnuty mozog...tych moznost mas do aleluja...
Nam sa to stalo..mam 6 rocneho planovanho a teraz som v 8m a mali sme 13 rokov prerusovany a stale to vychadzalo a teraz to nevyslo 😆
Najčastejšie sa nechránia, alebo sa spoliehajú na to, že chlap si vie dať pozor. Pozri si diskusie, kde sa pýtajú ženy, ako sa chránia počas manželstva. Prekvapilo ma, koľko párov sa spolieha iba na to, že chlap si dá pozor. Alebo si myslia, že im príde ovulácia vždy načas a potom už môžu. To tiež vidíš v diskusiach, že otehotneli “deň pred menštruáciou”. Prirodzene, občas zlyhá aj kondóm alebo hak, ale často sú to práve hentaké prípady.
@anonym_autor tato otazka, je velmi zaujimava... ludia nevedia pouzivat nie že ochranu, ale zdravý rozum.. ženy sú skeptické voči antikoncepcii a ani sa nečudujem, keď vie dodrbkať hormony, muž je lenivý si nasadiť kondom pretože je to pre nich, ako keby si bagetu jedla cez sáčok .. preto je na svete veľa neželaných tehotenstiev... ono trošku treba aj to telo poznať, radsej použijem kondom, ak praskne zlyhala ochrana, ako nevziať si nič a riskovať ..
Necakane tehotenstvo ale nemusi znamenat, ze nechces otehotniet a stane. Proste to len necakas a neplanujes 😀
@anonym_autor Su zeny, ktore sa zial stale spoliehaju "ved mam mimo plodnych, ovulacnych dni", tak nie je moznost otehotnenia a tak potom, ked ostanu tehotne ta naivna predstava zmizne😄 Potom su tu takí, co "ved davame si pozor" partner urcite vytiahne skor nez ma😄 a napokon su tu aj takí, ktorí si daju nejake to vinko alebo cosi ine a "koordinacia" zlyha🤷♀️ Nuz co uz. Velmi sa mi paci hlaska- blbí lidi, take lidi, pan Buh je ma vsechny rad😂🙏🤷♀️
@anonym_7e473b aká primitívna reakcia... Myslím, že otázka je celkom dobrá, nakoľko sa to tu pomerne často vyskytuje, že sú ženy prekvapene, že otehotneli, keď sa zväčša nechranili. No a obcas zlyhá aj ochrana....
Tu som!!! 🤣 pred svadbou sme 2 roky fungovali bez antikoncepcie, iba s tym, ze si da pozor. Takze ked sme RAZ isli na to po porode, brala som to nejako automaticky, ze si opat da pozor. Hold, nevydalo 🤣🤣🤣🤣🤣
ale teda - my sme uz pred svadbou to mali tak ze ak sa zadari, tak sa zadari a je to ok, len cielene sme na dietati proste nepracovali. To na moju obhajobu ;)
V mojom okoli sa stalo 2x tomu istemu paru a jeden raz inemu paru. Ten prvy par, kde zena otehotnela 2x, bezne mali styk bez ochrany a proste partner neskoro vytiahol. Ja na toto neverim, ze stihnem nestihnem vytiahnut. Ak neplanujem potomstvo, chranim sa inak, viem, ze su rozne formy ochrany a moze to zlyhat, ale tento pristup je taky zvlastny, aby som sa potom cudovala.
Dalsi par, ktory otehotnel, to bol rovnako pripad - styk bez ochrany, len oni si mysleli, ze je zena neplodna, nemala to nijako potvrdene.
Co sa tyka inych parov, ktore tiez vedome nepouzivali ochranu, tak aspon planovali deti, s tym, ze boli prekvapeni len z toho, ze sa im to podarilo skor, nez predpokladali.
@anonym_autor To mas tak, keď sa spoliehajú na prerušovanu súlož, ktorá je úplne neúčinná.
Vela zien sa spolieha na vypocitanu ovulaciu z nejakej appky. Ani sledovanie plodneho hlienu nie je 100%. Telo si ide svoje. Dalsie na prerusovanu suloz.
Jedina 100% spolahliva ochrana je nesexovat, vsetky ostatne maju nejake percento zlyhania. A to su tie "prekvapive" tehotenstva.
Poznam pripady otehotnenia s telieskom, ktore nebolo tam, kde malo byt.
No poznám páry ktoré sa roky nechránili a nikdy nepočali a potom zrazu prekvapenie 😊 proste to nechali plynúť, čo ja na tom divné? Proste to už po čase vypustíš z hlavy
Nam sa to stalo..mam 6 rocneho planovanho a teraz som v 8m a mali sme 13 rokov prerusovany a stale to vychadzalo a teraz to nevyslo 😆
@ariannazara
Nám tak pri treťom 😝 ale teda nechranili sme sa keďže som bola po ivf len spoliehali na veď stihnem😉 .
Čakám 4 a planovane všetci sa čudujú a pýtajú " to ste chceli "??
napriklad ked 18 rokov sme mali prerusovany styk a ani raz som neotehotnela a po 18 rokoch som pozerala, co sa deje a je mi jedno kto co napise, niekomu to vychadza cely zivot a potom zrazu sa nieco pokazi
My sme teda asi exoti a to nepochopis. Prve dve deti sme nechali do nasho zivota prist uplne nahodne. Takze boli s rozdielom 2 rokov. Tretie sme aj chceli, aj nie, nakoniec sme zvazili, ze asi ano, ale chranili sme sa tak "napoly". Takze som to tak trochu cakala pri nasej plodnosti. A stvrte, to zasiahol covid, mala som perfektne odsledovane priznaky plodnosti (ano, pre niekoho toto nie je ziadna antikoncepcia, chapem, ze ma zhejtujete 🤣), ale ovulacia prisla nasledkom prekonaneho covidu o 7 dni skor a to bez akehokolvek hlienu, ani bazalna teplota nic...takze to bolo aj celkom prekvapko, ale kedze sa chranime tymto sposobom, tak uplne necakane to nebolo. No a piate dieta, tak to je vyslovene Bozi dar a netusim, kedy. Pretoze prerusovany sex, to bolo vzdy to, co nam vychadzalo a z takehoto sexu som cez 20 rokov, co takto s muzom sexujeme, neotehotnela, iba z uplne nechraneneho. Aj to tak, ze niekedy to bolo aj 5-7 dni pred ovulaciou.
Ale tak v istom zmysle som velmi pozehnana a stastna zena, co by ine za to dali, keby takto lahko otehotneli, bez planovania, sledovania, liekov a co ja viem coho vsetkeho.
Ano, uplne necakane to nikdy nebolo, ale to neznamena, ze nemozes byt prekvapena, sokovana.
Toto ja viem pochopit, skor, pretoze k tomu nepristupujem cisto s rozumom, ale aj emocionalne.
Skor ja sa zamyslam nad tym, ako zena nemoze vediet, ze je tehotna skoro az do porodu, to mi hlava neberie. Nie toto, co sa Ty pytas.
@anonym_autor tato otazka, je velmi zaujimava... ludia nevedia pouzivat nie že ochranu, ale zdravý rozum.. ženy sú skeptické voči antikoncepcii a ani sa nečudujem, keď vie dodrbkať hormony, muž je lenivý si nasadiť kondom pretože je to pre nich, ako keby si bagetu jedla cez sáčok .. preto je na svete veľa neželaných tehotenstiev... ono trošku treba aj to telo poznať, radsej použijem kondom, ak praskne zlyhala ochrana, ako nevziať si nič a riskovať ..
@anonym_d50c06 ani ja neznasam kondom, a to som zena, otrasne to je s nim.
Keby bola normálna možnosť antikoncepcie nestalo by sa to. Ale tabletku narúšajú cyklus kondóm je nepohodlný aj pre ženy nie len pre mužov. Teliesko spôsobuje rôzne problémy. Gél pharmatex co si budeme. Páli to a úplne to tiež nefunguje. Ake sú možnosti bez toho aby to nenarusilo menzes? Žiadne
@anonym_d50c06 ani ja neznasam kondom, a to som zena, otrasne to je s nim.
@anonym_fe9e45 kondom nie je ochrana len pree tehotenstvom..
Ak nemas rada kondom, tak určite sa vies chrnaiť nejakým iným druhom antikoncepcie... ale nie kazda zena, si ide podvazovat vajecniky, ci davat si do seba hormony a podaktore ani nemozu alebo zavadzat teliesko ..
@anonym_7e473b hah práveže vôbec, obe moje tehotenstva boli plánované a na prvýkrát 😄
My sme sa roky snazili a nic, potom nejako nahodou sa podaril syn. Teraz sme si uz po dalsich x rokoch mysleli, ze vzhladom na vek a predchadzajuce problemy sme za vodou a predsa uz som v 4tom mesiaci. Ale tak my sme uz roky boli nastaveni, ze ked sa podari, bude fajn. A ked nie, nebudeme to riesit. Pred prvym tehotenstvom mi 3 lekari povedali, ze prakticky nemam sancu prirodzene otehotniet.
@anonym_autor To mas tak, keď sa spoliehajú na prerušovanu súlož, ktorá je úplne neúčinná.
@pr85 ty si cely úplne neúčinný. Kedy sa stihas venovať malým detom a žene. Veď si tu deň noc.
Ja som pochopila, ze vela ludi sa napriklad nechrani ale ani cielene nepracuju na dietati. Nechavaju tomu volny priebeh a proste ked zena otehotnie tak je to akoze pre nich prekvapenie. Ale toto by u vela ludi podla mna neslo. Napriklad ja som 4x otehotnela hned prvy mesiac.
A potom este vela ludi sa spolieha na prerusovanu suloz a moze im to roky fungovat a potom zrazu jeden mesiac bum - tehotna. To je tiez prekvapenie.
Ked sa niekto chrani HA - telieskom, tabletkami atd., vtedy je ta moznost otehotnenia naozaj nizka a ked niekto otehotnie tak to musi byt naozaj sok. Ale to sa malo stava.
My sa cez desat rokov chranime iba prerusovanym sexom a nesexujeme ked si myslim, ze mam ovulaciu. Mame dve planovane deti, podarili sa na orvy sup. A kedze viem, ze dalsie nechcem, som teraz kazdy mesiac v strese😂a muza posielam na vazektomiu. Prekvapena by som tehotenstvom nebola, ale nasrata urcite
@anonym_autor my sme mali prvé dieťa tak, že sme vysadili ochranu s tým, že keď sa zadarí bude, ale netlacime na to, kedy bude, vtedy bude… čiže nebol to plan, a predsa tak trochu bol… možno to budú podobne prípady?

🍿🥤